24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Steissi

Koko vuorokausi ihan steissillä

 

 

Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen päivänä, alkamassa on kahdenkymmenenneljän tunnin päivystys Helsingin rautatieasemalla.

Pieni kahvila asemahallissa, tarjoaa täydellisen paikan asemalaiturin tarkkailuun sisältä käsin. Laitureilla on hiljaista verrattuna asemahallin hälinään. Silloin tällöin lähijuna saapuu asemalle ja lauma ihmisiä kipittää kukin omaan suuntaansa. Pään päällä pomppiva pulu tuo viihdettä aseman hiljaiseloon. Kahvilan linnunkakkainen lasikatto tarjoaa mahdollisuuden tutkia pulujen pelit ja vehkeet alhaalta päin.

Lasiseinän toisella puolella nahkatakkinen mies on jo puolen tunnin ajan puhunut puhelimeensa. Mies siirtyy aseman kulmaan luullen olevansa katseilta suojassa, ottaa huikan viinapullosta ja katoaa matkalaukkuineen sisälle asemahalliin.

Hetkeä myöhemmin kaksi miestä kävelee ohi kun heidän muovikassinsa yllättäen hajoavat ja tavarat leviävät ympäri laituria. Toinen miehistä häipyy hakemaan uusia muovipusseja, toisen jäädessä lukemaan Mannerheimista kertovaa kirjaa Helsinki-pipo pääsään. Miehillä sattuu olemaan mukanaan rikkaharja, jolla pipopäinen herrasmies alkaa harjata laiturille levinnyttä purua.

Kello yhden aikaan rautatieaseman aulassa on vipinää. Perässä vedettävien matkalaukkujen määrästä päätellen turistit ovat liikenteessä. Lipunmyyntiautomaatin vieressä päivystää kaksi VR:n palveluneuvojaa.

”Työskentelemme lipunmyynnissä, mutta välillä on vuoroja jolloin tulemme tänne päivystämään. Opastamme muun muassa lippuautomaattien käytössä, ihmiset ovat hyvin arkoja käyttämään niitä”, toinen naisista, Helena kertoo.

Rakkaudentunnustuksia ja serenadeja rautatieasemalla

Puoli kahdelta kauppakujan tasaiseen rauhaan tullee säpinää. ”Mä rakastan sua yli kaiken”, yksinäinen nainen kailottaa taukoamatta. Muutama ihminen luikkii karkuun ja pian paikalle saapuvat vartijat. Pienen suostuttelun jälkeen nainen siirtyy ulos, mutta heti vartijoiden lähdettyä nainen hiipii takaisin ja katoaa kauppakujaa vastakkaiseen suuntaan. Lattialle jää naisen saalis iltapäivälehti, pari tyhjää viinapulloa ja kahdet sulkakorvakorut.

Kello tulee puoli kolme – aika tutustua rautatieaseman ravintola Elielin tarjontaan. Maksamani ruoka on loppu, ja jostain syystä pöydässäni tuulee. Lopulta nautin haaleaa tomaattipiirakkaa hiukset hulmuten. Ravintolaan saapuu myös kolmen hengen kameraryhmä ihastelemaan vanhan salin arkkitehtuuria. Naiset tutkivat koristeellisia pylväitä niin, että kasvot ovat revetä hymystä. Stressaantuneen oloinen vuoropäällikkö juoksee ympäriinsä puhelin kädessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aika rientää, kello on jo neljä kun istun lipunmyyntihallin penkille Johanna Vuoriston kanssa. Vuoristo on yksi noin kahdestatoista vuorossa olevasta palveluneuvojasta. VR:llä hän on työskennellyt jo reilut 29 vuotta ”kesätöissä”.

”Pääasiassa työtehtäviini kuuluu lipunmyyntiä, mutta työ on varsinkin kesäisin ja nyt venäläisten loma-aikaan paljon myös turistineuvontaa. Kysymyksiä tulee muustakin kuin junista, esimerkiksi hotelleista”, Vuoristo kertoo.

Juuri tähän aikaan, kolmen ja kuuden välillä on yleensä päivän vilkkain ajankohta.

