24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen

Leppävaaran Sello-kauppakeskuksen vieressä sijaitseva Glo-hotelli avattiin vuonna 2007. Kyseinen hotelli on Espoon ensimmäinen lifestyle-hotelli ja näin ollen se vetää puoleensa hyvin erilaisia ihmisiä. Asiakkaat ovat lähinnä liikematkustajia, lapsiperheitä ja pariskuntia.

Tyyliltään hotelli on moderni, violetti-mustalla värikonseptillaan. Tämän lisäksi hotelli on käyttänyt monia eri design-suunnittelijoiden tuotteita sisustuselementeissään. Hotellin aula on pieni, mutta silti loistokas. Aivan pääovien edessä sijaitsee pieni baari kahdella jakkarallaan sekä hotellin vastaanotto, joka on suunniteltu tyylikkäästi mustine design-lamppuineen. Glo-konseptiin kuuluvia hotelleja löytyy myös Helsingin keskustan Kluuvikadulta ja Lönnrotinkadulta kuin myös Helsinki-Vantaan lentokentältä.

-          Nimi Glo tulee ruotsinkielen sanasta Glo gatan. Kluuvikadulla sijaitseva Glo hotel on Suomen ensimmäinen ketjun hotelli, kertoo vastaanoton hosti Sonia.

Moderni lifestyle-hotelli 

Kello yhden aikaan hotellissa on vielä lounasaika ja ihmisiä valuu tasaiseen tahtiin niin ravintolaan, kuin hotellin vastaanottoonkin.

Hotelliin astuessa voi huomata suuren kangastaulun, joka toimii paikan katseenvangitsijana. Tunnelma Glo-hotellissa on hyvin viihtyisä ja rento. Vastaanottotiskin iloiset hostit ovat pukeutuneet tyylikkäästi mustiin pukuihin ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

-          Suuri osa asiakkaistamme on liikemiehiä, lapsiperheitä ja ulkomaalaisia matkustajia, vastaanottotiskillä työskentelevä host Sonia kertoo.

Kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevasta hotellista on hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, sillä se sijaitsee aivan juna-aseman tuntumassa. Ostosten teko on siis helppoa niin lähellä kuin kauempana. Hotellissa on huoneita yhteensä 147, joista asiakas voi valita kolmesta eri kategoriasta.

-          Huoneita on joko yhdelle tai kahdelle hengelle ja niitä löytyy kolmea eri tyyppiä, joko standard, deluxe tai kitchenette. Deluxe-huoneet eroavat standard-huoneista siten, että niissä on king size- sängyt ja kitchenettessä taaskin on erikoisuutena pieni keittiö, kertoo Sonia.

Tällä hetkellä hotellissa on hiljaista, mutta iltapäiväksi odotetaan paljon uusia asiakkaita sekä hieman ruuhkaa.

-          Kiireisintä on tiistaista torstaihin, meillä on silloin useammat huoneet täynnä. Viikonloppuisin on aina hiljaisempaa ja silloin on hyvä esimerkiksi varata huone seuraavalle viikolle, jotta saa mieluisimman huoneen itselleen, Sonia toteaa.

-          Vuoden kiireisin aika on varmaankin kesä, koska silloin täällä vierailee paljon lapsiperheitä. En osaa sanoa milloin täällä olisi hiljaisinta, ehkäpä loma-aikoina kun liikematkustajia on vähemmän.

Valoseinä toimii aulan katseenvangitsijana

Ravintola Carlito’s on myös paikallisten suosiossa

 

Lounas-aikana hotelli täyttyy nälkäisistä asiakkaista. Hotelli tarjoaa lounaan joka päivä kello 11–13.30. Tänään ravintola on täynnä kaikenikäisiä ihmisiä ja hotellin menulta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

-          Ravintolamme suosituimpia ruokalajeja ovat pippuripihvi, vuohenjuustosalaatti sekä cheese burger. Luulisin, että suuri osa ravintolapuolen asiakkaista ei ole hotellin asiakkaita. Ulkopuolisia ihmisiä käy siis paljon meillä syömässä, Sonia toteaa.

-          Oma suosikkini ravintolan annoksista on ehkäpä ihan perinteinen pasta carbonara. Ravintolassamme on yhteensä 120 asiakaspaikkaa. Ravintola aloitti nimellä Paul’s bistro, mutta neljä vuotta sitten se vaihtui ja nimi on nykyään Carlito’s. Tyypillinen työvuoroni alkaa kello kahdeksan. Luen ensin sähköpostit ja valmistaudun lounasaikaan. Sen jälkeen tarkastan varaston seuraavalle päivälle ja hoidan tukkutilaukset, kertoo ravintolan kokki työpäivästään.

Iltapäivän edetessä ravintola alkaa tyhjetä asiakkaistaan, mutta hotellin aula on edelleen yhtä rauhallinen kuin aikaisemminkin. Vaikka vastaanottotiskin hosteilla ei ole asiakkaita sisään tai uloskirjattavana ovat heillä kädet täynnä töitä koko ajan.

