24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

HS-toimitus

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkeessä. Yön pimeimpään aikaan työn teko seisahtuu neljäksi tunniksi.

13:00

Kolme kerrosta täyttävä Helsingin sanomien toimitus on hiljentynyt työskentelemään. Tietokoneen näppäimistön naputus on lähes ainoa hiljaisuuden rikkoja. Minne ikinä katsookin, niin ympärillään näkee tietokoneiden ääressä istuvia keskittyneen näköisiä ihmisiä. Maisemakonttorin pöydät pursuavat tavaroita ja kodikas sotkuisuus jatkuu työpisteeltä työpisteelle. Ihmiset eivät juoksentele ympäriinsä pää kolmantena jalkana, vaan pysyvät omissa työpisteissään. Puheluja tulee ja menee ja tieto liikkuu.

Tänään pääaiheena ovat aamulla julkaistut vuoden 2011 verotiedot ja vuoden kovatuloisin eli Passeli-ohjelmiston myynyt Heikki Taipale.

”Tämä on iso ja tarkasti suunniteltu juttu”, kertoo Helsingin Sanomien taloustoimittaja Olavi Koistinen verotietojen julkaisun uutisoinnista.

”Tähän osallistuu kymmeniä toimittajia. Minun tehtäväni on tehdä juttu jostakin yllättävästä rikkaasta henkilöstä”, Koistinen kertoo.

”Olen yrittänyt tavoittaa Taipaletta, joka myi Passeli-ohjelman, mutta en ole onnistunut. Yritän saada herran haastattelua ja ottaa selvää hänen taustoistaan.”

Heikki Taipaleella on myös kytköksiä ostoskanavaan ja Aromipesä-nimiseen tuotteeseen.

”Aion ottaa selvää mikä suhde Taipaleella on Aromipesään”, toimittaja naureskelee.

Verotietojen julkistamispäivää on odotettu ja siihen on valmistauduttu jo hyvissä ajoin. Se on tänään median ykkösaihe.

”Tätä on suunniteltu jo useampi viikko, joudumme etukäteen päättämään mitä tietoja aiomme julkaista kun verotiedot ilmestyvät”, taloustoimittaja Jyri Hänninen selittää.

 ”Analysoimme kuka rikastui ja millä keinoilla”, Hänninen jatkaa.

Ihan kenen tahansa verotiedoista ei kuitenkaan olla kiinnostuneita, onhan kyseessä valtakunnan suurin sanomalehti.

”Emme julkaise pelkästään julkkisten tietoja, vaan enimmäkseen esimerkiksi poliitikkojen tietoja.”

Palokuntapalaveri

14:00

Isoimpien toimituksien päälliköt kokoontuvat ”palokuntakokoukseen”. Paikalla on noin kymmenen henkilöä. Kokouksessa käydään lävitse päivän aiheet, tiedustellaan miten jutut ovat edenneet ja onko tullut suuria muutoksia aamun jälkeen. Aiheissa esiintyvät ainakin hirmumyrsky Sandyn vaikutukset öljyn hintaan, taksiryöstöjen vähentyminen ja äänestysinnon romahtaminen. Keskustelua käydään jo maanantain lehdestä. Johdonmukaista keskustelua kestää noin vartin verran, sitten kaikki palaavat omiin toimituksiinsa.

Kaupunkikulttuuri on keskittynyt kahdeksanteen kerrokseen

Sanomatalon kahdeksannesta kerroksesta löytyy muun muassa Nyt-liitteen toimitus ja Radio Helsingin studio. Kerran viikossa ilmestyvän Nyt-liitteen toimituksesta nurkkapöydän luota löytyy toimittaja Matti Koskinen.

”Nyt-liite keskittyy Helsinkiin, kaupunkikulttuuriin. Toimitukseen kuuluu noin 12 henkilöä ja meitä kirjoittavia toimittajia on vain kolme”, Koskinen kertoo.

Onko toimituksessa todella niin hektinen meno, kuin yleensä kuvitellaan?

”Ei kyllä läheskään aina, alkuviikko on kiireellistä aikaa ennen julkaisua”, toimittaja kuvailee.