”Eräs mies osti tänään kuusi autopakettia. Kassalla meni 45 minuuttia ja myöhästyin ruokatunnilta. Muuten tänään on ollut ihan tavallinen ja rauhallinen päivä”, Johanna kertoo.

Parasta palveluneuvojan työssä on Johannan mukaan asiakaspalvelu, kiire tosin asettaa työlle haasteita.

”Vaikeita tilanteita tulee kun on kiire ja sata ihmistä on jonossa. Vartijoiden apua tarvitaan silloin tällöin. Fyysistä väkivaltaa ei ole esiintynyt, mutta joskus huutamista ja häirintää”, Johanna kertoo työn varjopuolista.

Pitkään VR:llä työskennelleen Johannan uraan mahtuu myös hauskoja hetkiä.

”Entisillä pikakassoilla myynti tapahtui mikrofoninen kautta. Kerran viisi italialaista nuorta miestä lauloi minulle yhteen ääneen serenadin mikrofoniin. Halli oli täynnä ihmisiä”, Vuoristo nauraa.

Ihan tavallinen ilta

Viiden aikaan ulkona on jo pimeää. Lippuhallin penkillä näkyy yhtäkkiä tuttu naama. Aiemmin rakkaudesta pakahtunut nainen on siirtynyt halliin jupisemaan itsekseen.

 Elielinaukiolle johtavassa hallissa seisoo ranskalainen nuoripari kantamustensa kanssa.

”Saavuimme juuri Helsinkiin, olemme Suomessa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustamme Jyväskylään tapaamaan ystäväämme”, Pierre ja Mathilde kertovat.

Rautatieaseman alakerran tavarasäilytyksessä on hiljaista.

”Ihan tavallinen iltavuoro tässä on meneillään, teemme töitä kahdessa vuorossa. Kiireisintä on elokuussa, mutta muuten on ihan tasainen rytmi päällä. Tavarasäilytyksen lisäksi vastaamme vammaispalveluista”, tiskin takana asiakkaita odottava Jorma kertoo.

Puoli seitsemän aikaan istahdan asemahalliin odottamaan vuoronvaihtoa. Päivä kääntyy illaksi ja Helsingin rautatieasemalla alkavat iltarutiinit.

 

 

 

 

 

Iltavuoro astuu kehiin

Rautatieasema, tuo Helsingin keskustan liittymäkohta. Tuo yöaikaan kartettu rakennus jossa liikkuu ties ketä. Onko tämä kuitenkaan totta?

Toimittaja lähti seisoskelemaan kuuluisalle steissille kello 19–02 välisenä aikana, ja katsoi mitä tapahtui.

18.58 Toimittaja näkee vartin katselun jälkeen ensimmäiset vartijat, jotka kävelevät kiireettömästi ihmisvilinässä. Tähän aikaan näkyy vielä paljon teiniporukoita, jotka joko ovat matkalla jonnekin, tai vain viettävät aikaansa sisätiloissa lämpimässä. Ihmisvilinä ei näytä vähentyvän ollenkaan.

20.00 toimittaja istuu pöytään Pullman Barissa, ja litkii hienosta kupista laihahkoa kahvia. Vastapäätä istuu mies, joka kertoo tulevansa paikalle muuten vain.

- Tulin tänne leikkaamaan musiikkia, ikkunasta näkee hyvin ja voi bongailla ihmisiä. Se on inspiroivaa.

 The Pullman Bar sijaitsee Rautatieaseman toisessa kerroksesta, josta tosiaan on hyvät näkymät aseman sisätiloihin.

- Käy sinäkin valittamassa tuosta mainostarrasta!  Se peittää näkyvyyttä liikaa, mies kehottaa pilke silmäkulmassa.

Hän kertoo asema-alueella näkyvän vaikka minkälaisia ihmisiä

- Kerran näin ihmisen, joka käveli selkä menosuuntaan edestakaisin.

Väki vähenee

22.00 Viereen istahtaa miesten nahkatakkiin ja hieman vinossa olevaan peruukkiin sonnustautunut täti. Hän haluaa tietää uskonnollisesta kasvatuksesta, jonka toimittaja on tai ei ole saanut.

