24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

HS-toimitus

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkeessä. Yön pimeimpään aikaan työn teko seisahtuu neljäksi tunniksi.

13:00

Kolme kerrosta täyttävä Helsingin sanomien toimitus on hiljentynyt työskentelemään. Tietokoneen näppäimistön naputus on lähes ainoa hiljaisuuden rikkoja. Minne ikinä katsookin, niin ympärillään näkee tietokoneiden ääressä istuvia keskittyneen näköisiä ihmisiä. Maisemakonttorin pöydät pursuavat tavaroita ja kodikas sotkuisuus jatkuu työpisteeltä työpisteelle. Ihmiset eivät juoksentele ympäriinsä pää kolmantena jalkana, vaan pysyvät omissa työpisteissään. Puheluja tulee ja menee ja tieto liikkuu.

Tänään pääaiheena ovat aamulla julkaistut vuoden 2011 verotiedot ja vuoden kovatuloisin eli Passeli-ohjelmiston myynyt Heikki Taipale.

”Tämä on iso ja tarkasti suunniteltu juttu”, kertoo Helsingin Sanomien taloustoimittaja Olavi Koistinen verotietojen julkaisun uutisoinnista.

”Tähän osallistuu kymmeniä toimittajia. Minun tehtäväni on tehdä juttu jostakin yllättävästä rikkaasta henkilöstä”, Koistinen kertoo.

”Olen yrittänyt tavoittaa Taipaletta, joka myi Passeli-ohjelman, mutta en ole onnistunut. Yritän saada herran haastattelua ja ottaa selvää hänen taustoistaan.”

Heikki Taipaleella on myös kytköksiä ostoskanavaan ja Aromipesä-nimiseen tuotteeseen.

”Aion ottaa selvää mikä suhde Taipaleella on Aromipesään”, toimittaja naureskelee.

Verotietojen julkistamispäivää on odotettu ja siihen on valmistauduttu jo hyvissä ajoin. Se on tänään median ykkösaihe.

”Tätä on suunniteltu jo useampi viikko, joudumme etukäteen päättämään mitä tietoja aiomme julkaista kun verotiedot ilmestyvät”, taloustoimittaja Jyri Hänninen selittää.

 ”Analysoimme kuka rikastui ja millä keinoilla”, Hänninen jatkaa.

Ihan kenen tahansa verotiedoista ei kuitenkaan olla kiinnostuneita, onhan kyseessä valtakunnan suurin sanomalehti.

”Emme julkaise pelkästään julkkisten tietoja, vaan enimmäkseen esimerkiksi poliitikkojen tietoja.”

Palokuntapalaveri

14:00

Isoimpien toimituksien päälliköt kokoontuvat ”palokuntakokoukseen”. Paikalla on noin kymmenen henkilöä. Kokouksessa käydään lävitse päivän aiheet, tiedustellaan miten jutut ovat edenneet ja onko tullut suuria muutoksia aamun jälkeen. Aiheissa esiintyvät ainakin hirmumyrsky Sandyn vaikutukset öljyn hintaan, taksiryöstöjen vähentyminen ja äänestysinnon romahtaminen. Keskustelua käydään jo maanantain lehdestä. Johdonmukaista keskustelua kestää noin vartin verran, sitten kaikki palaavat omiin toimituksiinsa.

Kaupunkikulttuuri on keskittynyt kahdeksanteen kerrokseen

Sanomatalon kahdeksannesta kerroksesta löytyy muun muassa Nyt-liitteen toimitus ja Radio Helsingin studio. Kerran viikossa ilmestyvän Nyt-liitteen toimituksesta nurkkapöydän luota löytyy toimittaja Matti Koskinen.

”Nyt-liite keskittyy Helsinkiin, kaupunkikulttuuriin. Toimitukseen kuuluu noin 12 henkilöä ja meitä kirjoittavia toimittajia on vain kolme”, Koskinen kertoo.

Onko toimituksessa todella niin hektinen meno, kuin yleensä kuvitellaan?