Kiire on kuitenkin miehen mielestä työn ikävin puoli.

”Kiire... Kun ei ehdi hioa ja fiksata juttuja.”

Juttujen määrässäkin voi olla huimia eroja.

”Vaihtelee tosi paljon. Joskus teen 4-5 juttua, mutta jos kyseessä on joku pääjuttu niin saatan tehdä vain yhden.”

Työskentely tapahtuu suurimmalta osalta toimituksen omissa tiloissa, eikä keikoille lähdetä päivittäin.

”Harvemmin kuin mitä haluaisin, pari kertaa viikossa”, Koskinen harmittelee.

Matti Koskinen kuuluu Nyt-liitteen harvoihin kirjoittaviin toimittajiin.(Kuva: Anni Taipale)

Nyt-liitteen toimituksen ohessa toimii myös menotoimitus.

”Kirjoitamme Hesariin ja Nyt-liitteeseen menopalstaa, TV-palstaa ja radio-ohjelmatietoja”, kertoo menotoimittaja Anni Tiirikainen.

Mistä menovinkit oikeastaan tulevat?

”Niitä lähetetään meille, netissä on lomake sitä varten. Käytännössä niitä tulee satamäärin. Tapahtumajärjestäjät lähettävät meille tietojansa ja etsimme myös itse tietoa, jos on joku kuuma tapahtuma”, Tiirikainen kertoo.

Toimittajan varustukseen kuuluvat luotiliivit

Ulkomaantoimituksessa istuu Kairon-kirjeenvaihtaja, joka on palannut kuukausi sitten vuoden pituiselta Lähi-idän matkaltaan. Matkatavaroita on yhä pahvilaatikoissa kirjoituspöydän edessä. Luotiliivit, kypärän ja satelliittipuhelimen mies on kuitenkin ehtinyt jo purkaa.

”Olen kirjoittamassa esseetä matkastani”, ulkomaantoimittaja Jukka Huusko kertoo.

”Pestistä päätettiin arabikevään jälkeen. Hain paikkaa, koska olen seurannut jo pidemmän aikaa Lähi-idän tilannetta. Pitää lähteä itse paikan päälle, jos haluaa tietää mitä todella tapahtuu”, Huusko kertoo.

Toimittaja korostaa soluttautumista paikallisten joukkoon.

”Kairossa oli kyllä jonkun verran mellakoita, mutta en käyttänyt luotiliivejä koko ajan, koska se ei olisi ollut turvallista. Olisin kiinnittänyt liikaa huomiota, enkä olisi saanut tietää mitä olin halunnut.”

Ulkomaantoimittaja Jukka Huuskolla on vielä matkatavarat purkamatta Lähi-idän matkan jälkeen. (Kuva: Anni Taipale)

Taipaleen haastattelua jahdataan edelleen

16:00

Palataanpa takaisin taloustoimitukseen katsomaan miten juttu on edennyt.

”Yritin tavoitella Heikki Taipaletta ja hänen veljeään Mika Taipaletta”, Olavi Koistinen kertoo.

”Kirjoitin jutun jo valmiiksi Heikki Taipaleen historian pohjalta. Tutustuin vanhoihin mainoksiin. Hän on kaupitellut jo 90-luvulta asti Passeli-ohjelmaa.”

”Ajattelin soittaa vielä kerran tai pari, mutten ajatellut jäädä koko illaksi päivystämään tämän takia”, Koistinen toteaa.

”Nyt-liitteen viime kesänä julkaiseman jutun perusteella Taipaleen veljekset eivät ole kovin halukkaita antamaan haastatteluja”, Koistinen tietää kertoa.

Koistinen ei usko haastattelun ehtivän juttuun mukaan.

”Ehkä yritän vielä keksiä muita keinoja haastattelun saamiseksi. Olisi kuitenkin ollut reilua myös hänen kannaltaan”, Koistinen pohtii.

