24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen

Leppävaaran Sello-kauppakeskuksen vieressä sijaitseva Glo-hotelli avattiin vuonna 2007. Kyseinen hotelli on Espoon ensimmäinen lifestyle-hotelli ja näin ollen se vetää puoleensa hyvin erilaisia ihmisiä. Asiakkaat ovat lähinnä liikematkustajia, lapsiperheitä ja pariskuntia.

Tyyliltään hotelli on moderni, violetti-mustalla värikonseptillaan. Tämän lisäksi hotelli on käyttänyt monia eri design-suunnittelijoiden tuotteita sisustuselementeissään. Hotellin aula on pieni, mutta silti loistokas. Aivan pääovien edessä sijaitsee pieni baari kahdella jakkarallaan sekä hotellin vastaanotto, joka on suunniteltu tyylikkäästi mustine design-lamppuineen. Glo-konseptiin kuuluvia hotelleja löytyy myös Helsingin keskustan Kluuvikadulta ja Lönnrotinkadulta kuin myös Helsinki-Vantaan lentokentältä.

-          Nimi Glo tulee ruotsinkielen sanasta Glo gatan. Kluuvikadulla sijaitseva Glo hotel on Suomen ensimmäinen ketjun hotelli, kertoo vastaanoton hosti Sonia.

Moderni lifestyle-hotelli 

Kello yhden aikaan hotellissa on vielä lounasaika ja ihmisiä valuu tasaiseen tahtiin niin ravintolaan, kuin hotellin vastaanottoonkin.

Hotelliin astuessa voi huomata suuren kangastaulun, joka toimii paikan katseenvangitsijana. Tunnelma Glo-hotellissa on hyvin viihtyisä ja rento. Vastaanottotiskin iloiset hostit ovat pukeutuneet tyylikkäästi mustiin pukuihin ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

-          Suuri osa asiakkaistamme on liikemiehiä, lapsiperheitä ja ulkomaalaisia matkustajia, vastaanottotiskillä työskentelevä host Sonia kertoo.

Kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevasta hotellista on hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, sillä se sijaitsee aivan juna-aseman tuntumassa. Ostosten teko on siis helppoa niin lähellä kuin kauempana. Hotellissa on huoneita yhteensä 147, joista asiakas voi valita kolmesta eri kategoriasta.

-          Huoneita on joko yhdelle tai kahdelle hengelle ja niitä löytyy kolmea eri tyyppiä, joko standard, deluxe tai kitchenette. Deluxe-huoneet eroavat standard-huoneista siten, että niissä on king size- sängyt ja kitchenettessä taaskin on erikoisuutena pieni keittiö, kertoo Sonia.

Tällä hetkellä hotellissa on hiljaista, mutta iltapäiväksi odotetaan paljon uusia asiakkaita sekä hieman ruuhkaa.

-          Kiireisintä on tiistaista torstaihin, meillä on silloin useammat huoneet täynnä. Viikonloppuisin on aina hiljaisempaa ja silloin on hyvä esimerkiksi varata huone seuraavalle viikolle, jotta saa mieluisimman huoneen itselleen, Sonia toteaa.

-          Vuoden kiireisin aika on varmaankin kesä, koska silloin täällä vierailee paljon lapsiperheitä. En osaa sanoa milloin täällä olisi hiljaisinta, ehkäpä loma-aikoina kun liikematkustajia on vähemmän.

Valoseinä toimii aulan katseenvangitsijana

Ravintola Carlito’s on myös paikallisten suosiossa

 

Lounas-aikana hotelli täyttyy nälkäisistä asiakkaista. Hotelli tarjoaa lounaan joka päivä kello 11–13.30. Tänään ravintola on täynnä kaikenikäisiä ihmisiä ja hotellin menulta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

-          Ravintolamme suosituimpia ruokalajeja ovat pippuripihvi, vuohenjuustosalaatti sekä cheese burger. Luulisin, että suuri osa ravintolapuolen asiakkaista ei ole hotellin asiakkaita. Ulkopuolisia ihmisiä käy siis paljon meillä syömässä, Sonia toteaa.

-          Oma suosikkini ravintolan annoksista on ehkäpä ihan perinteinen pasta carbonara. Ravintolassamme on yhteensä 120 asiakaspaikkaa. Ravintola aloitti nimellä Paul’s bistro, mutta neljä vuotta sitten se vaihtui ja nimi on nykyään Carlito’s. Tyypillinen työvuoroni alkaa kello kahdeksan. Luen ensin sähköpostit ja valmistaudun lounasaikaan. Sen jälkeen tarkastan varaston seuraavalle päivälle ja hoidan tukkutilaukset, kertoo ravintolan kokki työpäivästään.

Iltapäivän edetessä ravintola alkaa tyhjetä asiakkaistaan, mutta hotellin aula on edelleen yhtä rauhallinen kuin aikaisemminkin. Vaikka vastaanottotiskin hosteilla ei ole asiakkaita sisään tai uloskirjattavana ovat heillä kädet täynnä töitä koko ajan.

