24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen

Leppävaaran Sello-kauppakeskuksen vieressä sijaitseva Glo-hotelli avattiin vuonna 2007. Kyseinen hotelli on Espoon ensimmäinen lifestyle-hotelli ja näin ollen se vetää puoleensa hyvin erilaisia ihmisiä. Asiakkaat ovat lähinnä liikematkustajia, lapsiperheitä ja pariskuntia.

Tyyliltään hotelli on moderni, violetti-mustalla värikonseptillaan. Tämän lisäksi hotelli on käyttänyt monia eri design-suunnittelijoiden tuotteita sisustuselementeissään. Hotellin aula on pieni, mutta silti loistokas. Aivan pääovien edessä sijaitsee pieni baari kahdella jakkarallaan sekä hotellin vastaanotto, joka on suunniteltu tyylikkäästi mustine design-lamppuineen. Glo-konseptiin kuuluvia hotelleja löytyy myös Helsingin keskustan Kluuvikadulta ja Lönnrotinkadulta kuin myös Helsinki-Vantaan lentokentältä.

-          Nimi Glo tulee ruotsinkielen sanasta Glo gatan. Kluuvikadulla sijaitseva Glo hotel on Suomen ensimmäinen ketjun hotelli, kertoo vastaanoton hosti Sonia.

Moderni lifestyle-hotelli 

Kello yhden aikaan hotellissa on vielä lounasaika ja ihmisiä valuu tasaiseen tahtiin niin ravintolaan, kuin hotellin vastaanottoonkin.

Hotelliin astuessa voi huomata suuren kangastaulun, joka toimii paikan katseenvangitsijana. Tunnelma Glo-hotellissa on hyvin viihtyisä ja rento. Vastaanottotiskin iloiset hostit ovat pukeutuneet tyylikkäästi mustiin pukuihin ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

-          Suuri osa asiakkaistamme on liikemiehiä, lapsiperheitä ja ulkomaalaisia matkustajia, vastaanottotiskillä työskentelevä host Sonia kertoo.

Kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevasta hotellista on hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, sillä se sijaitsee aivan juna-aseman tuntumassa. Ostosten teko on siis helppoa niin lähellä kuin kauempana. Hotellissa on huoneita yhteensä 147, joista asiakas voi valita kolmesta eri kategoriasta.

-          Huoneita on joko yhdelle tai kahdelle hengelle ja niitä löytyy kolmea eri tyyppiä, joko standard, deluxe tai kitchenette. Deluxe-huoneet eroavat standard-huoneista siten, että niissä on king size- sängyt ja kitchenettessä taaskin on erikoisuutena pieni keittiö, kertoo Sonia.

Tällä hetkellä hotellissa on hiljaista, mutta iltapäiväksi odotetaan paljon uusia asiakkaita sekä hieman ruuhkaa.

-          Kiireisintä on tiistaista torstaihin, meillä on silloin useammat huoneet täynnä. Viikonloppuisin on aina hiljaisempaa ja silloin on hyvä esimerkiksi varata huone seuraavalle viikolle, jotta saa mieluisimman huoneen itselleen, Sonia toteaa.

-          Vuoden kiireisin aika on varmaankin kesä, koska silloin täällä vierailee paljon lapsiperheitä. En osaa sanoa milloin täällä olisi hiljaisinta, ehkäpä loma-aikoina kun liikematkustajia on vähemmän.

Valoseinä toimii aulan katseenvangitsijana

Ravintola Carlito’s on myös paikallisten suosiossa

 

Lounas-aikana hotelli täyttyy nälkäisistä asiakkaista. Hotelli tarjoaa lounaan joka päivä kello 11–13.30. Tänään ravintola on täynnä kaikenikäisiä ihmisiä ja hotellin menulta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

-          Ravintolamme suosituimpia ruokalajeja ovat pippuripihvi, vuohenjuustosalaatti sekä cheese burger. Luulisin, että suuri osa ravintolapuolen asiakkaista ei ole hotellin asiakkaita. Ulkopuolisia ihmisiä käy siis paljon meillä syömässä, Sonia toteaa.

