24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Steissi

Koko vuorokausi ihan steissillä

 

 

Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen päivänä, alkamassa on kahdenkymmenenneljän tunnin päivystys Helsingin rautatieasemalla.

Pieni kahvila asemahallissa, tarjoaa täydellisen paikan asemalaiturin tarkkailuun sisältä käsin. Laitureilla on hiljaista verrattuna asemahallin hälinään. Silloin tällöin lähijuna saapuu asemalle ja lauma ihmisiä kipittää kukin omaan suuntaansa. Pään päällä pomppiva pulu tuo viihdettä aseman hiljaiseloon. Kahvilan linnunkakkainen lasikatto tarjoaa mahdollisuuden tutkia pulujen pelit ja vehkeet alhaalta päin.

Lasiseinän toisella puolella nahkatakkinen mies on jo puolen tunnin ajan puhunut puhelimeensa. Mies siirtyy aseman kulmaan luullen olevansa katseilta suojassa, ottaa huikan viinapullosta ja katoaa matkalaukkuineen sisälle asemahalliin.

Hetkeä myöhemmin kaksi miestä kävelee ohi kun heidän muovikassinsa yllättäen hajoavat ja tavarat leviävät ympäri laituria. Toinen miehistä häipyy hakemaan uusia muovipusseja, toisen jäädessä lukemaan Mannerheimista kertovaa kirjaa Helsinki-pipo pääsään. Miehillä sattuu olemaan mukanaan rikkaharja, jolla pipopäinen herrasmies alkaa harjata laiturille levinnyttä purua.

Kello yhden aikaan rautatieaseman aulassa on vipinää. Perässä vedettävien matkalaukkujen määrästä päätellen turistit ovat liikenteessä. Lipunmyyntiautomaatin vieressä päivystää kaksi VR:n palveluneuvojaa.

”Työskentelemme lipunmyynnissä, mutta välillä on vuoroja jolloin tulemme tänne päivystämään. Opastamme muun muassa lippuautomaattien käytössä, ihmiset ovat hyvin arkoja käyttämään niitä”, toinen naisista, Helena kertoo.

Rakkaudentunnustuksia ja serenadeja rautatieasemalla

Puoli kahdelta kauppakujan tasaiseen rauhaan tullee säpinää. ”Mä rakastan sua yli kaiken”, yksinäinen nainen kailottaa taukoamatta. Muutama ihminen luikkii karkuun ja pian paikalle saapuvat vartijat. Pienen suostuttelun jälkeen nainen siirtyy ulos, mutta heti vartijoiden lähdettyä nainen hiipii takaisin ja katoaa kauppakujaa vastakkaiseen suuntaan. Lattialle jää naisen saalis iltapäivälehti, pari tyhjää viinapulloa ja kahdet sulkakorvakorut.

Kello tulee puoli kolme – aika tutustua rautatieaseman ravintola Elielin tarjontaan. Maksamani ruoka on loppu, ja jostain syystä pöydässäni tuulee. Lopulta nautin haaleaa tomaattipiirakkaa hiukset hulmuten. Ravintolaan saapuu myös kolmen hengen kameraryhmä ihastelemaan vanhan salin arkkitehtuuria. Naiset tutkivat koristeellisia pylväitä niin, että kasvot ovat revetä hymystä. Stressaantuneen oloinen vuoropäällikkö juoksee ympäriinsä puhelin kädessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aika rientää, kello on jo neljä kun istun lipunmyyntihallin penkille Johanna Vuoriston kanssa. Vuoristo on yksi noin kahdestatoista vuorossa olevasta palveluneuvojasta. VR:llä hän on työskennellyt jo reilut 29 vuotta ”kesätöissä”.

”Pääasiassa työtehtäviini kuuluu lipunmyyntiä, mutta työ on varsinkin kesäisin ja nyt venäläisten loma-aikaan paljon myös turistineuvontaa. Kysymyksiä tulee muustakin kuin junista, esimerkiksi hotelleista”, Vuoristo kertoo.

Juuri tähän aikaan, kolmen ja kuuden välillä on yleensä päivän vilkkain ajankohta.