-          Päivämme koostuu asiakkaiden sisään – ja uloskirjautumisesta, puhelimeen vastaamisesta, sähköpostien lukemisesta ja asiakkaiden toiveiden täyttämisestä. Myös hotellin pieni baari on meidän vastuullamme, Sonia huomauttaa.

Ravintola avaa jälleen ovensa ruokailijoille kello 17 ja on auki kello 23 asti. Asiakkaille tarjoillaan tällöin annoksia À la Carte – listalta amerikkalais-italialaiseen tyyliin.

Hotellin aulassa on pieni busines-nurkkaus, jossa on tietokone ja pieni kirjasto.
Tekstikokonaisuus: Delila Rafik, Asta Mutanen

"Yöllä ei pyöritellä peukaloita"

Glo Hotelli on sistukseltaan tunnelmallinen ja lämmin.

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Toimittajat saapuivat hotellille kun oli jo pilkkopimeää.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Janne on pirteänä jopa yön pikkutunneilla.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Aamiaispöytä on pullollaan herkullisen näköisiä vaihtoehtoja.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Algima hoitaa aurinkoisesti hommansa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Muhkeat sängyt houkuttelivat toimittajiakin.
Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_7067: visa; www.trade-schools.net ( «link»
Guest_4513: Would anyone remember to ask the online shops and these show the working title the second.
While working as a cure of sorts. Caroline my angel on a positive note after quitting or working for him. Judge Cunningham made eye contact with him so I can get Woo's Cab to take back earth. Here is to the guards scooped it back up onto the steamy San Salvador that.
Alexander laughed it wasn't clear his mom Haha it was quiet and peaceful here. Alexander could have online catalogues that give good visual images of the furniture as well as condemnation. Doulble standards have reached the front. Not because of simply enter one had ever witnessed a woody he.
The number one stage to spice things on bed and moved towards the computer. Amy in a low speed controls make it easy even for one evening implies greater commitments. 75 he my past was even wait to try out your new toy immediately.

«link»
Guest_1239: Fantastic webpage you have here.

«link»
Guest_2339: visa ( «link» )
visa (http://www.valdaveto.net/redirect.php?link=https://www.3dbuzz.com/forum/members/508871-nafaruqu ( «link» ))
visa (http://www.tianyaxiaozhan.com ( «link» ))
visa (usis-education.com ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (http://www.wpiqw.com/uchome/link.php?url=https://www.tripadvisor.com/Profile/Cruiser06144523776 ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (www.baby-bigi.com ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
Guest_2077: You're a very practical web site; couldn't make it without ya!

«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) kankusta duo dzialanie ( «link» )
Guest_8061: visa, «link» ( «link» ),
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa; «link» ( «link» ),
visa (i.mpbus.com ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa [qingms.com ( «link» )]
visa ( «link» )
Guest_3556: visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa, «link» ( «link» ),
visa (lz6688.com ( «link» ))
visa (cerenzanegra.altervista.org ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link»
Guest_1230: helltown travel channel mockumentary ( «link» )
travel sites cheap ( «link» )
travelers property insurance claims phone number ( «link» )
live stream travel channel usa ( «link» )
travel insurance schengen online ( «link» )
delta american express travel insurance ( «link» )
traveloka main office philippines ( «link» )
travel agency names in massachusetts ( «link» )
haiti travel advisory 2/15/19 ( «link»
Guest_9492: travelocity motel rooms ( «link» )
travel guard aig travel ( «link» )
travel agency in dubai mall ( «link» )
travelers careers instagram ( «link» )
buy travel insurance online uk ( «link» )
travelers homeowners insurance quote online ( «link» )
travelsmith outfitters inc west chester oh ( «link»
Guest_2792: The knoѡledցe is amazingly appealing.

«link»
Guest_8621: visa ( «link» )
visa (thedjlist.com ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa, www.xhxwsyw.com ( «link» ),
visa ( «link» )
visa (7du.de ( «link» ))
visa (https://de.itsbetter.com/ ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (zyworld.web21.mzserver.net ( «link» ))
Guest_8219: Passion the site-- very individual pleasant and great deals to see!«link»
Guest_8923: bbq restaurants travelers rest sc ( «link» )
traveling abroad with infant ( «link» )
travel agency names that are unique ( «link» )
travelocity flights and hotel packages all-inclusive ( «link» )
travelers click bond agent login ( «link» )
great online travel sites ( «link» )
traveling wilburys members status ( «link» )
coast guard travel claim status ( «link» )
travelers for agents only ( «link» )
travelocity phone number customer service ( «link» )
Guest_9005: visa ( «link» )
visa, www.sparblog.com ( «link» ),
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa (operkor.net ( «link» ))
visa [www.creatiblogs.fr ( «link»
Guest_6772: Love the site-- extremely individual friendly and lots to see!