”Ei kyllä läheskään aina, alkuviikko on kiireellistä aikaa ennen julkaisua”, toimittaja kuvailee.

Kiire on kuitenkin miehen mielestä työn ikävin puoli.

”Kiire... Kun ei ehdi hioa ja fiksata juttuja.”

Juttujen määrässäkin voi olla huimia eroja.

”Vaihtelee tosi paljon. Joskus teen 4-5 juttua, mutta jos kyseessä on joku pääjuttu niin saatan tehdä vain yhden.”

Työskentely tapahtuu suurimmalta osalta toimituksen omissa tiloissa, eikä keikoille lähdetä päivittäin.

”Harvemmin kuin mitä haluaisin, pari kertaa viikossa”, Koskinen harmittelee.

Matti Koskinen kuuluu Nyt-liitteen harvoihin kirjoittaviin toimittajiin.(Kuva: Anni Taipale)

Nyt-liitteen toimituksen ohessa toimii myös menotoimitus.

”Kirjoitamme Hesariin ja Nyt-liitteeseen menopalstaa, TV-palstaa ja radio-ohjelmatietoja”, kertoo menotoimittaja Anni Tiirikainen.

Mistä menovinkit oikeastaan tulevat?

”Niitä lähetetään meille, netissä on lomake sitä varten. Käytännössä niitä tulee satamäärin. Tapahtumajärjestäjät lähettävät meille tietojansa ja etsimme myös itse tietoa, jos on joku kuuma tapahtuma”, Tiirikainen kertoo.

Toimittajan varustukseen kuuluvat luotiliivit

Ulkomaantoimituksessa istuu Kairon-kirjeenvaihtaja, joka on palannut kuukausi sitten vuoden pituiselta Lähi-idän matkaltaan. Matkatavaroita on yhä pahvilaatikoissa kirjoituspöydän edessä. Luotiliivit, kypärän ja satelliittipuhelimen mies on kuitenkin ehtinyt jo purkaa.

”Olen kirjoittamassa esseetä matkastani”, ulkomaantoimittaja Jukka Huusko kertoo.

”Pestistä päätettiin arabikevään jälkeen. Hain paikkaa, koska olen seurannut jo pidemmän aikaa Lähi-idän tilannetta. Pitää lähteä itse paikan päälle, jos haluaa tietää mitä todella tapahtuu”, Huusko kertoo.

Toimittaja korostaa soluttautumista paikallisten joukkoon.

”Kairossa oli kyllä jonkun verran mellakoita, mutta en käyttänyt luotiliivejä koko ajan, koska se ei olisi ollut turvallista. Olisin kiinnittänyt liikaa huomiota, enkä olisi saanut tietää mitä olin halunnut.”

Ulkomaantoimittaja Jukka Huuskolla on vielä matkatavarat purkamatta Lähi-idän matkan jälkeen. (Kuva: Anni Taipale)

Taipaleen haastattelua jahdataan edelleen

16:00

Palataanpa takaisin taloustoimitukseen katsomaan miten juttu on edennyt.

”Yritin tavoitella Heikki Taipaletta ja hänen veljeään Mika Taipaletta”, Olavi Koistinen kertoo.

”Kirjoitin jutun jo valmiiksi Heikki Taipaleen historian pohjalta. Tutustuin vanhoihin mainoksiin. Hän on kaupitellut jo 90-luvulta asti Passeli-ohjelmaa.”

”Ajattelin soittaa vielä kerran tai pari, mutten ajatellut jäädä koko illaksi päivystämään tämän takia”, Koistinen toteaa.

”Nyt-liitteen viime kesänä julkaiseman jutun perusteella Taipaleen veljekset eivät ole kovin halukkaita antamaan haastatteluja”, Koistinen tietää kertoa.

Koistinen ei usko haastattelun ehtivän juttuun mukaan.

”Ehkä yritän vielä keksiä muita keinoja haastattelun saamiseksi. Olisi kuitenkin ollut reilua myös hänen kannaltaan”, Koistinen pohtii.

