24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_9682: You're an extremely useful web site; could not make it without ya!


«link»
Guest_1725: Thanks regarding providing this sort of superb content material.


«link»
Guest_1708: Wow, lovely website. Thnx ...

«link»
Guest_3901: When Mike Fitzsimmons gone along to increase his seed circular, he negotiated because of the usual suspects.
The second-time creator wanted a few million to receive his cloud SaaS getting application, Crosschq, off the floor. So that as a replicate CEO, he possessed options.

«link»
Guest_7405: This is an addiction driven by a lustful and compulsive preoccupation with a sexual activity.
According to Dr. Patrick Carnes, a nationally known speaker and expert on sex addiction issues and recovery, estimates that 5-8% of Americans are sex addicts. And of course a bus load of men were have normal protected sex with her. Professor Peter Cummings of York University explained that sexting is a normal "expression of budding sexuality" and that it "decreases the likelihood of teen pregnancy and the transmission of sexually transmitted infections."According to the National Campaign to Prevent Teen and Unplanned Pregnancy, teens typically send sexually suggestive messages to be flirtatious, to feel sexy, as a joke, or as a response to a sext.
Some people are not aware of this and they indulge in unprotected sex which leads to lot of unwanted things like pregnancy and a potential health hazard. I also didn’t twig when they gave her a free coffee at first coz I was all, "Wait hold up she’s being snooty, never give snooty people free stuff".


«link»
Guest_5768: Maintain the good work and generating the crowd!

«link»
Guest_3950: Sustain the incredible work !! Lovin' it!


«link»
Guest_3698: For the reason that the admin of this website is working, no question very soon it will be well-known, due to its feature contents.


«link»
Guest_5810: Especially useful, look frontward to coming back again.

«link»
Guest_3485: Hi ... thought you would like this article. dgp

«link»
Guest_7749: What's up, nice web page you have got going here.


«link»
Guest_6743: Quite useful look onward to coming back.

«link»
Guest_9638: Incredible such a helpful web-site.

«link»
Guest_4769: Ở một trong những dòng xe, dàn nóng sẽ tiến hành lắp đặt thông thoáng phía đằng trước vùng máy.«link»
Guest_8140: Tremendous issues here. I am very glad to peer your article.
Thank you a lot and I am having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

«link»
Guest_3434: Hurrah! In the end I got a website from where I be able to truly take helpful information concerning my study and knowledge.


«link»
Guest_6113: I am curious to find out what blog system you happen to be working with?
I'm having some small security issues with my latest blog and I'd like to find something more secure. Do you have any suggestions?

«link»
Guest_7404: Great internet site! It looks really professional! Keep up the excellent job!


«link»
Guest_8989: You've gotten possibly the best web sites.

«link»
Guest_1949: Thanks for sharing this superb web-site.

«link»
Guest_4074: Very good website you have got there.

«link»
Guest_4065: You have got one of the greatest online websites.


«link»
Guest_2103: Your posts is very important.

«link»
Guest_6860: Wow, gorgeous website. Thnx ...

«link»
Guest_7420: The stuff is quite intriguing.

«link»
Guest_6184: You're a very helpful web site; could not make it without ya!


«link»
Guest_9952: Very good Site, Stick to the wonderful job. Thank you.


«link»
Guest_5637: Hi there, excellent web-site you have got in here.


«link»
Guest_7139: Simply just needed to stress I am just glad that i stumbled in your page.


«link»
Guest_6152: I used to drag out of bed in the morning and keep myself going on caffeine and take-out.
Not good, I know.

But last year, I decided that I was tired of being tired.
I wanted more energy, better nutrition…I wanted to feel better.

Then a friend introduced me to Shaklee nutrition – starting with the foundation of a multivitamin and a protein.

I gave myself 30 days and by the end of that time…I did feel better. I was able to give more of myself to the things that were important to me --- my family, my hobbies, and my community commitments.

I was able to “show up” as my best self.
Now I am helping others find their own nutrition plan.

I’d love to help you feel better to. visit the link below «link»

«link»
Guest_2520: I?m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that?s both educative and entertaining, and let me tell you, you've hit the nail on the head.
The issue is something too few folks are speaking intelligently about. I'm very happy that I came across this in my hunt for something relating to this.

«link»
Guest_9440: Tremendous issues here. I'm very glad to look your post.
Thanks a lot and I am looking ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

«link»
Guest_2081: You're an extremely practical site; could not make it without ya!


«link»
Guest_5809: Wow because this is excellent work! Congrats and keep it up.


«link»
Guest_4571: Just simply needed to state I'm lucky that i came on the web page!


«link»
Guest_7109: You have terrific thing right.

«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)