”Eräs mies osti tänään kuusi autopakettia. Kassalla meni 45 minuuttia ja myöhästyin ruokatunnilta. Muuten tänään on ollut ihan tavallinen ja rauhallinen päivä”, Johanna kertoo.

Parasta palveluneuvojan työssä on Johannan mukaan asiakaspalvelu, kiire tosin asettaa työlle haasteita.

”Vaikeita tilanteita tulee kun on kiire ja sata ihmistä on jonossa. Vartijoiden apua tarvitaan silloin tällöin. Fyysistä väkivaltaa ei ole esiintynyt, mutta joskus huutamista ja häirintää”, Johanna kertoo työn varjopuolista.

Pitkään VR:llä työskennelleen Johannan uraan mahtuu myös hauskoja hetkiä.

”Entisillä pikakassoilla myynti tapahtui mikrofoninen kautta. Kerran viisi italialaista nuorta miestä lauloi minulle yhteen ääneen serenadin mikrofoniin. Halli oli täynnä ihmisiä”, Vuoristo nauraa.

Ihan tavallinen ilta

Viiden aikaan ulkona on jo pimeää. Lippuhallin penkillä näkyy yhtäkkiä tuttu naama. Aiemmin rakkaudesta pakahtunut nainen on siirtynyt halliin jupisemaan itsekseen.

 Elielinaukiolle johtavassa hallissa seisoo ranskalainen nuoripari kantamustensa kanssa.

”Saavuimme juuri Helsinkiin, olemme Suomessa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustamme Jyväskylään tapaamaan ystäväämme”, Pierre ja Mathilde kertovat.

Rautatieaseman alakerran tavarasäilytyksessä on hiljaista.

”Ihan tavallinen iltavuoro tässä on meneillään, teemme töitä kahdessa vuorossa. Kiireisintä on elokuussa, mutta muuten on ihan tasainen rytmi päällä. Tavarasäilytyksen lisäksi vastaamme vammaispalveluista”, tiskin takana asiakkaita odottava Jorma kertoo.

Puoli seitsemän aikaan istahdan asemahalliin odottamaan vuoronvaihtoa. Päivä kääntyy illaksi ja Helsingin rautatieasemalla alkavat iltarutiinit.

 

 

 

 

 

Iltavuoro astuu kehiin

Rautatieasema, tuo Helsingin keskustan liittymäkohta. Tuo yöaikaan kartettu rakennus jossa liikkuu ties ketä. Onko tämä kuitenkaan totta?

Toimittaja lähti seisoskelemaan kuuluisalle steissille kello 19–02 välisenä aikana, ja katsoi mitä tapahtui.

18.58 Toimittaja näkee vartin katselun jälkeen ensimmäiset vartijat, jotka kävelevät kiireettömästi ihmisvilinässä. Tähän aikaan näkyy vielä paljon teiniporukoita, jotka joko ovat matkalla jonnekin, tai vain viettävät aikaansa sisätiloissa lämpimässä. Ihmisvilinä ei näytä vähentyvän ollenkaan.

20.00 toimittaja istuu pöytään Pullman Barissa, ja litkii hienosta kupista laihahkoa kahvia. Vastapäätä istuu mies, joka kertoo tulevansa paikalle muuten vain.

- Tulin tänne leikkaamaan musiikkia, ikkunasta näkee hyvin ja voi bongailla ihmisiä. Se on inspiroivaa.

 The Pullman Bar sijaitsee Rautatieaseman toisessa kerroksesta, josta tosiaan on hyvät näkymät aseman sisätiloihin.

- Käy sinäkin valittamassa tuosta mainostarrasta!  Se peittää näkyvyyttä liikaa, mies kehottaa pilke silmäkulmassa.

Hän kertoo asema-alueella näkyvän vaikka minkälaisia ihmisiä

- Kerran näin ihmisen, joka käveli selkä menosuuntaan edestakaisin.

Väki vähenee

22.00 Viereen istahtaa miesten nahkatakkiin ja hieman vinossa olevaan peruukkiin sonnustautunut täti. Hän haluaa tietää uskonnollisesta kasvatuksesta, jonka toimittaja on tai ei ole saanut.

- Et pääse taivaaseen, jos sinua ei ole kastettu. Vieläkin kuule kerkiää. Jumala ei pelasta sinun sieluasi, ellei sinua ole kastettu. Raamattu on kuule tärkeä kirja, sitä pitäisi lukea päivittäin.