16:30

Vajaan vartin palaverissa käydään vielä läpi jutut, jotka ovat menossa julkaisuun illan aikana ja huomenna. Sandy-myrsky jatkaa edelleen puheenaiheena, toimittajia on lähetetty Manhattanille tekemään aiheesta reportaasia. Päivän suosituin juttu kertoo naisesta joka oli liian lihava lentämään ja illaksi on luvassa nettihitti koreaa puhuva norsu.

Teksti: Anni Taipale

Deadlinesta ei voi luistaa. (Kuva: Mari Vaara)

19:00

Vähän ennen seitsemää Helsingin Sanomien kulttuurisivuja taitetaan vielä. Seitsemältä sivujen tulee olla valmiina.

”Pallot katosi!”, huudetaan taitosta.

Viimehetken korjaukset ovat taitossa arkipäivää.

”Positiivinen stressi pitää luovan ajattelun virkeänä. Pitää kuitenkin olla realisti ja ymmärtää, ettei lyhyessä ajassa voi tehdä mitään kovin monimutkaista. Kokemus auttaa ymmärtämään mitä ehtii tehdä missäkin ajassa”, taittaja Heikki Hankimo miettii.

Viimeinenkin sivu saadaan valmiiksi.

”Nyt lähti kolmonen!”, Hankimo kailottaa.

Lopulta sivusta löytyy vielä tavutusvirhe. Virhettä on jo vähän liian myöhäistä korjata, eikä siihen päätetä puuttua. Taittajalta pääsee viimeinen huuto:

”Voi ei, täällähän on vielä toinenkin virhe!”

Emma-Leena Ovaskainen siirtyi kuukausi sitten taittajaksi Helsingin Sanomiin Ilta-Sanomista. Kuvassa hän esittelee lopullista sivua ja sivusuunnitelmaa, jossa poseeraa sivumestarin koira. Tänään taitto sujui helposti – toimittajat kirjoittivat oikean pituisia juttuja. (Kuva: Mari Vaara)

Ulkomaanuutisia Suomesta käsin

Ulkomaantoimituksessa on seitsemän aikaan vielä täysi meno päällä. Deskistä kuuluu äreä huuto:

”Kuka teistä vuotaa mun juttuja STT:lle?!”

Toimituksessa naureskellaan. Itse hoksattu uutisjuttu Sisiliasta on päätynyt STT:lle. Huomenna se on kaikilla.

”Ei ole mitään järkeä tehdä lehteä, jossa on pelkkää STT:tä. Omat lähteet ovat todella tärkeitä”, miettii ulkomaantoimittaja Tommi Lempinen.

Ulkomaantoimituksen deskissä on torstai-iltana töissä viisi toimittajaa. Matti Mielonen on juuri palannut Kenian matkalta.

”Puhelin pöllittiin jalkapallo-ottelussa Keniassa, joten vihaan ulkomaalaisia”, Mielonen vitsailee.

Myös vieressä istuva ulkomaantoimittaja Riku Jokinen alkaa päivitellä ikävää sattumusta ulkomaankeikalla:

”Olin matkalla viime viikolla Libyassa ja sitä matkaa varjosti, että reppuni hihna hajosi.”

Työmatkoja kaksikolle ei kuitenkaan kerry kovin montaa vuodessa: Jokinen on tehnyt tänä vuonna kolme ulkomaanmatkaa ja Mielonen kaksi. Suurin osa työstä tehdään ulkomaantoimituksessa Sanomatalossa.

”Päivät ovat juttujen seuraamista – jos juttuaihe tulee, puhelin kouraan ja etsimään ihmisiä jotka puhuu jotain meidän tuntemaa kieltä”, Mielonen kertoo.

”Kolme viidesosaa työvuoroista ulkomaantoimituksessa on ilta- tai yövuoroja, joka on deskityötä: käsitellään päivällä kirjoitettuja juttuja, editoidaan niitä, seurataan uutisia, kirjoitetaan pieniä uutisia. Kaksi viidesosaa on sitten päivävuoroja, joissa voi toteuttaa omia juttuideoita – jotka voi toteuttaa Helsingistä käsin”, kertoo ulkomaantoimittaja Petja Pelli.

