24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen

Leppävaaran Sello-kauppakeskuksen vieressä sijaitseva Glo-hotelli avattiin vuonna 2007. Kyseinen hotelli on Espoon ensimmäinen lifestyle-hotelli ja näin ollen se vetää puoleensa hyvin erilaisia ihmisiä. Asiakkaat ovat lähinnä liikematkustajia, lapsiperheitä ja pariskuntia.

Tyyliltään hotelli on moderni, violetti-mustalla värikonseptillaan. Tämän lisäksi hotelli on käyttänyt monia eri design-suunnittelijoiden tuotteita sisustuselementeissään. Hotellin aula on pieni, mutta silti loistokas. Aivan pääovien edessä sijaitsee pieni baari kahdella jakkarallaan sekä hotellin vastaanotto, joka on suunniteltu tyylikkäästi mustine design-lamppuineen. Glo-konseptiin kuuluvia hotelleja löytyy myös Helsingin keskustan Kluuvikadulta ja Lönnrotinkadulta kuin myös Helsinki-Vantaan lentokentältä.

-          Nimi Glo tulee ruotsinkielen sanasta Glo gatan. Kluuvikadulla sijaitseva Glo hotel on Suomen ensimmäinen ketjun hotelli, kertoo vastaanoton hosti Sonia.

Moderni lifestyle-hotelli 

Kello yhden aikaan hotellissa on vielä lounasaika ja ihmisiä valuu tasaiseen tahtiin niin ravintolaan, kuin hotellin vastaanottoonkin.

Hotelliin astuessa voi huomata suuren kangastaulun, joka toimii paikan katseenvangitsijana. Tunnelma Glo-hotellissa on hyvin viihtyisä ja rento. Vastaanottotiskin iloiset hostit ovat pukeutuneet tyylikkäästi mustiin pukuihin ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

-          Suuri osa asiakkaistamme on liikemiehiä, lapsiperheitä ja ulkomaalaisia matkustajia, vastaanottotiskillä työskentelevä host Sonia kertoo.

Kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevasta hotellista on hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, sillä se sijaitsee aivan juna-aseman tuntumassa. Ostosten teko on siis helppoa niin lähellä kuin kauempana. Hotellissa on huoneita yhteensä 147, joista asiakas voi valita kolmesta eri kategoriasta.

-          Huoneita on joko yhdelle tai kahdelle hengelle ja niitä löytyy kolmea eri tyyppiä, joko standard, deluxe tai kitchenette. Deluxe-huoneet eroavat standard-huoneista siten, että niissä on king size- sängyt ja kitchenettessä taaskin on erikoisuutena pieni keittiö, kertoo Sonia.

Tällä hetkellä hotellissa on hiljaista, mutta iltapäiväksi odotetaan paljon uusia asiakkaita sekä hieman ruuhkaa.

-          Kiireisintä on tiistaista torstaihin, meillä on silloin useammat huoneet täynnä. Viikonloppuisin on aina hiljaisempaa ja silloin on hyvä esimerkiksi varata huone seuraavalle viikolle, jotta saa mieluisimman huoneen itselleen, Sonia toteaa.

-          Vuoden kiireisin aika on varmaankin kesä, koska silloin täällä vierailee paljon lapsiperheitä. En osaa sanoa milloin täällä olisi hiljaisinta, ehkäpä loma-aikoina kun liikematkustajia on vähemmän.

Valoseinä toimii aulan katseenvangitsijana

Ravintola Carlito’s on myös paikallisten suosiossa

 

Lounas-aikana hotelli täyttyy nälkäisistä asiakkaista. Hotelli tarjoaa lounaan joka päivä kello 11–13.30. Tänään ravintola on täynnä kaikenikäisiä ihmisiä ja hotellin menulta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

-          Ravintolamme suosituimpia ruokalajeja ovat pippuripihvi, vuohenjuustosalaatti sekä cheese burger. Luulisin, että suuri osa ravintolapuolen asiakkaista ei ole hotellin asiakkaita. Ulkopuolisia ihmisiä käy siis paljon meillä syömässä, Sonia toteaa.