Ennen kuin toimittaja kerkeää vastaamaan mitään kovin nasevaa, siirtyy nainen tenttaamaan keski-ikäistä miestä aiheesta.

Yritän päästä mukavannäköisen vartijan juttusille, hän kuitenkin äyskähtää tylysti takaisin.

- Kyllä kaikki tietää, minkälaista tämä meno täällä on. Siitä voi lukea lehdistä.

Rautatieasema hiljenee koko ajan, yhä vähemmän ihmisiä liikkuu ympäriinsä, ja juniakin kulkee vähemmän.

Missä kaikki ovat?

Kello lähestyy puolta yötä ja viimeisetkin kioskit ja baarit sulkevat ovensa, ja työntekijät herättävät niissä torkkuvat matkalaiset. Pääovet suljetaan ja sisään asemalle pääsee vain sivuovista. Ensimmäinen toimittajaa lähestyvä ihminen on Aliksi esittäytynyt mies, joka kovasti haluaa olla ystäviä. Ali kuitenkin katoaa tummenevaan yöhön ja toimittaja palaa sisään lämpimään.

Sisälläkään ei ole enää kuin kourallinen ihmisiä. Nuori mies harjoittelee tanssiaskelia peilaten itseään R-kioskin lasista, hän kerää paljon katseita, jotka eivät kuitenkaan tunnu haittaavan kuvioihin uppoutunutta miestä.

00.40 Ainoat hieman uhkaaviksi luokiteltavat ihmiset ovat kaksi iloista laitapuolen kulkijaa, jotka alkavat laulaa iskelmiä, vieläpä yllättävän hyvin. Pian laulut vaihtuvat maa on niin kauniiseen, sekä kaikkien tuntemaan Ihhahhaa-renkutukseen.

01.10 Rautatieasemalla aikaansa viettävät ihmiset voi laskea omilla raajoilla, jo sormetkin riittävät. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoo möreä-ääninen pikkukoira, sekä hilpeä HIFK-fani, joka kehottaa kirjoittamaan sanelun mukaan ylös.

- Kirjoita sinne, että tapasit oudon tyypin, joka oli oikeastaan ihan hauska, ja että Blues – HIFK 2-1!

Siivoojat alkavat pyöriä käytävillä, ja vartijat katsovat ihmisiä merkitsevästi, pian asema suljetaan kolmeksi tunniksi. On kotiinlähdön aika, seuraava vuorolainen tulee päivystämään viidestä lähtien.

Mitä bongasin:

Laitapuolen kulkijat: 10
Koirat: 11
Hauskat päähineet: 19

Viimeinen vahtivuoro käynnistyy

Rautatieaseman ovet aukeavat aamulla kello viisi. Paikanpäällä on vielä pimeää ja hiljaista, vaikka ensimmäisiä matkustajia lipuukin paikalle. Haukotuksia ja väsyneitä ilmeitä on kaikkialla paitsi taksitolpalla. Levoton ja kiireinen aika on hetkeksi ohitse kun yön juhlijat ovat jo suunnanneet koteihinsa. Autoissa luetaan kirjaa, näprätään kännykkää ja yritetään saada aikaa kulumaan työmatkaliikenteen alkua odotellessa.

”Näin viiden ja kuuden välillä on niin sanottu kuollut hetki, mutta kuudelta alkaa ruuhka ensimmäisten junien saapuessa” Mankkaan taksia renkinä ajava Tuomas Sallinen kertoo.

Kellon lähestyessä kuutta takseilla riittää kysyntää ja pitkä autojono on lähes jatkuvassa liikkeessä. Kyytejä odottelee myös isäntänä toimiva Jari.

”Asemalta tulee kyytejä laidasta laitaan, liikemiehistä mummoihin ja pappohin” monta kertaa päivässä aseman tolpalla istuva Jari kuvailee.

Sää rautatieasemalla alkaa muuttua sateiseksi ja lisääntyvä ihmismassa kaivaa esiin sateenvarjoja. Taksikuskeja eivät sääolot haittaa, päinvastoin.

”Huonolla säällä on enemmän kyytejä” Jari perustelee.