Matti Mielonen halusi pukea kuvaan Malmin tunnelin mummoilta ostamansa pipon. Riku Jokinen esittelee työasentoaan. (Kuva: Mari Vaara)

22:00

Helsingin Sanomien ensimmäinen painos lähtee painoon. Toimitus alkaa autioitua. Paikalle jää uutispäällikkö, taittaja, ulkomaantoimittaja, kaupunkitoimittaja, kotimaantoimittaja, urheilutoimittaja, kuvatoimittaja, kuvankäsittelijä ja HS.fi.

”Kynnys uuteen painokseen on aika pieni. Yhden palstan uutisia vaihdetaan aika helposti, että saadaan tuoreimmat uutiset lehteen. Samoin jotain lukuja saatetaan tarkentaa”, Petja Pelli kertoo.

Uutispäällikkö Jussi Pullinen rakentaa Helsingin Sanomien etusivua. (Kuva: Mari Vaara)

23:30

Uudellemaalle ehtivä toinen painos lähtee painoon. Painokseen on päivitetty pörssi, muutettu virheellistä grafiikkaa, lisätty pikku-uutinen kotimaan sivuille ja täydennys ulkomaan uutisiin. Ja urheilusivuja on päivitetty, kuten aina.

”Täällä myllätään ilta illan jälkeen – urheilussa tulee aina toinen painos. Tänään on aika hiljaista, korjasin toiseen painokseen kuvatekstin ja pari kirjoitusvirhettä. Vaan ei urheilusivuilla ole edes paikkoja jos haluaisi vaihtaa pikku-uutisen. Ennen tehtiin enemmän – mutta paperi maksaa”, kertoo urheilutoimittaja Heikki Miettinen.

00:15

Jos kolmas painos tehtäisiin, se lähtisi nyt.

”Lähes aina tehdään kolmas painos, nyt on poikkeuksellinen päivä kun sitä tehdä”, kertoo uutispäällikkö Hannu Salmi.

”Puoli kahdelta on ihan viimeinen mahdollisuus tehdä uusi painos. Jos tapahtuu jotain dramaattista, soitan täältä painoon ja sanon että pysäyttäkää painokoneet. Sitten herätetään toimittajat ja kuvaajat.”

Toimituksessa on hiljaista. Neljä henkilöä istuu vaitonaisina koneiden ääressä. Kello lyö puoli kaksi eikä mitään dramaattista tapahdu: nyt ei pysäytetä painokoneita vaan lähdetään kotiin.

Teksti: Mari Vaara

Uusi aamu, uudet jutut

05:30

Varhain perjantaiaamuna on pimeää. Helsingin keskustassa suuren lasipalatsin, Sanomatalon, silhuetti nousee majesteettisesti korkeuksiin tummassa yössä. Sanomatalon aulassa nuori vahtimestari tervehtii ystävällisesti taloon tulijaa. 
 
Seitsemännen kerroksen toimituksessa liiketunnistimet huomioivat liikkeen, lähivalot syttyvät. Aluksi maisemakonttorissa näkyy lukuisia työpöytiä, joiden päällä sammutetut tietokoneet odottavat toimittajia. Toimiston toisessa päässä siivooja tyhjentää roskakoreja suuriin roskapusseihin. Tuuletus humisee tasaisesti suuressa, hiljaisessa maisemakonttorissa. 
 
 
Päivän ensimmäinen toimittaja on saapunut töihin. Hän on HS.fi –sivuston verkkotoimittaja Helena Kjellberg, joka on päivittämässä yön tapahtumia verkkouutisiin. Tänään on ollut Kjellbergin mukaan hiljainen uutisaamu, mikä johtunee eilisestä veropäivästä. 
 
”Verkkotoimittaminen on nopeatempoista. Juttu tehdään palasina. Jos nyt tapahtuu jotain ja siitä tehdään uutinen verkkoon, voidaan aluksi laittaa 2-3 lausetta. Sen jälkeen uutista päivitetään koko ajan”, kuvailee Kjellberg. 
 
”Tässä työssä on oltava kaikista aiheista kiinnostunut. Me tehdään päiväkohtaisesti uutisia laidasta laitaan, myös urheilun uutisia. Deadlinea ei ole, koska koko ajan tehdään juttuja”, tiivistää Kjellberg.
 