-          Oma suosikkini ravintolan annoksista on ehkäpä ihan perinteinen pasta carbonara. Ravintolassamme on yhteensä 120 asiakaspaikkaa. Ravintola aloitti nimellä Paul’s bistro, mutta neljä vuotta sitten se vaihtui ja nimi on nykyään Carlito’s. Tyypillinen työvuoroni alkaa kello kahdeksan. Luen ensin sähköpostit ja valmistaudun lounasaikaan. Sen jälkeen tarkastan varaston seuraavalle päivälle ja hoidan tukkutilaukset, kertoo ravintolan kokki työpäivästään.

Iltapäivän edetessä ravintola alkaa tyhjetä asiakkaistaan, mutta hotellin aula on edelleen yhtä rauhallinen kuin aikaisemminkin. Vaikka vastaanottotiskin hosteilla ei ole asiakkaita sisään tai uloskirjattavana ovat heillä kädet täynnä töitä koko ajan.

-          Päivämme koostuu asiakkaiden sisään – ja uloskirjautumisesta, puhelimeen vastaamisesta, sähköpostien lukemisesta ja asiakkaiden toiveiden täyttämisestä. Myös hotellin pieni baari on meidän vastuullamme, Sonia huomauttaa.

Ravintola avaa jälleen ovensa ruokailijoille kello 17 ja on auki kello 23 asti. Asiakkaille tarjoillaan tällöin annoksia À la Carte – listalta amerikkalais-italialaiseen tyyliin.

Hotellin aulassa on pieni busines-nurkkaus, jossa on tietokone ja pieni kirjasto.
Tekstikokonaisuus: Delila Rafik, Asta Mutanen

"Yöllä ei pyöritellä peukaloita"

Glo Hotelli on sistukseltaan tunnelmallinen ja lämmin.

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Toimittajat saapuivat hotellille kun oli jo pilkkopimeää.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Janne on pirteänä jopa yön pikkutunneilla.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Aamiaispöytä on pullollaan herkullisen näköisiä vaihtoehtoja.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Algima hoitaa aurinkoisesti hommansa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Muhkeat sängyt houkuttelivat toimittajiakin.
Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_2134: Wallet Objects API is the characteristic that permits customers to store their loyalty card data, take advantage of promos and more.


«link»
Guest_8289: ecommerce platforms for small business ( «link» ) can be one of many glorious selections for businesses to grab the attention of new customer throughout the globe.
Guest_5704: A informação é NEGATIVA conseguir quitoplan reclamaçőes ( «link» ) no Armazém Acessível em outras palavras dentro de alguma diferente conjunto de páginas da internet que recusa faça-se administrativo do fabricante.
Guest_8749: Especially insightful look ahead to returning.


«link»
Guest_4112: Incredibⅼy insightful, look onward to visiting again.

«link»
Guest_4225: Passion the site-- very individual pleasant and lots to see!


«link»
Guest_1995: Very good webpage you have going here.

«link»
Guest_1308: Thanks for any other informative website.

Where else could I get that kind of info written in such a perfect approach? I have a venture that I'm simply now working on, and I have been at the look out for such info.

«link»
Guest_3815: thank a lot for yoսr site it һelps a lot.

«link»
Guest_8562: Keep up the good job and generating the crowd!