16:30

Vajaan vartin palaverissa käydään vielä läpi jutut, jotka ovat menossa julkaisuun illan aikana ja huomenna. Sandy-myrsky jatkaa edelleen puheenaiheena, toimittajia on lähetetty Manhattanille tekemään aiheesta reportaasia. Päivän suosituin juttu kertoo naisesta joka oli liian lihava lentämään ja illaksi on luvassa nettihitti koreaa puhuva norsu.

Teksti: Anni Taipale

Deadlinesta ei voi luistaa. (Kuva: Mari Vaara)

19:00

Vähän ennen seitsemää Helsingin Sanomien kulttuurisivuja taitetaan vielä. Seitsemältä sivujen tulee olla valmiina.

”Pallot katosi!”, huudetaan taitosta.

Viimehetken korjaukset ovat taitossa arkipäivää.

”Positiivinen stressi pitää luovan ajattelun virkeänä. Pitää kuitenkin olla realisti ja ymmärtää, ettei lyhyessä ajassa voi tehdä mitään kovin monimutkaista. Kokemus auttaa ymmärtämään mitä ehtii tehdä missäkin ajassa”, taittaja Heikki Hankimo miettii.

Viimeinenkin sivu saadaan valmiiksi.

”Nyt lähti kolmonen!”, Hankimo kailottaa.

Lopulta sivusta löytyy vielä tavutusvirhe. Virhettä on jo vähän liian myöhäistä korjata, eikä siihen päätetä puuttua. Taittajalta pääsee viimeinen huuto:

”Voi ei, täällähän on vielä toinenkin virhe!”

Emma-Leena Ovaskainen siirtyi kuukausi sitten taittajaksi Helsingin Sanomiin Ilta-Sanomista. Kuvassa hän esittelee lopullista sivua ja sivusuunnitelmaa, jossa poseeraa sivumestarin koira. Tänään taitto sujui helposti – toimittajat kirjoittivat oikean pituisia juttuja. (Kuva: Mari Vaara)

Ulkomaanuutisia Suomesta käsin

Ulkomaantoimituksessa on seitsemän aikaan vielä täysi meno päällä. Deskistä kuuluu äreä huuto:

”Kuka teistä vuotaa mun juttuja STT:lle?!”

Toimituksessa naureskellaan. Itse hoksattu uutisjuttu Sisiliasta on päätynyt STT:lle. Huomenna se on kaikilla.

”Ei ole mitään järkeä tehdä lehteä, jossa on pelkkää STT:tä. Omat lähteet ovat todella tärkeitä”, miettii ulkomaantoimittaja Tommi Lempinen.

Ulkomaantoimituksen deskissä on torstai-iltana töissä viisi toimittajaa. Matti Mielonen on juuri palannut Kenian matkalta.

”Puhelin pöllittiin jalkapallo-ottelussa Keniassa, joten vihaan ulkomaalaisia”, Mielonen vitsailee.

Myös vieressä istuva ulkomaantoimittaja Riku Jokinen alkaa päivitellä ikävää sattumusta ulkomaankeikalla:

”Olin matkalla viime viikolla Libyassa ja sitä matkaa varjosti, että reppuni hihna hajosi.”

Työmatkoja kaksikolle ei kuitenkaan kerry kovin montaa vuodessa: Jokinen on tehnyt tänä vuonna kolme ulkomaanmatkaa ja Mielonen kaksi. Suurin osa työstä tehdään ulkomaantoimituksessa Sanomatalossa.

”Päivät ovat juttujen seuraamista – jos juttuaihe tulee, puhelin kouraan ja etsimään ihmisiä jotka puhuu jotain meidän tuntemaa kieltä”, Mielonen kertoo.

”Kolme viidesosaa työvuoroista ulkomaantoimituksessa on ilta- tai yövuoroja, joka on deskityötä: käsitellään päivällä kirjoitettuja juttuja, editoidaan niitä, seurataan uutisia, kirjoitetaan pieniä uutisia. Kaksi viidesosaa on sitten päivävuoroja, joissa voi toteuttaa omia juttuideoita – jotka voi toteuttaa Helsingistä käsin”, kertoo ulkomaantoimittaja Petja Pelli.