-          Oma suosikkini ravintolan annoksista on ehkäpä ihan perinteinen pasta carbonara. Ravintolassamme on yhteensä 120 asiakaspaikkaa. Ravintola aloitti nimellä Paul’s bistro, mutta neljä vuotta sitten se vaihtui ja nimi on nykyään Carlito’s. Tyypillinen työvuoroni alkaa kello kahdeksan. Luen ensin sähköpostit ja valmistaudun lounasaikaan. Sen jälkeen tarkastan varaston seuraavalle päivälle ja hoidan tukkutilaukset, kertoo ravintolan kokki työpäivästään.

Iltapäivän edetessä ravintola alkaa tyhjetä asiakkaistaan, mutta hotellin aula on edelleen yhtä rauhallinen kuin aikaisemminkin. Vaikka vastaanottotiskin hosteilla ei ole asiakkaita sisään tai uloskirjattavana ovat heillä kädet täynnä töitä koko ajan.

-          Päivämme koostuu asiakkaiden sisään – ja uloskirjautumisesta, puhelimeen vastaamisesta, sähköpostien lukemisesta ja asiakkaiden toiveiden täyttämisestä. Myös hotellin pieni baari on meidän vastuullamme, Sonia huomauttaa.

Ravintola avaa jälleen ovensa ruokailijoille kello 17 ja on auki kello 23 asti. Asiakkaille tarjoillaan tällöin annoksia À la Carte – listalta amerikkalais-italialaiseen tyyliin.

Hotellin aulassa on pieni busines-nurkkaus, jossa on tietokone ja pieni kirjasto.
Tekstikokonaisuus: Delila Rafik, Asta Mutanen

"Yöllä ei pyöritellä peukaloita"

Glo Hotelli on sistukseltaan tunnelmallinen ja lämmin.

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Toimittajat saapuivat hotellille kun oli jo pilkkopimeää.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Janne on pirteänä jopa yön pikkutunneilla.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Aamiaispöytä on pullollaan herkullisen näköisiä vaihtoehtoja.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Algima hoitaa aurinkoisesti hommansa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Muhkeat sängyt houkuttelivat toimittajiakin.
Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_5864: Accounts can be used all over the place Visa debit cards are accepted on-line, by phone or mail inside the United States.


«link»
Guest_6193: What's happening, excellent internet site you've got there.


«link»
Guest_6458: You're a very beneficial internet site; could not make it without ya!«link»
Guest_4094: Keep up the amazing job !! Lovin' it!

«link»
Guest_4816: Thanks a lot for sharing this good web site.

«link»
Guest_3757: Step-By-Step Training Course Reveals How To Make $154.37 Per Day By Uploading Our' Done For You' Recurring Profit Funnel Recurring Profit Machine Review- This guide takes you by the hand and shows you EXACTLY how this simple method works. It's easy for anyone, even newbies, to follow this training, get things setup quickly, and start making money in as little as 24 hours from RIGHT NOW! If you're looking for a simple way to create a $100 -$ 300 per day, recurring income, this guide will show you how to get there fast. No stones are left unturned, and you get everything you need to make this work for you. Here's A Preview Of Just A Few Things You'll Discover Inside This Step-By-Step Training ... How to scale your income past $200 per day ... $300 per day ... or more without working any harder ...( I work less now than I ever have and make more money with this recurring income method than I ever have) The simple steps to get everything running smoothly so you can make you as much money as possible with the' done for you' recurring income funnel that you get inside ... don't worry ... no "tech" skills are required ... everything is super EASY. How to quickly get traffic flowing fast using and start building your passive income stream today. How to get to a consistent $100 per day income stream quickly. The simple automation tools and techniques to make you money while you sleep. How to get started and get things setup TODAY, even if you're a total newbie and have no prior experience. What is inside the Front End offer? Recurring Profit Machine is a newbie friendly PDF training course. Building a list is one of the most crucial aspects of internet marketing...Recurring Profit Machine will show you the fastest way to acheive this! The front end offer also comes with a fully functional done for you funnel to get you up and running straight away. These kind of done for you campaigns usually have to be purchased seperate as one of the upsells. The fact you get a done for you campaign on the front end offer, your getting amazing value for money. The 39 page PDF provides tones and tones of value showing you a step by step process how to set up funnels and start driving traffic using solo ads. Tools to eliminate bot traffic- This is a great section as you want to get every bit of value from you solo ad campaigns. The best places and sellers to purchase solo ads. Email Marketing- building excellent relationships with your subscribers. Price: $5.95- This is an early bird offer for the first 3 hours, and then a dime sale increasing up to $9.95. So this EARLY! Upsell/ OTO 1 WordPress site version of" DFY campaign ". Plus 9 FREE traffic sources and a case study of the traffic sources so you can drive additional traffic to your offers. Price: $17 Upsell/ OTO 2 49 prewritten emails plus 6 PLR Rights ebook reports on internet marketing for you to give away in your campaigns Price: $27 Upsell/ OTO 3 FB Recurring Profit Ads- A PDF report showing
Guest_2282: «link»
Guest_8388: Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