”Tämä työ on hektistä koko päivän. Tämä työ vaatii erityisesti nopeutta, hyviä hermoja, hyvää uutisnenää, hyvää yleissivistystä, hyvää kielitaitoa” luettelee Kjellberg.
 
Aamun kuluessa päälliköitä ja toimittajia saapuu maisemakonttoriin hilpeästi keskenään jutellen.
 

Aamupalavereissa tarkastellaan työn tuloksia

 
09:00 
 
 
Alkaa päivittäinen aamupalaveri. Tällä kertaa eri toimitusten kaksikymmentäkolme päälliköä on koolla vastaavan päätoimittajan Mikael Pentikäisen kanssa. Seuraavan puolen tunnin aikana tarkastellaan Helsingin Sanomien eilisen lehden otsikoita, kuvia, linjoja, taittoja, hyviä tarinoita, kiinnostavia tyyppejä ja sitä, miten joitakin juttuja olisi voinut tehdä toisin. Nopeasti tarkistetaan myös HS.fi-verkkouutisten tilanne. Samalla valikoidaan osa huomisen lehden uutisista. 
 
Ensimmäistä kertaa mukana aamupalaverissa ovat myös Nelosen uutisten uutisankkurit Marco Bjurström ja Mikko Hirvonen, jotka ovat siirtymässä Helsingin Sanomien tiloihin työskentelemään. 
 

”Uutismiehen unelmaduuni”

 
 
Kun Mikael Pentikäinen valittiin Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi helmikuussa 2010, hän kertoi Ilta Sanomien toimittajalle, että hän sai ”uutismiehen unelmaduunin”. Miksi hän näin sanoi?
 
”Siihen on monta näkökulmaa. Vastaavana päätoimittajana on erittäin hyvin ajanhermolla ja voi halutessaan vaikuttaa, miten maailmasta kerrotaan. Uusien muutosten myötä, kun aikakauslehtien, verkkouutisten ja radion lisäksi tulee mukaan Nelosen uutiset, muodostuu tämä monikanavaisuus, joka on ainutlaatuista Suomessa”, selvittää Pentikäinen.
 
” Päivittäinen lehden tekeminen on aina pieni ihme. Aika tyhjästä lähdetään liikkeelle. Tämä on mielenkiintoinen proseduuri, menettelytapa. Koko ajan sykkivä. Se mitä me valitaan agendalle, vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun”, arvioi Pentikäinen. 
 
Mitä ovatkaan vastaavan päätoimittajan ja Helsingin Sanomien päätehtävät?
 
”Vastaavan päätoimittajan päätehtävä on johtaa Helsingin Sanomien koko toimitusta. Minulla on vastuullani kokonaisuus, että toteutetaan sitä linjaa, minkä kustantajayhteisö, hyvä journalistinen tapa ja sananvapauslaki ovat antaneet ”, kertoo Pentikäinen.
 
”Helsingin Sanomien päätehtävä Suomessa on kertoa olennainen maailmasta laadukkaasti ja kiinnostavasti. Tähän liittyy monenlaisia näkökulmia: meidän tulee pitää Suomen puolta, ajaa Suomen asiaa, painotus on pääkaupunkiseudulla. Samalla monien ulkomaille lähetettyjen toimittajien kautta lukijoita pidetään ajan tasalla myös maailmalta”, kertoo Pentikäinen. 
 
”Lehden tekemisen prosessi on sadassa vuodessa äärimmäisen hioutunut. Helsingin Sanomat on koneisto, joka toimittaa joka päivä uutisia miljoonalle lukijalle”, tiivistää Pentikäinen. 

 

"Hyvää laadukasta journalismia, jonka äärellä voi viihtyä"

 
10:30
 
Noin puoli yhdentoista aikoihin alkaa perjantaisin pidettävä Nyt-liitteen viikkopalaveri. Ennen viikkopalaveria ehtii Menotoimituksen työnjohtaja ja Nyt-liitteen tuottaja Laura Lennes kertoa, että maanantai ja tiistai ovat kiireisiä aikoja Nyt-liitteen toimituksessa, sillä liite on oltava valmiina tiistaina. 
 