Matti Mielonen halusi pukea kuvaan Malmin tunnelin mummoilta ostamansa pipon. Riku Jokinen esittelee työasentoaan. (Kuva: Mari Vaara)

22:00

Helsingin Sanomien ensimmäinen painos lähtee painoon. Toimitus alkaa autioitua. Paikalle jää uutispäällikkö, taittaja, ulkomaantoimittaja, kaupunkitoimittaja, kotimaantoimittaja, urheilutoimittaja, kuvatoimittaja, kuvankäsittelijä ja HS.fi.

”Kynnys uuteen painokseen on aika pieni. Yhden palstan uutisia vaihdetaan aika helposti, että saadaan tuoreimmat uutiset lehteen. Samoin jotain lukuja saatetaan tarkentaa”, Petja Pelli kertoo.

Uutispäällikkö Jussi Pullinen rakentaa Helsingin Sanomien etusivua. (Kuva: Mari Vaara)

23:30

Uudellemaalle ehtivä toinen painos lähtee painoon. Painokseen on päivitetty pörssi, muutettu virheellistä grafiikkaa, lisätty pikku-uutinen kotimaan sivuille ja täydennys ulkomaan uutisiin. Ja urheilusivuja on päivitetty, kuten aina.

”Täällä myllätään ilta illan jälkeen – urheilussa tulee aina toinen painos. Tänään on aika hiljaista, korjasin toiseen painokseen kuvatekstin ja pari kirjoitusvirhettä. Vaan ei urheilusivuilla ole edes paikkoja jos haluaisi vaihtaa pikku-uutisen. Ennen tehtiin enemmän – mutta paperi maksaa”, kertoo urheilutoimittaja Heikki Miettinen.

00:15

Jos kolmas painos tehtäisiin, se lähtisi nyt.

”Lähes aina tehdään kolmas painos, nyt on poikkeuksellinen päivä kun sitä tehdä”, kertoo uutispäällikkö Hannu Salmi.

”Puoli kahdelta on ihan viimeinen mahdollisuus tehdä uusi painos. Jos tapahtuu jotain dramaattista, soitan täältä painoon ja sanon että pysäyttäkää painokoneet. Sitten herätetään toimittajat ja kuvaajat.”

Toimituksessa on hiljaista. Neljä henkilöä istuu vaitonaisina koneiden ääressä. Kello lyö puoli kaksi eikä mitään dramaattista tapahdu: nyt ei pysäytetä painokoneita vaan lähdetään kotiin.

Teksti: Mari Vaara

Uusi aamu, uudet jutut

05:30

Varhain perjantaiaamuna on pimeää. Helsingin keskustassa suuren lasipalatsin, Sanomatalon, silhuetti nousee majesteettisesti korkeuksiin tummassa yössä. Sanomatalon aulassa nuori vahtimestari tervehtii ystävällisesti taloon tulijaa. 
 
Seitsemännen kerroksen toimituksessa liiketunnistimet huomioivat liikkeen, lähivalot syttyvät. Aluksi maisemakonttorissa näkyy lukuisia työpöytiä, joiden päällä sammutetut tietokoneet odottavat toimittajia. Toimiston toisessa päässä siivooja tyhjentää roskakoreja suuriin roskapusseihin. Tuuletus humisee tasaisesti suuressa, hiljaisessa maisemakonttorissa. 
 
 
Päivän ensimmäinen toimittaja on saapunut töihin. Hän on HS.fi –sivuston verkkotoimittaja Helena Kjellberg, joka on päivittämässä yön tapahtumia verkkouutisiin. Tänään on ollut Kjellbergin mukaan hiljainen uutisaamu, mikä johtunee eilisestä veropäivästä. 
 
”Verkkotoimittaminen on nopeatempoista. Juttu tehdään palasina. Jos nyt tapahtuu jotain ja siitä tehdään uutinen verkkoon, voidaan aluksi laittaa 2-3 lausetta. Sen jälkeen uutista päivitetään koko ajan”, kuvailee Kjellberg. 
 