- Et pääse taivaaseen, jos sinua ei ole kastettu. Vieläkin kuule kerkiää. Jumala ei pelasta sinun sieluasi, ellei sinua ole kastettu. Raamattu on kuule tärkeä kirja, sitä pitäisi lukea päivittäin.

Ennen kuin toimittaja kerkeää vastaamaan mitään kovin nasevaa, siirtyy nainen tenttaamaan keski-ikäistä miestä aiheesta.

Yritän päästä mukavannäköisen vartijan juttusille, hän kuitenkin äyskähtää tylysti takaisin.

- Kyllä kaikki tietää, minkälaista tämä meno täällä on. Siitä voi lukea lehdistä.

Rautatieasema hiljenee koko ajan, yhä vähemmän ihmisiä liikkuu ympäriinsä, ja juniakin kulkee vähemmän.

Missä kaikki ovat?

Kello lähestyy puolta yötä ja viimeisetkin kioskit ja baarit sulkevat ovensa, ja työntekijät herättävät niissä torkkuvat matkalaiset. Pääovet suljetaan ja sisään asemalle pääsee vain sivuovista. Ensimmäinen toimittajaa lähestyvä ihminen on Aliksi esittäytynyt mies, joka kovasti haluaa olla ystäviä. Ali kuitenkin katoaa tummenevaan yöhön ja toimittaja palaa sisään lämpimään.

Sisälläkään ei ole enää kuin kourallinen ihmisiä. Nuori mies harjoittelee tanssiaskelia peilaten itseään R-kioskin lasista, hän kerää paljon katseita, jotka eivät kuitenkaan tunnu haittaavan kuvioihin uppoutunutta miestä.

00.40 Ainoat hieman uhkaaviksi luokiteltavat ihmiset ovat kaksi iloista laitapuolen kulkijaa, jotka alkavat laulaa iskelmiä, vieläpä yllättävän hyvin. Pian laulut vaihtuvat maa on niin kauniiseen, sekä kaikkien tuntemaan Ihhahhaa-renkutukseen.

01.10 Rautatieasemalla aikaansa viettävät ihmiset voi laskea omilla raajoilla, jo sormetkin riittävät. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoo möreä-ääninen pikkukoira, sekä hilpeä HIFK-fani, joka kehottaa kirjoittamaan sanelun mukaan ylös.

- Kirjoita sinne, että tapasit oudon tyypin, joka oli oikeastaan ihan hauska, ja että Blues – HIFK 2-1!

Siivoojat alkavat pyöriä käytävillä, ja vartijat katsovat ihmisiä merkitsevästi, pian asema suljetaan kolmeksi tunniksi. On kotiinlähdön aika, seuraava vuorolainen tulee päivystämään viidestä lähtien.

Mitä bongasin:

Laitapuolen kulkijat: 10
Koirat: 11
Hauskat päähineet: 19

Viimeinen vahtivuoro käynnistyy

Rautatieaseman ovet aukeavat aamulla kello viisi. Paikanpäällä on vielä pimeää ja hiljaista, vaikka ensimmäisiä matkustajia lipuukin paikalle. Haukotuksia ja väsyneitä ilmeitä on kaikkialla paitsi taksitolpalla. Levoton ja kiireinen aika on hetkeksi ohitse kun yön juhlijat ovat jo suunnanneet koteihinsa. Autoissa luetaan kirjaa, näprätään kännykkää ja yritetään saada aikaa kulumaan työmatkaliikenteen alkua odotellessa.

”Näin viiden ja kuuden välillä on niin sanottu kuollut hetki, mutta kuudelta alkaa ruuhka ensimmäisten junien saapuessa” Mankkaan taksia renkinä ajava Tuomas Sallinen kertoo.

Kellon lähestyessä kuutta takseilla riittää kysyntää ja pitkä autojono on lähes jatkuvassa liikkeessä. Kyytejä odottelee myös isäntänä toimiva Jari.

”Asemalta tulee kyytejä laidasta laitaan, liikemiehistä mummoihin ja pappohin” monta kertaa päivässä aseman tolpalla istuva Jari kuvailee.

Sää rautatieasemalla alkaa muuttua sateiseksi ja lisääntyvä ihmismassa kaivaa esiin sateenvarjoja. Taksikuskeja eivät sääolot haittaa, päinvastoin.