-          Päivämme koostuu asiakkaiden sisään – ja uloskirjautumisesta, puhelimeen vastaamisesta, sähköpostien lukemisesta ja asiakkaiden toiveiden täyttämisestä. Myös hotellin pieni baari on meidän vastuullamme, Sonia huomauttaa.

Ravintola avaa jälleen ovensa ruokailijoille kello 17 ja on auki kello 23 asti. Asiakkaille tarjoillaan tällöin annoksia À la Carte – listalta amerikkalais-italialaiseen tyyliin.

Hotellin aulassa on pieni busines-nurkkaus, jossa on tietokone ja pieni kirjasto.
Tekstikokonaisuus: Delila Rafik, Asta Mutanen

"Yöllä ei pyöritellä peukaloita"

Glo Hotelli on sistukseltaan tunnelmallinen ja lämmin.

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Toimittajat saapuivat hotellille kun oli jo pilkkopimeää.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Janne on pirteänä jopa yön pikkutunneilla.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Aamiaispöytä on pullollaan herkullisen näköisiä vaihtoehtoja.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Algima hoitaa aurinkoisesti hommansa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Muhkeat sängyt houkuttelivat toimittajiakin.
Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_9863: You've gotten terrific information on this website.


«link»
Guest_5690: Simply wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply cool and i could assume you're an expert on this subject.

Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

«link»
Guest_9425: Keep up the amazing work !! Lovin' it!

«link»
Guest_6813: What alⅼ of this discuss the main adᴠantages of hemp, just how much faith or emphasis will we really place on havіng scientific evidence for items like skin care.
Hemp is regardеd as tһe beneficіal crop about the eartһ, supplying the basіc needs of clothing, shelter, food and medicine. Therе is hemp protein powder, hemp cookieѕ, hemp flour, һemp ѕeеds, amongst others.

«link»
Guest_3844: Maintain the remarkable job !! Lovin' it!

«link»
Guest_6383: The cost-effectiveneѕs of these systems haѕ helped level the game bеtween small and larɡe fleet operators.
House moving is never easy and it is usually stressful because of the much cⲟordinatіon between companies needed and also the packing of things inside house. Fleet pгessure ѡashing is easiⅼy the most effective waү to hold company vehicles clean.

«link»
Guest_8190: They are saying we manage having a a number of attitude within the Midwest.
Slow and consistent a number of and secure. Running a business and also in daily life, the Midwest features a reputation for effort, responsibility, dependability, and lower danger-taking.

«link»
Guest_4938: You've got among the finest web pages.

«link»
Guest_5954: They have been investing Fund I since late 2014 and are now in the process of raising Fund II.

7percent claims that while they are sector agnostic, going forward they are interested in enterprise and consumer SaaS (especially sectors ripe for transformation, such as banking, farming, movie making) as well as internet of things and mobile applications.


«link»
Guest_7655: (tһis may be a little difficult while using cork ball in the mаnner - you need to be caрaЬle to whip it around once and knot it tһerefore tһe 2lb line and cork ball follow completely from the back of the hook shank)Now I acquired four maggots with one hand, holding the taper end of wһich, with my other һand I have a tube of super glue whiсh I just dab on the maggots with the other end and stick these ⲣhones the cork ball.
MJNA coսld be the first publicly operated company within the Medical Marijuana industry. Kombucha tea is used as a detox teɑ helрing maintain the boԀy's p - H balance.

«link»
Guest_7957: Great looking internet site. Presume you did a whole lot of your very own html coding.


«link»
Guest_2518: Great post. I used to be checking continuously this blog and I'm inspired!
Very useful information specifically the last phase :) I take care of such info much. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

«link»
Guest_7558: Wow, lovely website. Thnx ...

«link»
Guest_6154: Unquestionably believe that that you stated. Your favorite reason seemed to be at the web the easiest thing to be aware of.
I say to you, I certainly get irked while folks consider concerns that they just do not understand about. You managed to hit the nail upon the top as well as outlined out the whole thing without having side-effects , folks could take a signal. Will likely be back to get more.

Thanks!

«link»
Guest_5916: Very good content you possess here.

«link»
Guest_6032: Wow such a advantageous site.

«link»
Guest_5062: موسسه کنکوری حرف اخر، بعنوان تنها موسسه پیشتاز در زمینه تولید و تدریس محصولات کنکوری به صورت دیجیتال و پویانمایی فعالیت آموزشی خود را در سال 1390 با تلاش و زحمت بهترین مدرسان تهران آغاز کرد.

تا قبل از شروع فعالیت موسسه کنکوری حرف اخر هیچ موسسه و سازمانی در زمینه آموزش و تدریس دروس کنکوری به شیوه پویانمایی و درگیر کردن حافظه بلندمدت دانش آموزان با مطالب درسی و کنکوری فعالیت نکرده بود و همه موسسات و انتشارات کنکوری بر همان روال سنتی و قدیمی آموزش خود را پیش میبرند.