”Tässä työssä on oltava kaikista aiheista kiinnostunut. Me tehdään päiväkohtaisesti uutisia laidasta laitaan, myös urheilun uutisia. Deadlinea ei ole, koska koko ajan tehdään juttuja”, tiivistää Kjellberg.
 
”Tämä työ on hektistä koko päivän. Tämä työ vaatii erityisesti nopeutta, hyviä hermoja, hyvää uutisnenää, hyvää yleissivistystä, hyvää kielitaitoa” luettelee Kjellberg.
 
Aamun kuluessa päälliköitä ja toimittajia saapuu maisemakonttoriin hilpeästi keskenään jutellen.
 

Aamupalavereissa tarkastellaan työn tuloksia

 
09:00 
 
 
Alkaa päivittäinen aamupalaveri. Tällä kertaa eri toimitusten kaksikymmentäkolme päälliköä on koolla vastaavan päätoimittajan Mikael Pentikäisen kanssa. Seuraavan puolen tunnin aikana tarkastellaan Helsingin Sanomien eilisen lehden otsikoita, kuvia, linjoja, taittoja, hyviä tarinoita, kiinnostavia tyyppejä ja sitä, miten joitakin juttuja olisi voinut tehdä toisin. Nopeasti tarkistetaan myös HS.fi-verkkouutisten tilanne. Samalla valikoidaan osa huomisen lehden uutisista. 
 
Ensimmäistä kertaa mukana aamupalaverissa ovat myös Nelosen uutisten uutisankkurit Marco Bjurström ja Mikko Hirvonen, jotka ovat siirtymässä Helsingin Sanomien tiloihin työskentelemään. 
 

”Uutismiehen unelmaduuni”

 
 
Kun Mikael Pentikäinen valittiin Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi helmikuussa 2010, hän kertoi Ilta Sanomien toimittajalle, että hän sai ”uutismiehen unelmaduunin”. Miksi hän näin sanoi?
 
”Siihen on monta näkökulmaa. Vastaavana päätoimittajana on erittäin hyvin ajanhermolla ja voi halutessaan vaikuttaa, miten maailmasta kerrotaan. Uusien muutosten myötä, kun aikakauslehtien, verkkouutisten ja radion lisäksi tulee mukaan Nelosen uutiset, muodostuu tämä monikanavaisuus, joka on ainutlaatuista Suomessa”, selvittää Pentikäinen.
 
” Päivittäinen lehden tekeminen on aina pieni ihme. Aika tyhjästä lähdetään liikkeelle. Tämä on mielenkiintoinen proseduuri, menettelytapa. Koko ajan sykkivä. Se mitä me valitaan agendalle, vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun”, arvioi Pentikäinen. 
 
Mitä ovatkaan vastaavan päätoimittajan ja Helsingin Sanomien päätehtävät?
 
”Vastaavan päätoimittajan päätehtävä on johtaa Helsingin Sanomien koko toimitusta. Minulla on vastuullani kokonaisuus, että toteutetaan sitä linjaa, minkä kustantajayhteisö, hyvä journalistinen tapa ja sananvapauslaki ovat antaneet ”, kertoo Pentikäinen.
 
”Helsingin Sanomien päätehtävä Suomessa on kertoa olennainen maailmasta laadukkaasti ja kiinnostavasti. Tähän liittyy monenlaisia näkökulmia: meidän tulee pitää Suomen puolta, ajaa Suomen asiaa, painotus on pääkaupunkiseudulla. Samalla monien ulkomaille lähetettyjen toimittajien kautta lukijoita pidetään ajan tasalla myös maailmalta”, kertoo Pentikäinen. 
 
”Lehden tekemisen prosessi on sadassa vuodessa äärimmäisen hioutunut. Helsingin Sanomat on koneisto, joka toimittaa joka päivä uutisia miljoonalle lukijalle”, tiivistää Pentikäinen. 