«link»
Guest_3658: The bedroom is the most private and your first and last resort for relaxation. Unfortunately, most people use the bedroom to just sleep. A bedroom if properly utilized can be a place for relaxation, meditation and even have a small massage table. Everyone comes back home tired after their day at work to get some rest. Rest doesn't necessarily mean sleeping. Rest can be anything from watching television to getting a relaxing massage or playing checkers. Every bedroom has almost the same furniture, which is a bed and tables, some decorations, curtains etc. So what is the best way to convert your bedroom into a relaxing suite and at the same time add some color to it? First let us understand that the bed is a place where you take rest. To make it more comfortable you can use double cushions and colorful bed sheets or a bed spread. One of the finest ways to redesign your bedroom is by using Moroccan bedroom decor. Today, Moroccan decor is an extremely popular interior design option for most modern homes as well as eco homes. This is because the Moroccan bedroom decor includes the use of dramatic colors as well as toned colors, which bring to life the beautiful and intricately designed patterns on the elegant Moroccan fabrics. Converting a bedroom into an exotic Moroccan dream is an exciting as well as a tedious option but the result can be absolutely magical. You can choose anything from the exquisite Moroccan furniture to the colorful Moroccan bedding and other decorations that will set your heart on fire and bring out the deep fires of passion. Moroccan bedroom accessories come in a huge variety to satisfy every taste and fit in snugly in every bedroom. Most of the Moroccan bedding designs are in spicy colors and can be customized to match the color scheme on your bedroom walls. You can use a Moroccan bed or make one on the ground. If you make a bed that has the minimum ground clearance then you can give it an earthy feel and touch with more browns, beige and other earth color Bedspreads-Pillows: You can add some equally colorful pillows or cushions to give your bedroom the ethnic look. Moroccan fabrics are soft and have embroidered silk will that will provide that exotic look. For example, a tribal bedspread is hand made and stitched. It has detailed embroidery and features small mirrors amidst a hue of brilliant colors than can vary from gold, sage, or chocolate on a cinnamon background. Imagine the impact of such a color; it will give your bed an earthen touch and feel. If you don't like bright colors then you can look a Berber bed spread, which comes in tones of blue, purple and sage. Absolutely relaxing for the eyes, it has intricate designs that are hand stitched. Nightstands, Accent Tables and Shelves: Zouaga Furniture is a typical Moroccan design from the Berber tribal mountains of the Atlas. Hand painted furniture with bright colors and improvised designs and shapes from shelves to the world renowned hexagonal tables and nightstands. Moroc
Guest_7821: You've the most effective webpages.

«link»
Guest_9028: Terrific web ⲣɑɡe you've there.

«link»
Guest_7374: Would love to perpetually get updated outstanding website!


«link»
Guest_8814: Maintain the incredible job !! Lovin' it!
cheap nhl jerseys ( «link» )https://www.makeacustom.com/wp-content/uploads/iphone-case.html
Guest_6887: Over the next few years, with fuel prices expected to steadily increase even more, the sale of small cars is set to rocket.
The clear winner in the A-Class at the moment appears to be the Lotus Exige '06, which is a mid-engine rear-wheel drive car that started just within the confines of A-class with a PI of 510. The federal government provides you a proportionate deduction from your taxes equivalent to the complete valued from your car donation.