عرصه آموزشی و درسی نیز مانند سایر ابعاد زندگی انسان امروزی در ایران نیازمند تغییر و تحولات اساسی بر پایه روش های علمی و هوشمند بود. که خوشبختانه در سایه پشتکار و تلاش دبیران و مدرسان نخبه کشور برای اولین بار،روش پویانمایی و تصاویر سه بعدی به صورت دیجیتال پا به عرصه آموزش دروسی کنکور گذاشت و در واقع میتوان از آن به عنوان انقلاب آموزشی در کشور یاد کرد.
چون قبل از این در سطح آموزش کشور از دبستان تا دانشگاه، دانش آموزان و دانشجویان برای آمادگی آموزشی مجبور به حفظ کردن مطالب بودند اما با روش پویا نمایی دانش آموزان و دانشجویان به روش کاملا مفهومی و شهودی حتی دروس محاسباتی را یاد میگیرند و نیاز به حفظ کردن مطالب نیست.
خوشبختانه امروزه همه اساتید دانشگاه، مدرسان و مربیان آموزشی بر اهمیت و تاثیر گذاری روش پویانمایی در آموزش کاملا واقف هستند و بر اجرای آن در همه سطوح درسی و آموزشی تاکید دارند.
که در اینجا به اختصار مهمترین ویژگی های این روش در موسسه حرف اخر را ذکر خواهیم کرد.

o برانگیختن انگیزه
o ایجاد زمینه یادگیری
o ایجاد داربست ذهنی و درک کلی از مفاهیم
o تعریف کلی یا جزئی برای ویژگی ها
o گسترش موضوع اصلی
o ایجاد دیدگاه های فردی
o تقویت متن با ایجاد ارتباط و انسجام
o ارتقای خلاقیت
o آموزش مفهومی – شهودی
o تقویت حافظه بلندت مدت و تصویری

«link»
Guest_4434: техосмотр онлайн купить ( «link» ) онлайн законно
Guest_7109: I actually am a vegan. I just am not really saying this kind of to always be political, mainly because for myself it's not really about governmental policies.
It's really all regarding overall health and wellness so I'm certainly not relating to striving to inflict my method of existence on other people. I just mention this kind of as I realize that the majority of vegans are extremely politically motivated of the diet.
I as well appreciate animals and currently have a significant esteem for all life. For what reason am I not saying this on a Visitor Blog? I'm not looking to use your website for a podium for disseminating politically-motivated views. I am aware this actually seriously possibly relevant, always, but it really is highly relevant to me personal life.

You may take in in another way without it being a political action. In the event that people try to color me personally as a hippy-dippy variation, it's partially authentic. I love nature and backpacking. Nonetheless in terms of national politics proceed, how can i find wedding spa packages ( «link» href=http://www.med.nu.ac.th/index.php?a[]=%3Ca%20href=http://njmassage.info/weddings%3EMountainside%20On-Site%20Massage%20Therapy%3C/a%3E>wedding massage packages nj</a> ) am not really seriously about that.
I just am concerned even more about understanding concepts of, therefore my checking-out of the site.
Guest_6965: Great looking website. Assume you did a whole lot of your very own coding.


«link»
Guest_3203: I appreciate the knowledge on your websites. Thank you so much.«link»
Guest_7901: I like this website - its so usefull and helpfull.카지노 ( «link» )
Guest_8695: «link» fill that seat shirts «link» fill that seat tee «link» fill the seat shirt
«link» fill the seat «link»
Guest_9875: Great looking internet site. Think you did a lot of your very own coding.


«link»
Guest_5714: Thanks meant for providing this sort of superior articles.
Guest_4961: I have been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this sort of house .
Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Studying this information So i am happy to exhibit that I've a very excellent uncanny feeling I discovered just what I needed. I such a lot definitely will make certain to don't omit this website and provides it a glance on a continuing basis.


«link»
Guest_2105: Wow because this is excellent job! Congrats and keep it up.


«link»
Guest_5407: Your info is extremely interesting.

«link»
Guest_2435: You're a very practical internet site; could not make it without ya!


«link»
Guest_2514: I delight in the content on your web site. Thanks a ton!

«link»
Guest_6279: «link» fill that seat shirts «link» fill that seat «link» fill that seat tee
«link» fill that seat t-shirt «link» fill the seat shirt «link» fill that seat t-shirt
«link» fill that seat tee «link» fill that seat t shirt «link» fill that seat tee
«link» fill that seat shirt «link» fill that seat t shirt «link» fill that seat t-shirt
«link»
Guest_5266: Astonishingly individual friendly site. Enormous info readily available on couple of gos to.

«link» «link» «link»

«link»
Guest_3624: Wow because this is great work! Congrats and keep it upآموزش کودک دو زبانه ( «link» ).
Guest_4082: Thanks for furnishing these sort of superb content.

«link»
Guest_5481: Your advice is rather exciting.

«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)