 

"Hyvää laadukasta journalismia, jonka äärellä voi viihtyä"

 
10:30
 
Noin puoli yhdentoista aikoihin alkaa perjantaisin pidettävä Nyt-liitteen viikkopalaveri. Ennen viikkopalaveria ehtii Menotoimituksen työnjohtaja ja Nyt-liitteen tuottaja Laura Lennes kertoa, että maanantai ja tiistai ovat kiireisiä aikoja Nyt-liitteen toimituksessa, sillä liite on oltava valmiina tiistaina. 
 
”Mun mielestä Nyt-liitteen tavoiteena on olla hyvää laadukasta journalismia, jonka äärellä voi viihtyä”, kertoo Lennes, korostaen, että mielipide on hänen omansa.
 
 
Nyt-liitteen iältään nuori toimittajakunta istuu viikkopalaveriin esimiehensä Juhani Mykkäsen kanssa.  Palaverissa vierailulla olevien esittelyn jälkeen aloitetaan uusimman Nyt-liitteen arviointi. Ensimmäisenä palautetta antaa vieraileva palautteen antaja, Helsingin Sanomien taloustoimittaja Olavi Koistinen. Arviointi aloitetaan kannesta ja edetään aukeama kerrallaan loppuun saakka. 
 
”Mutta kuka on Arto Sivonen?”, ihmettelee Koistinen.
 
Perjantaina puolen päivän aikaan toimitus jää jatkamaan keskittynyttä työskentelyään uusien juttujen kimpussa.
 
Teksti: Tarja Vänskä
 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_4094: Keep up the amazing job !! Lovin' it!

«link»
Guest_4816: Thanks a lot for sharing this good web site.

«link»
Guest_3757: Step-By-Step Training Course Reveals How To Make $154.37 Per Day By Uploading Our' Done For You' Recurring Profit Funnel Recurring Profit Machine Review- This guide takes you by the hand and shows you EXACTLY how this simple method works. It's easy for anyone, even newbies, to follow this training, get things setup quickly, and start making money in as little as 24 hours from RIGHT NOW! If you're looking for a simple way to create a $100 -$ 300 per day, recurring income, this guide will show you how to get there fast. No stones are left unturned, and you get everything you need to make this work for you. Here's A Preview Of Just A Few Things You'll Discover Inside This Step-By-Step Training ... How to scale your income past $200 per day ... $300 per day ... or more without working any harder ...( I work less now than I ever have and make more money with this recurring income method than I ever have) The simple steps to get everything running smoothly so you can make you as much money as possible with the' done for you' recurring income funnel that you get inside ... don't worry ... no "tech" skills are required ... everything is super EASY. How to quickly get traffic flowing fast using and start building your passive income stream today. How to get to a consistent $100 per day income stream quickly. The simple automation tools and techniques to make you money while you sleep. How to get started and get things setup TODAY, even if you're a total newbie and have no prior experience. What is inside the Front End offer? Recurring Profit Machine is a newbie friendly PDF training course. Building a list is one of the most crucial aspects of internet marketing...Recurring Profit Machine will show you the fastest way to acheive this! The front end offer also comes with a fully functional done for you funnel to get you up and running straight away. These kind of done for you campaigns usually have to be purchased seperate as one of the upsells. The fact you get a done for you campaign on the front end offer, your getting amazing value for money. The 39 page PDF provides tones and tones of value showing you a step by step process how to set up funnels and start driving traffic using solo ads. Tools to eliminate bot traffic- This is a great section as you want to get every bit of value from you solo ad campaigns. The best places and sellers to purchase solo ads. Email Marketing- building excellent relationships with your subscribers. Price: $5.95- This is an early bird offer for the first 3 hours, and then a dime sale increasing up to $9.95. So this EARLY! Upsell/ OTO 1 WordPress site version of" DFY campaign ". Plus 9 FREE traffic sources and a case study of the traffic sources so you can drive additional traffic to your offers. Price: $17 Upsell/ OTO 2 49 prewritten emails plus 6 PLR Rights ebook reports on internet marketing for you to give away in your campaigns Price: $27 Upsell/ OTO 3 FB Recurring Profit Ads- A PDF report showing
Guest_2282: «link»
Guest_8388: Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