«link»
Guest_7011: Great internet site! It looks extremely professional! Sustain the helpful work!wholesale NBA jerseys (logozee.com ( «link» ))
Guest_9901: As strange as it may sound, we can learn a great deal about how to prioritize our lives by taking a few moments and watching a sea turtle. That may sound crazy, but it?s true. Sometimes major life lessons come from the most unlikely of sources. When it comes to prioritization, sea turtles are experts. If you are like most people, you probably find yourself in a bit of a quandary each day. There are more things to accomplish, than there is time to work on them. You are in a constant battle to stay ahead of the ?To Do? list items that are added by you and other people. Short of going sleepless for a few days each week, it seems impossible to take care of everything. Sound familiar? Then it is time to watch a sea turtle. Sea turtles face a similar ?To Do? list problem every time they swim. Only they are experts at prioritization. They only expend their energy on things that help them accomplish the most important goals they are trying to achieve. For example, when they are going away from the shore, they don?t waste any energy paddling against waves that are coming at them. Instead, they float, hold their ground, and then when the waves are sweeping out from shore and in the direction they want to go, they paddle their flippers and use the outgoing waves to their advantage. Using this method, they never waste their energy on things that can?t help them. We can learn a lot from this because we face a similar struggle in our everyday lives. Only for us, the incoming and outgoing waves aren?t composed of water. In our lives the incoming waves are made up of all the people, activities, and things that are trying to get our attention, energy, and time, but don?t support what we are trying to achieve. The outgoing waves are the people, activities, and things that can help us fulfill what we are trying to achieve. If we aren?t careful, we waste all of our time and energy on the outgoing waves and are left with no time and no energy to spend on what we want or need to accomplish. Think of your average day. How many people are trying to get you to spend your time and energy on them? E-mails, faxes, phone calls, mail, meeting invitations, advertisements, it is an almost non-stop barrage. Just the mail we get delivered to our homes would take up most of the day if we participated in every activity, sale, and service offering we get notified about. And that is just the mail. At work we have people who want to meet with us, get our advice, and have us help them. In our personal lives people want to capture our attention for television time, places to eat, shopping bargains and a multitude of other offerings. It can quickly become overwhelming. But don?t despair. By taking a few cues from the sea turtle, we can quickly re-prioritize on what is important. Turtle Tip #1- Define Your Goals Each Monday put together a list of the six most important goals you are working toward. Three should be work related, and three should be personal. A particular goal may be on you
Guest_2038: I adore this ѡebsite - its so usefull and helpfull.


«link»
Guest_2938: Some really interesting info, well written and generally user friendly.«link»
Guest_3469: Exceptionally individual friendly site. Immense information offered on few gos to.


«link»
Guest_2477: Sᥙstain the helpfᥙl job and generating the crowd!


«link»
Guest_1545: Great internet site! It looks extremely expert!

Keep up the excellent work!

«link» sheet/Topcon-Hiper-V-Edited-1.pdf
Guest_1642: You've one of the best internet websites.

«link» sheet/Trimble-5800-GPS-Rover-III-Edited-1.pdf
Guest_2288: Medical wigs are good for the people who are losing their hair or have lost their hair due to certain reasons. Today for any women, hair is associated with femininity and health, so they choose to maintain that look by wearing wigs. Being today's woman, you should know that wigs can make all the difference in helping you to look beautiful and also feel better about experiencing hair loss. Currently available medical wigs have adjustable caps, and few of them have spaces to put double-sided tape for a more secure and comfortable fit. Coping with hair loss is just one of many aspects of cancer treatment that patients used to face. If any women suffering from cancer her hair started falling, and there the role of wigs come in. The hair begins to fall out due to follicles that are weakened because of chemotherapy treatment. As a result cancer women patients to maintain their social status and appearance consider wearing wigs for this reason. But Style and comfort go hand in hand when it comes to finding a suitable wig for medical hair loss. As important to find wigs to look great after wearing so also should able to give softness, comfortability and easiness in wearing. Mostly rich cancer women patients see such factors while wearing stylish, and colorful wigs. Unfortunately due to its high demand wigs are not available in cheaper prices. Some women may feel burden of purchasing an affordable, high-quality piece due to stress and wastage of time. This is the reason that many organizations offer free wigs for cancer patients. There are many reputable organizations who are indulge in provding free wigs to cancer patients and women who have already gone through it. One such organization is American Cancer Society (ACS) who provides free wigs through their wig banks. Another is CancerCare, which is a national non-profit organization dedicated in providing completely free and professional support services to cancer patients, and anyone affected by the disease, offers wigs at no charge. So if you're one of these cancer patients can contact them. Wigs fashion is most countable in high society and rich business or professinal women who are infected with this disease. These women can spend any price for maintaing their appearance and status besides looking beautiful for medical wigs.
«link» ( «link» )
Guest_2934: You have probably the greatest webpages.

«link»
Guest_6465: Many thanks, thіs site is very handy.