Is it tough to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thank you

«link»
Guest_2257: Bill Van's Auto Tags a Notary in Warminster, PA. Have questions? Give us a call 215-672-9905. Our convenient business hours are: Monday–Friday, 9:00 A.M. to 9:00 P.M, Saturday, 9:00 A.M. to 5:00 P.M. and Sunday, 12:00 P.M. to 4:00 P.M. Give us a call 215-672-9905. To better meet the needs of our customers in addition, to our notary and auto registration services we are happy to offer our customers insurance quotes!
Notary Warminster ( «link» )
Guest_6022: Surprisingly individual friendly site. Huge details readily available on couple of clicks.«link»
Guest_5633: Simply just want to mention I am pleased that i came upon your internet page!


«link»
Guest_1044: Wow, lovely portal. Thnx ...

«link»
Guest_9985: There's a surge of Indian gamers logging on to the internet with actual money buy-ins for cash video games and tournaments.
The Indian Poker Affiliation (IPA), in petitions filed before the High Court docket of Karnataka, had alleged that the town police were humiliating and harassing aspiring poker gamers by submitting circumstances towards them. This is why many Indians discover it difficult to deposit at websites from their financial institution or by utilizing a credit card.
This growing popularity has been standard mainly because of the Supreme Court docket's ruling that legalized poker and rummy card video games in India. Online poker bonuses are mechanically triggered when players click on certainly one of our really helpful Internet Texas Hold'em rooms.Earlier than he knew it, he was making much more cash enjoying poker than he was at his day job as a enterprise growth supervisor. You are assured of excessive privacy standards when playing your sport of Rummy and Poker on Pokabunga. Get the Cartamundi James Bond poker set and engage in a fun poker sport with Skyfall impressed poker chips and playing cards.
The approval of the Nagaland invoice is expected to lead to further regulated on-line poker in India. You possibly can redistribute or modify it beneath the phrases of the GNU Lesser Common Public License as published by the Free Software Basis.

Welcome bonuses you may get as a new player can differ from poker web site to poker website. In October 2013, The Indian Poker Affiliation, in petitions filed before the Karnataka High Court, complained that the police have been harassing poker gamers by filing circumstances towards them and raiding poker clubs.
There is also relevant penalties imposed on such person by the respective state governments or the central authorities of India as the case possibly. It will take you a couple of minutes to register with us and you can begin taking part in poker sport online with none interference.


Poker bonus and promotions are one of the crucial attractive parts which bring extra gamers to register on the web site. Also the second match i.e. the IPC 10k Friday Evening Event is the basic Freezeout which really begins off the weekend so many players had been expected to fly in after work that evening.
This fashion many rookies who wish to participate in tournaments and poker leagues can fulfil their dream to play in a championship and see what is in retailer for them. There are hardly one or two on-line card video games providers which are complying with these techno legal necessities.

In this vein, India's favorite online poker web site, Khelo365 is officially India's first legal on-line poker web site.

Because Poker Nation addresses the pulse of the online poker market like none different. Each group will have a captain, two 'professional gamers' who will probably be chosen on the premise of their achievements in poker to this point, two 'dwell qualifiers' who shall be chosen
Guest_5424: A recent Supreme Courtroom verdict on rummy has given a fillip to a different skill-based mostly card game.