Is it tough to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thank you

«link»
Guest_2257: Bill Van's Auto Tags a Notary in Warminster, PA. Have questions? Give us a call 215-672-9905. Our convenient business hours are: Monday–Friday, 9:00 A.M. to 9:00 P.M, Saturday, 9:00 A.M. to 5:00 P.M. and Sunday, 12:00 P.M. to 4:00 P.M. Give us a call 215-672-9905. To better meet the needs of our customers in addition, to our notary and auto registration services we are happy to offer our customers insurance quotes!
Notary Warminster ( «link» )
Guest_6022: Surprisingly individual friendly site. Huge details readily available on couple of clicks.«link»
Guest_5633: Simply just want to mention I am pleased that i came upon your internet page!


«link»
Guest_1044: Wow, lovely portal. Thnx ...

«link»
Guest_9985: There's a surge of Indian gamers logging on to the internet with actual money buy-ins for cash video games and tournaments.
The Indian Poker Affiliation (IPA), in petitions filed before the High Court docket of Karnataka, had alleged that the town police were humiliating and harassing aspiring poker gamers by submitting circumstances towards them. This is why many Indians discover it difficult to deposit at websites from their financial institution or by utilizing a credit card.
This growing popularity has been standard mainly because of the Supreme Court docket's ruling that legalized poker and rummy card video games in India. Online poker bonuses are mechanically triggered when players click on certainly one of our really helpful Internet Texas Hold'em rooms.Earlier than he knew it, he was making much more cash enjoying poker than he was at his day job as a enterprise growth supervisor. You are assured of excessive privacy standards when playing your sport of Rummy and Poker on Pokabunga. Get the Cartamundi James Bond poker set and engage in a fun poker sport with Skyfall impressed poker chips and playing cards.
The approval of the Nagaland invoice is expected to lead to further regulated on-line poker in India. You possibly can redistribute or modify it beneath the phrases of the GNU Lesser Common Public License as published by the Free Software Basis.

Welcome bonuses you may get as a new player can differ from poker web site to poker website. In October 2013, The Indian Poker Affiliation, in petitions filed before the Karnataka High Court, complained that the police have been harassing poker gamers by filing circumstances towards them and raiding poker clubs.
There is also relevant penalties imposed on such person by the respective state governments or the central authorities of India as the case possibly. It will take you a couple of minutes to register with us and you can begin taking part in poker sport online with none interference.


Poker bonus and promotions are one of the crucial attractive parts which bring extra gamers to register on the web site. Also the second match i.e. the IPC 10k Friday Evening Event is the basic Freezeout which really begins off the weekend so many players had been expected to fly in after work that evening.
This fashion many rookies who wish to participate in tournaments and poker leagues can fulfil their dream to play in a championship and see what is in retailer for them. There are hardly one or two on-line card video games providers which are complying with these techno legal necessities.

In this vein, India's favorite online poker web site, Khelo365 is officially India's first legal on-line poker web site.

Because Poker Nation addresses the pulse of the online poker market like none different. Each group will have a captain, two 'professional gamers' who will probably be chosen on the premise of their achievements in poker to this point, two 'dwell qualifiers' who shall be chosen
Guest_5424: A recent Supreme Courtroom verdict on rummy has given a fillip to a different skill-based mostly card game.

That's the reason the World Collection of Poker attracts in hundreds of players who compete for millions of dollars (enjoyable fact: the final 7 champions have been all beneath 30). Whereas lottery is out there on-line to many Indians, there is no sign of actual progress in on-line gambling site licensing either by India's central government or by any of the states.
Let's take without any consideration that India competing with Macau is as possible because the sun scorching the sky and Santa Claus coming to save us. On-line is where this poker factor goes to exist here. Spartan Poker has been a pioneer in beginning on-line tourney culture in India, this can be a true example of selling the game in occasions which might be being deliberate and executed are just getting better by the day, I remember just logging in to earlier than an IPC reside occasion to play total event package deal online satellites that were hosted on TheSpartanPoker.