”Mun mielestä Nyt-liitteen tavoiteena on olla hyvää laadukasta journalismia, jonka äärellä voi viihtyä”, kertoo Lennes, korostaen, että mielipide on hänen omansa.
 
 
Nyt-liitteen iältään nuori toimittajakunta istuu viikkopalaveriin esimiehensä Juhani Mykkäsen kanssa.  Palaverissa vierailulla olevien esittelyn jälkeen aloitetaan uusimman Nyt-liitteen arviointi. Ensimmäisenä palautetta antaa vieraileva palautteen antaja, Helsingin Sanomien taloustoimittaja Olavi Koistinen. Arviointi aloitetaan kannesta ja edetään aukeama kerrallaan loppuun saakka. 
 
”Mutta kuka on Arto Sivonen?”, ihmettelee Koistinen.
 
Perjantaina puolen päivän aikaan toimitus jää jatkamaan keskittynyttä työskentelyään uusien juttujen kimpussa.
 
Teksti: Tarja Vänskä
 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_9833: Vous pouvez dire que ce service de Streaming est tout à fait exceptionnel et unique par rapport aux autres sources.


«link»
Guest_5546: However, the pair appear to have skipped spending at least part of the holidays together - with Daniels seeing mother in law sex ( «link» ) the New Year at the Tulsa, Oklahoma ranch of her latest lawyer Clark Brewster.
One gay adult studio made the leap to 3D porn about a year ago. At For The Girls, we believe it basically comes down to any porn that a woman enjoys. Motorists were distracted by the X-rated footage for about 15 to 20 minutes before it was taken down on September 28, The Auburn Hills Police Department said.

We were able to contact an emergency contact for the private business, which operates the sign, and they were able to shut down the sign,' police said in a report about the incident posted on Facebook. Before knowing the arrests, the police had warned of the severity of posting pornography on the billboard.
Two teenagers landed in hot water after they were charged with posting hardcore pornography on a highway billboard in Michigan. An anonymous tip helped investigators identify the suspects, who also were caught on surveillance video entering a shed to access a laptop used for posting the X-rated footage.
The ubiquity of these amateur shots proves that real people who aren’t pornstars but accountants and teachers and PA's, are taking them.
Guest_9211: Wow, beautiful website. Thnx ...

«link»
Guest_1480: Film streaming gratuit HD/4K en VF HDss, Film en streaming, Regarder meilleurs Films sur hdss.to GRATUIT.


«link»
Guest_6697: Many thanks, this site is really practical.


«link»
Guest_5002: Greetings, nice online site you've got here. «link»
Guest_3971: Finansovo.pl to portal w rzetelny sposób opisujący usługi bankowe ( «link» ) i produkty dostępne w polskich bankach komercyjnych i instytucjach finansowych.
Bankowość dla klientów indywidualnych, bankowość dla MSP i korporacji. Aktualności i promocji bankowe.
Guest_6238: Wow, gorgeous portal. Thnx ...

«link»
Guest_2123: Fantastic web site you have got right here.

«link»
Guest_4799: The court heard that West would have been jailed for three years, but for his guilty plea.
The court heard in May that West had used a false name to register with an online chat service and used a pay-as-you-go dongle to connect to the internet. The investigation into West was part of a major inquiry, codenamed Operation Defender, into internet sex offences against children. West will be supervised for three years following his release and was warned he could be returned to custody during that period if he failed to comply with release conditions.
Unlike horny teenagers, mature women are equipped with years of practise and will push all the right love buttons to blow your mind. If you are an adult, and keen to try an alternative lifestyle consider attending one of the most sought after parties in Australia.
For two-minute audio updates, try The Briefing - on podcasts, smart speakers and WhatsApp.

«link»
Guest_9081: Good way of telling, and nice article to take facts regarding my presentation subject, which i am going to present in college.


«link»
Guest_2717: Sustain the spectacular job !! Lovin' it!

«link»
Guest_3352: Thank you so much! It is definitely an superb web site.