«link»
Guest_4841: I benefit from cһecking your web sites. Thanks a ton!

«link»
Guest_5740: ***Who Do You See When You Look In The Mirror?“People want to be in their own fashion tribes, so they want to wear the same clothes to be connected to everyone else in that tribe. But they want to be different from other tribes.”Christian Lacroix“What tribes are, is a very simple concept that goes back 50 million years. It's about leading and connecting people and ideas. And it's something that people have wanted forever.”                                                                                                                    Seth GodinWho are you? What message are you projecting out to the world? Did you even think you were projecting a message? Maybe you are not consciously trying but by not trying to you are still sending a message. Who are you trying to notify? What information are you trying to present? It’s all about presentation, how we present ourselves helps notify others about who we are. It helps them see what we believe and where we stand. It’s a warning and a beacon. One glance around and you know exactly where you are and where you stand. But the bottom line is that we do it because we all just want to belong. If you were a visitor to our planet, you would see that we are all basically wearing costumes. Your clothes, your shoes, your hair or makeup, everything you are presenting on your body says something about you. Your costume identifies your tribe. Or in the case of Amazon Indians, your hair and your tattoos, since they don’t really wear clothes. The motive here is to show other tribe members you belong to their tribe and at the same time show everyone else that you are not a member of theirs. Our costumes are really more about exclusion than inclusion.Sometimes people are a little in your face in their efforts to emphasize that they are not a part of your tribe. But it’s all just an effort to belong, especially in younger people. It’s almost a requirement. They need to break away from their parents, from the establishment, to show their independence. And that sometimes requires drastic action to make the right statement. They use bright hair colors and drastic styles, tattoos, logo wear and clothes, piercings, etc. to make their point. They use shock and horror as a tool. I think we have all been there once upon a time. Maybe some of us were more drastic than others. I know I was. I was 14 in 1964. I was in a band. I grew up at Lake Tahoe and hitchhiked to spend weekends in San Francisco in the Haight Ashbury district. What do you think I was doing? How do you think I looked? Talk about shock and horror. I freaked my family out! At least for a minute but then my family is a bit eccentric. Take a look at my mother ("Granny G") at www.grannyg.tvBut it’s just a period of transition, a transitioning out of one phase into another. Some phases take longer than others and some phases can
Guest_1869: I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup?
I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet smart so I'm not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thanks