That's the reason the World Collection of Poker attracts in hundreds of players who compete for millions of dollars (enjoyable fact: the final 7 champions have been all beneath 30). Whereas lottery is out there on-line to many Indians, there is no sign of actual progress in on-line gambling site licensing either by India's central government or by any of the states.
Let's take without any consideration that India competing with Macau is as possible because the sun scorching the sky and Santa Claus coming to save us. On-line is where this poker factor goes to exist here. Spartan Poker has been a pioneer in beginning on-line tourney culture in India, this can be a true example of selling the game in occasions which might be being deliberate and executed are just getting better by the day, I remember just logging in to earlier than an IPC reside occasion to play total event package deal online satellites that were hosted on TheSpartanPoker.


Here you may get your each day dose of poker news from India and abroad, poker room critiques and exclusive videos and poker promotions. I sometimes feel although there is a misconception that poker is directly connected to playing. Since then, there have been several Indian court docket rulings pertaining to the standing of poker.
Two Indian states, Goa and Sikkim, produce other types of gambling, so India differs from a whole lot of different countries, this manner, and due to this fact we can't speak of a typical apply or laws in India in the direction of gambling as we usually do. It's all about poker and there is no greater brand on the market to check one's skills than at the India Poker Championship.
In that regard, one of the video games being carried out within the membership premises is that of poker.

To remain absolutely within the authorized framework in India, you'll have to play at an in-nation operated website. The game play has to be easy and the deposit and withdrawal methods straightforward for me. The promotions don't matter a lot, as I'm a poker player and not just looking for freebies.
Once you might be used to taking part in free poker video games, you'll be able to choose a poker kind and play poker for cash. Players hardly ever encounter issues with our recommended Web playing sites, but in the event you do, we propose first contacting that site's customer support directly.
One sequence presently working is the India Poker Championship , with the most recent event being held in Goa. Together with Burman's PSL, there may be one other tour that's looking to do one thing related but online.

Enjoying poker on PokerBaazi is legally permissible in India and we adjust to Indian legal guidelines like Indian Penal Code, 1860, Code of Felony Process, 1973, Indian Information Technology Act, 2000, the Public Taking part in Act, 1867, khelo365 poker india Foreign Exchange Admi
Guest_4081: I value the information on your websites. With thanks.


«link»
Guest_8639: More healthy weight loss less lonely and more enjoyment.
Regarding they buy another one out of find out that this process is actually work? Be realistic when starting an diet plan.

«link»
Guest_4837: Hello! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

«link»
Guest_7931: Whether you'd wish to pay your payments over the phone or want support with the billing course of, telephone the billing hotline (freephone 0800 260 0400) and a pleasant, devoted Sky worker can be on hand to help.


«link»
Guest_5915: «link»
Guest_4664: Putting a website together these days is fairly simple, cost effective and absolutely essential to having a business these days.


«link»
Guest_2401: «link»
Guest_6320: Une superЬe viѕion de ce thème qui ne semble pɑs toսjours ausѕi bien déveloрpé.


«link»
Guest_8912: «link»
Guest_4026: Many thanks extremely useful. Will certainly share site with my buddies.


«link»
Guest_2360: I love this website - its so usefull and helpfull.


«link»
Guest_7382: say thanks to a lot for your site it aids a great deal.


«link»
Guest_8309: Nice web page you've right here.

«link»
Guest_7501: Hey, well put together online site you have got here.


«link»
Guest_4521: Just simply needed to state I'm just pleased I came upon your site.


«link»
Guest_3012: Passion the website-- extremely individual friendly and lots to see!


«link»
Guest_7542: Sustain the excellent work and generating the group!


«link»
Guest_7275: So useful looking ahead to visiting again.

«link»
Guest_8102: Wow cuz this is very great job! Congrats and keep it up.

«link»
Guest_8811: With the close integration between Pocket and the Android sharing tools, you can pocket just about anything from your phone.«link»
Guest_7806: The curriculum features an in-depth marketing foundation, while offering a broad range of electives that allow students to tailor the program more specifically to their areas of interest in support of career goals.


«link»
Guest_8170: In this example, the Truth campaign would be responsible for nearly 640 000 young people not starting to smoke; this would result in millions of added life years and reductions in healthcare costs and other social costs.


«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)