«link»
Guest_6952: plaquinol hydroxychloroquine 200mg ( «link» href=https://canadianpharmacyonl.com/categories/Other/Plaquenil>buy plaquenil online</a> ) plaquenil «link» href=https://canadianpharmacyonl.com/categories/Other/Plaquenil>buy plaquenil online</a>
plaquenil online «link» href=https://canadianpharmacyonl.com/categories/Other/Plaquenil>buy plaquenil online</a>
Plaquinol hydroxychloroquine 200mg ( «link» href=https://canadianpharmacyonl.com/categories/Other/Plaquenil>buy plaquenil online</a> )
Guest_2906: Astonishingly user pleasant website. Tremendous information available on couple of clicks on.

«link»
Guest_9671: I adore this website - its so usefull and helpfull.

«link»
Guest_7055: Wow, stunning website. Thnx ...

«link»
Guest_5608: As the writers of a 2016 research note, best exogenous ketones canada ( «link» ) ketones function as an alternative energy resource for the body during extensive exercise.
Guest_2570: collier dressage chien occasion [Sung ( «link»
Guest_4234: Awesome website you have got in here.

«link»
Guest_6204: So helpful....look onward to visiting again.

«link»
Guest_5565: Great looking website. Presume you did a great deal of your very own html coding.«link»
Guest_9520: All of a sudden Sophie kicked him in the stomach and connects the Ode To Braddock but, instead of making the cover, she let Bobbi get the last word on him with the Trials By Fire.
Let that be your lesson this time YURI. Let him put his right hand under your thigh so he can easier enter into you. Small molecules can comprise any therapeutic molecules that is not a peptide, a polypeptide, a protein, and a polynucleotide. History: Eva grew up in Muskogee Oklahoma, A small town about thirty minutes south of Tulsa.
Overall Personality: Eva is a caring, motherly figure. Having spend a number of weeks in the mall together Eva and Diana began to find more than friendship with each other, they began to find love. This became even more evident as he made clear his feelings about the Grey-Lacklans, he was adamant that it was only a matter of time until Kenzi becomes so disillusioned with living in her wife's shadow that their relationship was doomed.
The sites are generally large in this category with thousands of girls and guys to have a sex cam webcam chat sitesi - Geri ( «link» ), with, so no matter what sort of person you're looking to meet, you'll have no trouble finding them.We've recently added a whole new section to our site in response to the popularity of our Live Cam site reviews.
Guest_9330: "No fuck Ms. Goodie i'm talking about the newspaper dude. "Well look what I found" Clyde tossed me a newspaper clipping, and when I opened it my eyes went wide. " Clyde asked trying to keep his eyes forward so it wasn't suspicious.
" I was almost brought to tears as I saw Owens brown mop-head of a hair and hint of a beard which contrasted with Gavin's baby face and glasses. "SUPRIIIISE" When my eyes straightened I saw it was OWEN AND GAVIN. Promised sex cams online and squeezed his eyes. So the site will say it’s a sex cam site, and yes, there are girls on camera stripping or performing sex acts, but no, it is not a live cam sex site, which is what you think you’re paying for. XCamsClub encourages members to join in the fun by upping their game as far as live interaction and live sex is concerned. There's loads here with some exclusive videos, recordings galleries, hundreds of profiles and loads of interactive fun. Transsexual - Here you will find trannys from all over the world having adult fun live on cam.

«link»
Guest_8325: Very good website you've right here.

«link»
Guest_7159: طی تحقیقات به عمل آمده دستگاه های گرمایش تابشی بهترین گزینه برای گرمایش محیط هایی با فضای بزرگ است.
علت این موضوع مصرف انرژی بسیار کمتر نسبت به گزینه‌های مشابه، میزان تولید آلاینده کم تر و راندمان بسیار بالا نسبت به میزان مصرف انرژی ‌ای است که از خود نشان می‌دهند و از همه مهم‌تر، هزینه تعمیر و نگهداری پایین و عمر مفید بالا، استفاده از این سیستم ها را برای مصرف کننده بسیار جذاب کرده است.این محصولات با عناوینی مانند؛ بخاری تابشی ، بخاری صنعتی و هیتر تابشی نیز شناخته می‌شوند، اما مشهورترین عنوان برای این گروه از محصولات همان " گرماتاب " است.