«link»
Guest_4470: Description: The Silky Terrier is something of a low set dog, with small bones and a tail nearly as long their body, although this is commonly docked, except in Europe where the practice of docking is illegal except for medical reasons. Whilst these dogs are short their hair is quite long reaching most of the way to the ground. Standing some 9-10 inches tall and weighing 8-11 pounds, with the male dogs being slightly larger than the female bitch. Their hair is a single coat and some five to 6 inches long, and can come in a variety of shades of red, blue, or tan, and is traditionally with a centre parting. History: The Silky Terrier was first bred by crossing the Australian Terrier with the Yorkshire terrier, in the late 19th century. The reason behind this breeding was to improve the colour of their coat. The Australian Terrier and silky Terrier were considered of the same breed, in 1955 it came about that the breed was separated, and the silky Terrier of today was officially born. The AKC first recognized this breed in 1959. However, a standard was not set until 1962, and in 1967 the standard was updated. Originally bred to be a pet only, they are very swift and have been known to hunt and catch rodents. Temperament: Whilst being intelligent, sociable and affectionate, the Silky Terrier breed is surprisingly courageous for its size and being sturdy, may well surprise you as to what they will stand up against. They are quite clever and active, and for their size can put on a relatively good turn of speed. They are quite happy diggers, and love to be part of all the activities in the home. Training is essential and you need to assert yourself over your dog in a firm and gentle manner, or small dog syndrome will be your price. Very good with small children, and large children alike, as long as the dog is aware of its place within the hierarchy. Unfortunately silky Terriers are not to be trusted with non-canine pets, especially those that are smaller than them. Training of these dogs is fairly straightforward as they are eager learners. Whilst being docile, they do make a good watchdog alerting you to anything unusual. Health issues: The Silky Terrier are considered a healthy breed living some 12 to 15 years. However, there are some minor health concerns. The risk of diabetes and epilepsy is not unknown, tracheal collapse has also occurred in some of this breed. Because of their short legs and long body, they can also suffer with disc problems in their back. The, fairly normal, elbow and knee problems can also occur in the Silky Terrier. Grooming: As it has long hair the Silky Terrier is prone to matting and tangles, which will require daily brushing. Bathing should be carried out quite frequently, to keep their coat in top condition, with a mild or dry shampoo. After bathing, it is essential to dry your pet correctly. Their coat will require occasional trimming, which will probably be best done at a salon, unless you are a suitably experienced your
Guest_2539: VPNs have become quite popular in today's world. Their usage in the corporate world has been prevalent since the 1990s. The high number of data breach attacks has perhaps opened people's eyes finally. The decision that plagues most, though, is which VPN to go for. At hide.me, we make it easier for you to protect your online identity and secure your precious information online. Without a doubt, hide.me is the best VPN in the market today. But, here in this post, we would like to explain to you that why hide.me should be the first choice for travellers. About hide.me Established in 2012 and based in Malaysia, it could be said that hide.me is a relatively new VPN company. However, in its short time of operation, it has grown at a stupendous rate and established itself as one of the front-runners in the VPN market. Our operation was initiated with the agenda of providing internet users the best protection with the fastest speeds, and in this 4 years of existence, we have done just that. Why hide.me is one of the Best VPN Service People use a VPN for anonymizing themselves, hiding their internet activity from trackers and government authorities, and making sure that the sensitive information they share over the internet is secure. A good VPN fulfills all these requirements. But if you talk about the best VPN providers, they give something extra to their users. We take a look at what makes hide.me truly one of the best travelers VPN in the market today. 1. VPN for Best Internet Security hide.me provides you the best protection while using the internet at the airport, coffee shop, plane, or in your hotel room. The security and confidentiality of your data and identity are the utmost priority and with the help of superior encryption techniques, hide.me provides you the best internet security. It also protect you from IP from DNS leaks, and DDOS attacks. 2. Great Global Coverage With over a 100 servers in more than 29 countries of the world, hide.me offers quite an impressive global coverage to its customers. So, if you are afraid that you might miss the last episode of your favorite show while travelling then we can help. With hide.me you can enjoy all your favorite movies and TV shows even if you are in the jungles of Africa. All you need is the internet and hide.me subscription. Although there are other VPNs that offer more servers, hide.me's global coverage is sufficient to make sure that you do not suffer from connection dropouts or other problems. 3. Respect for Privacy While a VPN hides your internet activity from your ISP, your IP is still visible to your VPN provider. That is why it is important to use a VPN that does not keep activity logs and lets you know just what is recorded. hide.me has one of the most transparent privacy policies on its website and records only a user's email address. No personally identifiable information is recorded. Your internet activity is not recorded or shared under any circumstances, keeping your activity and ident