Here you may get your each day dose of poker news from India and abroad, poker room critiques and exclusive videos and poker promotions. I sometimes feel although there is a misconception that poker is directly connected to playing. Since then, there have been several Indian court docket rulings pertaining to the standing of poker.
Two Indian states, Goa and Sikkim, produce other types of gambling, so India differs from a whole lot of different countries, this manner, and due to this fact we can't speak of a typical apply or laws in India in the direction of gambling as we usually do. It's all about poker and there is no greater brand on the market to check one's skills than at the India Poker Championship.
In that regard, one of the video games being carried out within the membership premises is that of poker.

To remain absolutely within the authorized framework in India, you'll have to play at an in-nation operated website. The game play has to be easy and the deposit and withdrawal methods straightforward for me. The promotions don't matter a lot, as I'm a poker player and not just looking for freebies.
Once you might be used to taking part in free poker video games, you'll be able to choose a poker kind and play poker for cash. Players hardly ever encounter issues with our recommended Web playing sites, but in the event you do, we propose first contacting that site's customer support directly.
One sequence presently working is the India Poker Championship , with the most recent event being held in Goa. Together with Burman's PSL, there may be one other tour that's looking to do one thing related but online.

Enjoying poker on PokerBaazi is legally permissible in India and we adjust to Indian legal guidelines like Indian Penal Code, 1860, Code of Felony Process, 1973, Indian Information Technology Act, 2000, the Public Taking part in Act, 1867, khelo365 poker india Foreign Exchange Admi
Guest_4081: I value the information on your websites. With thanks.


«link»
Guest_8639: More healthy weight loss less lonely and more enjoyment.
Regarding they buy another one out of find out that this process is actually work? Be realistic when starting an diet plan.

«link»
Guest_4837: Hello! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

«link»
Guest_7931: Whether you'd wish to pay your payments over the phone or want support with the billing course of, telephone the billing hotline (freephone 0800 260 0400) and a pleasant, devoted Sky worker can be on hand to help.


«link»
Guest_5915: «link»
Guest_4664: Putting a website together these days is fairly simple, cost effective and absolutely essential to having a business these days.


«link»
Guest_2401: «link»
Guest_6320: Une superЬe viѕion de ce thème qui ne semble pɑs toսjours ausѕi bien déveloрpé.


«link»
Guest_8912: «link»
Guest_4026: Many thanks extremely useful. Will certainly share site with my buddies.


«link»
Guest_2360: I love this website - its so usefull and helpfull.


«link»
Guest_7382: say thanks to a lot for your site it aids a great deal.


«link»
Guest_8309: Nice web page you've right here.

«link»
Guest_7501: Hey, well put together online site you have got here.


«link»
Guest_4521: Just simply needed to state I'm just pleased I came upon your site.


«link»
Guest_3012: Passion the website-- extremely individual friendly and lots to see!


«link»
Guest_7542: Sustain the excellent work and generating the group!


«link»
Guest_7275: So useful looking ahead to visiting again.

«link»
Guest_8102: Wow cuz this is very great job! Congrats and keep it up.

«link»
Guest_8811: With the close integration between Pocket and the Android sharing tools, you can pocket just about anything from your phone.«link»
Guest_7806: The curriculum features an in-depth marketing foundation, while offering a broad range of electives that allow students to tailor the program more specifically to their areas of interest in support of career goals.


«link»
Guest_8170: In this example, the Truth campaign would be responsible for nearly 640 000 young people not starting to smoke; this would result in millions of added life years and reductions in healthcare costs and other social costs.


«link»
Guest_2042: Many thanks extremely useful. Will share site with my friends.


«link»
Guest_6939: 朝鲜半岛友邦之交,韩国时尚女装已是中国青年的追求。我们是韩国本土网站,期待你买到原版的韩式瑜伽服。谢谢!

韩国瑜伽服 ( «link» )
Guest_2038: Al contratar una de nuestras oficinas tendrá acceso a salas de juntas, asistente, y todos los servicios más profesionales.


«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)