”Huonolla säällä on enemmän kyytejä” Jari perustelee.

 

Aamuruuhkaa

Ensimmäisenä rautatieaseman kahviloista ovensa avaa Baguette & Co. Puoli kuudesta ilta yhdeksään auki olevan kahvilan edessä on jonoa jo ennen kuin lasiovet saadaan pois asiakkaiden tieltä. Myös R-kioskeilta kerrotaan aseman arjen muotoutuvan ihmisten työaikojen mukaan.

”Joka aamu on ruuhkaa, ihmisiä on paljon myös lounasaikaan ja ihmisten päästessä töistä” Baguette kahvilan työntekijä Tara kertoo.

Kahvilan ympärillä leijuu houkutteleva kahvin ja tuoreen pullan tuoksu ja ihmisten väsyneille kasvoille alkaa ilmestyä hymyjä.

”Eniten myydään kahvia ja patonkeja, näin aamuisin menee myös pullaa” Tara hymyilee.

Aamun ensimmäiset junat saapuvat ja lähtevät. Asema täyttyy ulko-oven kolahtelusta ja puheensorinasta. Ihmiset säntäilevät kuka mihinkin, vain harvalla tuntuu olevan aikaa juoda kahvinsa istuen. Myös patongit ja pullat otetaan enimmäkseen mukaan.

Myös aseman ulkopuolella alkaa tapahtua. Katuja pestään, pyörätelineet ovat täyttyneet ja Metro-lehden jakajalla riittää töitä. Monelle lehden luku on osa joka aamusta rutiinia ja se luetaan asemalla, työmatkalla tai työpaikalla joka ikinen päivä.

”Lehtiä menee paljon, kaikki ketkä lehdestä tykkäävät ottavat sen. Jaan lehtiä koko aamuruuhkan ajan kuudesta yhdeksään” englantia puhuva Sharma sanoo.

Pimeys alkaa väistyä ja aamu kääntyy sateiseksi aamupäiväksi

Aseman tiloista löytyy matkustavien tarpeeseen lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ruuan ja virvokkeiden lisäksi matkustajat löytävät asemalta muun muassa pankkeja, apteekin, vaatekauppoja, kuntosalin ja kirjakaupan.

Kirjakauppa Pocket Shopin on löytänyt rautatieasemalta noin kahden vuoden ajan. Matkalukemiseksi on saatavana kirjoja eri kategorioista ja myös uutuudet löytyvät valikoimasta. Erityisesti naiset ovat löytäneet aseman kirjakaupan.

”Naiset ostavat n. 70% myydyistä kirjoista, eniten myydään kaunokirjallisuutta” lähes koko kahden vuoden ajan kaupassa työskennellyt Teemu Gustafsson sanoo.

Jos tarjonta on värikästä, niin on matkustajien kirjokin. Ulkona piiskaava tuuli ja sade on ajanut aseman täyteen ihmisiä. Bisnesmiehet puhuvat puhelimissa tai istuvat läppärit käsissään eripuolilla asemaa. Nuorisoa ja laitateiden kulkijoita hortoilee siellä täällä. Jotkut odottavat junia isoissa porukoissa, jotkut yksin. Myös tänään perjantaina alkavat SkiExpo messut alkavat näkyä.

”Tultiin yöjunalla Rovaniemeltä asti. Matka sujui mukavasti, vaikka olikin kallis. Ehkä olisi tullut jopa halvemmaksi tulla autolla” erilaisia lasketteluvälineitä raahaavat nuoret miehet Jesse Numminen ja Joni Särmö kertovat.

Kello lähenee kahtatoista ja vuorokauden kestänyt reportaasimme on saatu päätökseen. Aseman pulut nyökyttävät päätään kuin moikatakseen vesisateeseen katoavaa toimittajaa. Elämä asemalla jää rullaamaan tavalliseen tapaansa.

Ensimmäisenä Aino Saarenmaa
Toisessa vuorossa Maria Räsänen
Jutun päättää Johanna Rautoja

 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_6146: Amazing....this is a advantageous internet site.

«link»
Guest_8439: Very good internet site you possess right here.