Guest_9575: Add Fitness to Your Christmas Wish ListAdd Fitness to Your Christmas Wish ListIt?s that time again; time to start buying holiday gifts for friends and families. While you?re out finding the perfect present for them, though, consider what it is you want to receive this year. If you are like many people who are hoping to get in shape and lose weight, you may want to add some of the top fitness products to your wish list this season.  You should also consider these presents for loved ones who share your goal for a healthier life. HTML clipboardEveryone has their own preferred method of working out and getting into shape. Thankfully, though, there is surely a fit gift to suit every personality. For example, people who love to work out with a group are likely to appreciate a membership to a gym or health club. Get one for your best friend, and sign yourself up too. Then, you can go together and make getting into shape a social experience. Another great option is to sign up for a fun class. Get a gift certificate for a local dance studio and learn to strut your stuff, or hit the yoga mat to discover a new way of healing your body and your mind.If you and your friends already share a fitness hobby, you can get great gear to step it up a notch. Love to bike? Consider getting a pair of quality fitness sunglasses or a mileage tracker for your cycle. If running is your thing, check out the latest shoes that record how far and how fast you run. Other great options for any sport are heart rate monitors, music players, and environmentally friendly sport bottles.The gym may not be the place for everyone, though. If you are someone who prefers to get sweaty in solitude, your best gifts are likely to be found in the DVD section. Add a few of the top video workout products to your wish list and clear a space in front of the TV. With the recent surge in fitness interest, there are hundreds of great programs to choose from. If I were making a recommendation, I would consider P90X, 10 Minute Trainer or Turbo Jam! Everything from pilates to kickboxing can be done right in your own home with the aid of your DVD player!If the television isn?t quite personal enough, consider a paid membership to an online training site. You can gain access to personalized workouts and nutrition info. Most sites even let you download routines to your iPod or mp3 player. They also let you record your progress and celebrate your successes. Plus, it?s easy to sign up with a friend and send each other progress reports.No matter what your interests, there is sure to be a fitness gift perfect for you or another exercise enthusiast in your life. So, drop a few hints to family and friends to let them know which of these fit gifts you?re hoping to unwrap this season. Don?t think they?ll get it right? Splurge on yourself this year. You deserve it!Source: Free Articles from ArticlesFactory.comABOUT THE AUTHORHTML clipboardRobert Harden, fitness coach at Extremely-Fit, invites you to visit «link»
Guest_3545: ***Who Do You See When You Look In The Mirror?“People want to be in their own fashion tribes, so they want to wear the same clothes to be connected to everyone else in that tribe. But they want to be different from other tribes.”Christian Lacroix“What tribes are, is a very simple concept that goes back 50 million years. It's about leading and connecting people and ideas. And it's something that people have wanted forever.”                                                                                                                    Seth GodinWho are you? What message are you projecting out to the world? Did you even think you were projecting a message? Maybe you are not consciously trying but by not trying to you are still sending a message. Who are you trying to notify? What information are you trying to present? It’s all about presentation, how we present ourselves helps notify others about who we are. It helps them see what we believe and where we stand. It’s a warning and a beacon. One glance around and you know exactly where you are and where you stand. But the bottom line is that we do it because we all just want to belong. If you were a visitor to our planet, you would see that we are all basically wearing costumes. Your clothes, your shoes, your hair or makeup, everything you are presenting on your body says something about you. Your costume identifies your tribe. Or in the case of Amazon Indians, your hair and your tattoos, since they don’t really wear clothes. The motive here is to show other tribe members you belong to their tribe and at the same time show everyone else that you are not a member of theirs. Our costumes are really more about exclusion than inclusion.Sometimes people are a little in your face in their efforts to emphasize that they are not a part of your tribe. But it’s all just an effort to belong, especially in younger people. It’s almost a requirement. They need to break away from their parents, from the establishment, to show their independence. And that sometimes requires drastic action to make the right statement. They use bright hair colors and drastic styles, tattoos, logo wear and clothes, piercings, etc. to make their point. They use shock and horror as a tool. I think we have all been there once upon a time. Maybe some of us were more drastic than others. I know I was. I was 14 in 1964. I was in a band. I grew up at Lake Tahoe and hitchhiked to spend weekends in San Francisco in the Haight Ashbury district. What do you think I was doing? How do you think I looked? Talk about shock and horror. I freaked my family out! At least for a minute but then my family is a bit eccentric. Take a look at my mother ("Granny G") at www.grannyg.tvBut it’s just a period of transition, a transitioning out of one phase into another. Some phases take longer than others and some phases can
Guest_3800: Many thanks, this website is very helpful.

«link»
Guest_1630: Great internet site! It looks really good! Sustain the great work!


«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)