24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_7385: Love the website-- extremely user friendly and lots to see!«link»
Guest_1952: say thanks to so much for your web site it assists a whole lot.


«link»
Guest_5435: Rattling clean site, thank you for this post.

«link»
Guest_2519: A good IT rental company provides flexible rental plans and a variety of services.

Bring among those away together with you - just the thing for connecting using your friends or co-workers while you're away, without needing to worry whether or not this will break or go missing somewhere down the way. With better technology, however, the performance degrees of today's best desktop computers 2018 ( «link» ) are suitable for most business applications and I'm not talking about the most recent, greatest, state-of-the-art machines either.
Guest_1269: There is nothing to do but trade emails with travel companions and organize the photos.

Walking in this area is ideal for nature lovers, as you will have the opportunity to spot many endemic animals including the Mauritius flying fox and unique pink pigeon. During your journey back you will spend two more nights and follow along the banks of Modi River until you arrive at the outskirts of Pokhara.


«link»
Guest_3796: Thanks pertaining to furnishing these sort of amazing posting.«link»
Guest_7860: How goes it, cool website you have presently.

«link» silk sarees online shopping with price
Guest_1514: You're an extremely valuable website; could not make it without ya!


«link»
Guest_4914: I am going to answer this question based on my personal experience and from my numerous years of research on laptop consumer polls.
Many laptops during these sizes will often be used as "desktop replacements", as these laptops are utilized in place of desktop systems and aren't anticipated to be moved around with a constant basis. But I say to you available best gaming laptops 2018 (Iola ( «link» )) laptops under 500 dollars easily if you look hard enough.
Guest_7608: You've gotten probably the greatest sites.

«link»
Guest_2377: I enjoy perusing your web sites. Thanks for your time!


«link»
Guest_2611: More forms of computer are let go because of the needs of humanity who craves with an easier strategy for living.
If you do have to get be sure that your computer are equipped for everything that the Internet can give, you should be sure that your computer includes a decent graphics card, about 2 GB of RAM, and a fairly fast processor. Desktop computers play an incredibly big part in most our lives, but I freely admit seeing that I much prefer using my laptop towards the personal computer; and I suppose it turned out the very best desktop computers 2018 ( «link» ) thing that I ever did ended up being to purchase a laptop.
Guest_6596: You're an extremely beneficial internet site; couldn't make it without ya!


«link»
Guest_1845: Make sure to be cautious when downloading music.
The most reputable companies will charge you per track or album, so your credit card is safe.

«link»
Guest_8262: With thanks for sharing your terrific site.


«link»
Guest_4510: Truly such a good internet site.

«link»
Guest_5908: Love the website-- really individual friendly and great deals to see!
«link» «link»
Guest_7872: I am going to answer this question determined by my own experience and from my many years of research on laptop consumer polls.

Many laptops during these sizes are often used as "desktop replacements", since these best gaming laptops 2018, Nestor ( «link» ), are utilized instead of desktop systems and aren't supposed to be moved around on a constant basis. The size and type of Hard Drive is probably of lesser importance weighed against the other things stated earlier but you must check the speed of your respective hard disk drive, 7200 rpm will probably be faster than 5200 rpm.
Guest_2742: Thanks pertaining to giving these kinds of superior content material.«link»
Guest_3298: Some genuinely nice and utilitarian info on this web site, besides I conceive the design contains good features.


«link»
Guest_9161: You're a very helpful website; could not make it without ya!


«link»
Guest_6739: Merely desired to emphasize I'm just ecstatic that i stumbled upon your web site.


«link»
Guest_1612: This is about a universal recommendation, when using active shutter 3D technology it might be much more important.
The C8000 has numerous features, it's somewhat mind-bottling, I especially much like the different picture formats along with the game mode. Nevertheless, best gaming laptops 2018 (https://tinyurl.com/ ( «link» )) laptops ought to provide you with good battery backup.
Guest_3279: With a best desktop pc 2018 ( «link» ) computer you'll not use a problem looking to fix it up and obtain it running again. 9screen and a 1024X600 screen resolution, Acer Aspire One is one amongst the popular laptop available.
The same goes if you are planning to use your desktop as being a workplace when for example your projects involves heavy programs for PCs.
Guest_8802: «link»
«link» ( «link» )/chat-room/topic/working-eight-soccer-stars-hack-cheats-7-cheats-online-cheats/
«link»
Guest_3427: Sustain the great work and delivering in the group!

«link»
Guest_5923: Sustain the excellent job !! Lovin' it!

«link»
Guest_5861: «link»
Guest_5512: The tips is amazingly unique.

«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)