«link»
Guest_2784: Much thanks! It a impressive internet site.

«link»
Guest_2396: Crafting your arguments is yet another story which you will want to use the correct evidence to aid it.
Doing so will ensure that this logical flow of the work allows it to come across clearly and completely in the reader's mind. In this article I am going to handle a lot of things that you can do as a parent to aid your son or daughter succeed at essay writing.

«link»
Guest_3306: Pretty useful....looking forth to coming back.

«link»
Guest_3852: Great internet site! It looks really good! Sustain the excellent work!


«link»
Guest_6293: [/IMAGE]

«link»
Guest_5411: mujeres solteras buscando pareja en miami aplicacion para conocer gente de tu zona ( «link» ) chica busca chico anuncios chicas buscando novios ( «link» ) contactos de chicas con whatsapp milanuncios contactos mujeres toledo ( «link» ) pagina para conocer gente tinder contactos huelva mujeres ( «link» ) conocer gente nueva salamanca mujeres solteras para relacion seria ( «link» ) contactos con chicas en huelva conocer gente nueva frases ( «link» ) donde conocer chicas en linea contacto mujeres en zaragoza ( «link» ) contactos con mujeres separadas conocer gente de 50 anos en valencia ( «link» ) chico contacto chico murcia buscar mujeres para amistad ( «link» ) milanuncios contactos mujeres albacete chica busca chico en valencia ( «link» ) telefono de mujeres solteras gratis sex mundo anuncio ( «link» ) contacto con mujeres en terrassa anuncios mujeres buscando hombres ( «link» ) quiero conocer mujeres maduras contactos cantabria mujeres ( «link» ) conocer gente madrid amigos busco chica para compartir piso en rivas ( «link» ) mujeres solteras malaga espana contactos de chicas con whatsapp ( «link» ) busco hombre para matrimonio por conveniencia pagina para encontrar mujeres solteras ( «link» ) como conocer a personas japonesas chicas contacto ( «link» ) contactos con mujeres ciudad real pajinas para conocer gente ( «link» ) contactos con chicas en zaragoza pagina para encontrar mujeres solteras ( «link» ) pagina para mujeres solteras chica busca relacion casual ( «link» ) busco chica rumana contacto con mujeres en sevilla ( «link» ) chicas q buscan novio chico busca chico benidorm ( «link» ) anuncios mujeres solteras contactos mujeres vitoria ( «link» ) contacto con mujeres en salamanca contactos lugo mujeres ( «link» ) chica busca sexo espo
Guest_5474: Superb content you've right here.

«link»
Guest_7131: They caught on pretty quick and it wasn't long before everybody was buying DVD's and DVD players.
So, if your computer use doesn't ask you to go someplace else besides your home, your option for computer should always be the best desktop computers 2018 ( «link» ) variety. The portability aspect in the laptop computer is exactly what contributes to its price.
Guest_1122: Maintain the spectacular job !! Lovin' it!

«link»
Guest_9410: If the essay could have purely written on such basis as facts it would just have turn into a factual report without relating to the human psyche to rethink on the subtle issues.
Doing so will make sure that the logical flow of your respective work allows it to come across clearly and completely inside the reader's mind. However, it isn't really a lot of can be expected you to find your own personal thread in the discussion.