گرماتاب برند ثبت شده شرکت ایران مشعل است. سامانه های گرمایش تابشی گرماتاب در سال 1379 به همت شرکت ایران مشعل و با بکار گیری جوانان و متخصصین تحصیل کرده و کارآزموده این شرکت به بازار عرضه شد.


با توجه به تجربه درخشان شرکت در زمینه اجرای موتور خانه های بزرگ حرارت مرکزی و گرمایش سالن های بزرگ و مشاهده عدم کارائی مطلوب و اتلاف زیاد انرژی با روش های مذکور، شرکت با نگاهی پرسش‌گر و جستجو‌ طلب و با عنایت الطاف خاص الهی موفق گردید برای اولین بار در ایران، یکی از بزرگ ترین خلاء های موجود در سیستم های گرمایش برای اماکن بزرگ را با وارد کردن سیستم گرمایش تابشی گرماتاب به بازار (با همکاری شرکت AMBIRAD انگلستان) برای همیشه حل نماید.


اگر بخواهیم مهمترین موارد استفاده از محصولات "گرماتاب" را نام ببریم، می‌توانیم به تأمین گرمایش فضای باز، گرمایش رستوران، گرمایش تراس منزل و ویلا، گرمایش تعمیرگاه خودرو، گرمایش سالن های ورزشی، گرمایش گلخانه، گرمایش مرغداری، گرمایش سالن صنعتی و مواردی از این دست، اشاره کنیم.امروز ایران مشعل این افتخار را دارد که طی 20 سال عرضه " گرماتاب" در ایران، موفق به فروش بیش از 50000 دستگاه در صنایع مختلف گردیده و همواره انتخاب اول مشتریان است و به عنوان بزرگترین تولید کننده و عرضه کننده سیست
Guest_8938: Thanks, this website is extremely handy.

«link»
Guest_5714: Wow this is a invaluable site.

«link»
Guest_9243: You can also, depending on the state, report suspicious activity or notify the state if you know information has changed concerning the offender.
I dropped out and I moved to a different state. She would kick me out and call the police to report me missing, though I never really went further than the end of the neighborhood because where else am I supposed to go? It was liberating. I ended up getting very lost and asking a kind elderly couple if I could call the police and be picked up.
Harris, the therapist, described what Ryder experiences as his brain becoming conditioned to a certain kind of arousal. The couple uses same sexual positions, same foreplay, even the same conversation afterwards. My niece took advantage of me in the same way and it was so horrible.
Instead, they took the women to one of their parents' house for lunch and alerted newspapers and radio stations.

«link»
Guest_5715: Whoa, such a good website.
Guest_2051: Hi-ya, excellent web-site you have there.


«link»
Guest_4487: Valuable information. Fortunate me I found your website unintentionally, and I'm shocked why this coincidence didn't came about in advance!

I bookmarked it.

«link»
Guest_2202: Thanks, this site is really practical.

«link»
Guest_5577: Wow, attractive portal. Thnx ...

«link»
Guest_2639: Just simply had to say Now i am pleased that i stumbled on your website page.


«link»
Guest_2812: Now, to my response to your post. UNTIL the one I have now, the one who sent this article after telling him he's amazing and not normal.
I noticed your article. These four tips should get you more views and a high quality article. I cook, I was Mr. Mom for 3 yrs, mainly because I did part time work, and she had a better earning potential at her work and it was full time, long story short, we grew distant, no communication, and after doing Mr Mom, I get no credit, treated like I am a 12 yr old, so my esteem was deflated to the point, I gave up on future endevours.
Even the strongest of us non-cheaters even have a natural animal instinct to look for the next "mate" when the current one isn't doing it for us. However, feminists have pounded a lot of these ideas in the minds of women since they were little girls. Recent research into the veracity of Secret Space Programs (SSP) by this author has revealed that a great many whistleblowers and insiders have been sharing what they know about this topic for decades, with very little recognition by the public.


«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)