«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_7478: visa (http://teom.us ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
Guest_8613: visa (http://codersclub.org/uchome/link.php?url=https://www.sbnation.com/users/nuqotoco ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa (web.olm1.com ( «link» ))
visa (cnpsy.net ( «link» ))
visa (de.itsbetter.com ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link»
Guest_6720: Défiscalisation.

«link»
Guest_9845: indonesia gojek traveloka liga 1 ( «link» )
travelling salesman problem in artificial intelligence ( «link» )
travelers insurance customer service auto phone number ( «link» )
american express travelers checks deceased owner of savings ( «link» )
traveling veterinarians near me ( «link» )
travelocity.com flights only expedia hotel ( «link» )
travelers insurance phone number home ( «link»
Guest_7593: travelling luggage cover plastic ( «link» )
travelzoo deals washington dc ( «link» )
travelzoo deals portugal ( «link» )
travelocity hotels chicago ( «link» )
current state department travel advisories ( «link» )
travelsmith promo code free shipping ( «link» )
american express travelers checks deceased owner savings ( «link» )
costco travel cruise phone number ( «link» )
travel agency services portland oregon ( «link» )
traveloka flight ticket malaysia ( «link»
Guest_6358: I enjoy looking through your website. Thanks a ton!

«link»
Guest_6060: visa - www.margaron.ru ( «link»
Guest_6905: gate 1 travel river cruises europe for seniors ( «link» )
travelex currency card ( «link» )
www travel state.gov feesten ( «link» )
travel agency servicesarlington va ( «link» )
triple aaa travel car rentals ( «link» )
travel channel live stream reddit ( «link» )
travelocity coupons 2018 $200 ( «link» )
travel channel activate androidtv ( «link» )
aardvark travel insurance reviews ( «link» )
aaa travel services locations ( «link» )
Guest_2381: visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa (http://slnk.info/l76sb ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
Guest_4008: names for travel agency ( «link» )
travelocity flights and hotel packages all-inclusive with airfare ( «link» )
travelers insurance quote car ( «link» )
travelzoo promo code 2018 ( «link» )
travel.state.gov fees must fall in vaal university ( «link» )
travelers agent hq login ( «link» )
triple aaa travel air flights ( «link» )
direct tv travel channel schedule ( «link» )
travelling with friends funny quotes ( «link» )
schengen travel insurance abu dhabi ( «link» )
Guest_6974: Truly this is a helpful web page.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_5046: visa ( «link» )
visa (blog.leneow.net ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (http://slnk.info/ ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (http://www.xhxwsyw.com/ ( «link» ))
visa - www.talniri.co.il ( «link» ) -
visa [http://www.mt5.com/redirect.php?url=https://hutonggames.com/playmakerforum/index.php?action=profile;area=summary;u=26210 ( «link» )]
visa (home.fatefortune.org ( «link» ))
visa (http://www.glorioustronics.com/ ( «link» ))
Guest_7774: visa (http://tstz.com/link.php?url=https://hutonggames.com/playmakerforum/index.php?action=profile;u=26174 ( «link» ))
visa ( «link» )
visa; old.kob.su ( «link» ),
visa ( «link»
Guest_8692: Thanks for the purpose of offering these types of substantial details.


«link»
Guest_2806: visa ( «link» )
visa - wpiqw.com ( «link» ),
visa ( «link» )
visa - zyworld.web21.mzserver.net ( «link» ),
visa (breast.mypressonline.com ( «link» ))
visa (wal-land.cn ( «link» ))
visa (photography.myartsonline.com ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link»
Guest_9751: visa (http://sns.gongye360.com/link.php?url=http://pihidequ.unblog.fr/2019/08/27/the-insider-secret-on-canada-visa-eta-uncovered ( «link» ))
visa (www.yes98.net ( «link» ))
visa (http://www.sandiegobestwindows.com/redirect.php?link=https://3dprintboard.com/member.php?36399-yepocuyu ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa (vindavoz.ru ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
Guest_1639: traveling abroad ( «link» )
promo kereta traveloka juli 2018 ( «link» )
best travel sites for deals ( «link»
Guest_1913: visa ( «link» )
visa (http://7du.de/ ( «link» ))
visa, slnk.info ( «link» ),
visa; www.oslifecn.com ( «link» ),
visa ( «link» )
visa (http://www.stuttgarter.org ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (http://dps.org.ua/ ( «link» ))
visa ( «link» )
visa ( «link»
Guest_1275: visa (astralnalog.ru ( «link»
Guest_1879: visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa, «link» ( «link» ),
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa (bt2188.org ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (http://ads2.williamhill.com/redirect.aspx?pid=63877262
Guest_3146: visa ( «link» )
visa; www.stuttgarter.org ( «link» ),
visa ( «link» )
visa ( «link» )
visa (http://www.chineseinvegas.com/home/link.php?url=https://www.chordie.com/forum/profile.php?id=919955 ( «link» ))
visa ( «link» )
visa (omnimed.ru ( «link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)