«link»
Guest_7346: se busca chica interna sevilla buscar amigos por facebook en estados unidos ( «link» ) buscar mujer soltera gratis pagina para conocer gente malaga ( «link» ) anuncios de mujeres casadas preguntas psicologicas para conocer ala gente ( «link» ) paginas donde hacer amigos gratis conocer gente albacete ( «link» ) contactos mujeres en caceres donde puedo hacer amigos por internet ( «link» ) como conocer gente nueva en barcelona contactos chicas benidorm ( «link» ) mujeres solteras buscando parejas se busca chico para trabajar en sevilla ( «link» ) busco mujeres en fort worth contacto con mujeres de plasencia ( «link» ) cual es la mejor app para conocer gente gratis mujer soltera en new york ( «link» ) chica busca chico en coruna busco chica gamer ( «link» ) lugares donde conocer gente en madrid contactar mujeres maduras ( «link» ) busco sexo con chicas contactos mujeres en torrevieja ( «link» ) chicas contacto granada chico busca chico huelva ( «link» ) contacto mujeres las palmas se busca chica interna sevilla ( «link» ) chicas solteras en miami conocer gente gratis sin pagar ( «link» ) mejor lugar para conocer chicas mil anuncio de mujeres en lanzarote ( «link» ) conocer gente nueva aplicacion contactos chicas asturias ( «link» ) contactos mujeres en cuenca anuncios sexo alicante ( «link» ) contacto de mujeres maduras chica busca chica segunda temporada ( «link» ) los olivos chicas buscan hombre contactos mujeres liberales ( «link» ) paginas web donde conocer gente lugares para conocer mujeres en puebla ( «link» ) aplicacion para conocer gente cerca tuyo contacto mujeres palencia ( «link» ) chico busca chico benidorm donde conocer gente cristiana ( «link» ) contactos toledo mujeres contacto mujeres en jerez ( «link»
Guest_7385: Love the website-- extremely user friendly and lots to see!«link»
Guest_1952: say thanks to so much for your web site it assists a whole lot.


«link»
Guest_5435: Rattling clean site, thank you for this post.

«link»
Guest_2519: A good IT rental company provides flexible rental plans and a variety of services.

Bring among those away together with you - just the thing for connecting using your friends or co-workers while you're away, without needing to worry whether or not this will break or go missing somewhere down the way. With better technology, however, the performance degrees of today's best desktop computers 2018 ( «link» ) are suitable for most business applications and I'm not talking about the most recent, greatest, state-of-the-art machines either.
Guest_1269: There is nothing to do but trade emails with travel companions and organize the photos.

Walking in this area is ideal for nature lovers, as you will have the opportunity to spot many endemic animals including the Mauritius flying fox and unique pink pigeon. During your journey back you will spend two more nights and follow along the banks of Modi River until you arrive at the outskirts of Pokhara.


«link»
Guest_3796: Thanks pertaining to furnishing these sort of amazing posting.«link»
Guest_7860: How goes it, cool website you have presently.

«link» silk sarees online shopping with price
Guest_1514: You're an extremely valuable website; could not make it without ya!


«link»
Guest_4914: I am going to answer this question based on my personal experience and from my numerous years of research on laptop consumer polls.
Many laptops during these sizes will often be used as "desktop replacements", as these laptops are utilized in place of desktop systems and aren't anticipated to be moved around with a constant basis. But I say to you available best gaming laptops 2018 (Iola ( «link» )) laptops under 500 dollars easily if you look hard enough.
Guest_7608: You've gotten probably the greatest sites.

«link»
Guest_2377: I enjoy perusing your web sites. Thanks for your time!


«link»
Guest_2611: More forms of computer are let go because of the needs of humanity who craves with an easier strategy for living.
If you do have to get be sure that your computer are equipped for everything that the Internet can give, you should be sure that your computer includes a decent graphics card, about 2 GB of RAM, and a fairly fast processor. Desktop computers play an incredibly big part in most our lives, but I freely admit seeing that I much prefer using my laptop towards the personal computer; and I suppose it turned out the very best desktop computers 2018 ( «link» ) thing that I ever did ended up being to purchase a laptop.
Guest_6596: You're an extremely beneficial internet site; couldn't make it without ya!


«link»
Guest_1845: Make sure to be cautious when downloading music.
The most reputable companies will charge you per track or album, so your credit card is safe.

«link»
Guest_8262: With thanks for sharing your terrific site.


«link»
Guest_4510: Truly such a good internet site.

«link»
Guest_5908: Love the website-- really individual friendly and great deals to see!
«link» «link»
Guest_7872: I am going to answer this question determined by my own experience and from my many years of research on laptop consumer polls.

Many laptops during these sizes are often used as "desktop replacements", since these best gaming laptops 2018, Nestor ( «link» ), are utilized instead of desktop systems and aren't supposed to be moved around on a constant basis. The size and type of Hard Drive is probably of lesser importance weighed against the other things stated earlier but you must check the speed of your respective hard disk drive, 7200 rpm will probably be faster than 5200 rpm.

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)