 

Aamuruuhkaa

Ensimmäisenä rautatieaseman kahviloista ovensa avaa Baguette & Co. Puoli kuudesta ilta yhdeksään auki olevan kahvilan edessä on jonoa jo ennen kuin lasiovet saadaan pois asiakkaiden tieltä. Myös R-kioskeilta kerrotaan aseman arjen muotoutuvan ihmisten työaikojen mukaan.

”Joka aamu on ruuhkaa, ihmisiä on paljon myös lounasaikaan ja ihmisten päästessä töistä” Baguette kahvilan työntekijä Tara kertoo.

Kahvilan ympärillä leijuu houkutteleva kahvin ja tuoreen pullan tuoksu ja ihmisten väsyneille kasvoille alkaa ilmestyä hymyjä.

”Eniten myydään kahvia ja patonkeja, näin aamuisin menee myös pullaa” Tara hymyilee.

Aamun ensimmäiset junat saapuvat ja lähtevät. Asema täyttyy ulko-oven kolahtelusta ja puheensorinasta. Ihmiset säntäilevät kuka mihinkin, vain harvalla tuntuu olevan aikaa juoda kahvinsa istuen. Myös patongit ja pullat otetaan enimmäkseen mukaan.

Myös aseman ulkopuolella alkaa tapahtua. Katuja pestään, pyörätelineet ovat täyttyneet ja Metro-lehden jakajalla riittää töitä. Monelle lehden luku on osa joka aamusta rutiinia ja se luetaan asemalla, työmatkalla tai työpaikalla joka ikinen päivä.

”Lehtiä menee paljon, kaikki ketkä lehdestä tykkäävät ottavat sen. Jaan lehtiä koko aamuruuhkan ajan kuudesta yhdeksään” englantia puhuva Sharma sanoo.

Pimeys alkaa väistyä ja aamu kääntyy sateiseksi aamupäiväksi

Aseman tiloista löytyy matkustavien tarpeeseen lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ruuan ja virvokkeiden lisäksi matkustajat löytävät asemalta muun muassa pankkeja, apteekin, vaatekauppoja, kuntosalin ja kirjakaupan.

Kirjakauppa Pocket Shopin on löytänyt rautatieasemalta noin kahden vuoden ajan. Matkalukemiseksi on saatavana kirjoja eri kategorioista ja myös uutuudet löytyvät valikoimasta. Erityisesti naiset ovat löytäneet aseman kirjakaupan.

”Naiset ostavat n. 70% myydyistä kirjoista, eniten myydään kaunokirjallisuutta” lähes koko kahden vuoden ajan kaupassa työskennellyt Teemu Gustafsson sanoo.

Jos tarjonta on värikästä, niin on matkustajien kirjokin. Ulkona piiskaava tuuli ja sade on ajanut aseman täyteen ihmisiä. Bisnesmiehet puhuvat puhelimissa tai istuvat läppärit käsissään eripuolilla asemaa. Nuorisoa ja laitateiden kulkijoita hortoilee siellä täällä. Jotkut odottavat junia isoissa porukoissa, jotkut yksin. Myös tänään perjantaina alkavat SkiExpo messut alkavat näkyä.

”Tultiin yöjunalla Rovaniemeltä asti. Matka sujui mukavasti, vaikka olikin kallis. Ehkä olisi tullut jopa halvemmaksi tulla autolla” erilaisia lasketteluvälineitä raahaavat nuoret miehet Jesse Numminen ja Joni Särmö kertovat.

Kello lähenee kahtatoista ja vuorokauden kestänyt reportaasimme on saatu päätökseen. Aseman pulut nyökyttävät päätään kuin moikatakseen vesisateeseen katoavaa toimittajaa. Elämä asemalla jää rullaamaan tavalliseen tapaansa.

Ensimmäisenä Aino Saarenmaa
Toisessa vuorossa Maria Räsänen
Jutun päättää Johanna Rautoja

 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_1330: wholesale nfl jerseys ( «link» )
And despite this week's market meltdown, companies will still be keen to buy the special brand of magic that sports teams offer.
Citigroup stumped up some $400 million to tag its name to a new stadium that baseball team the New York Mets will play in from next year. And British lender Barclays who backed out of talks over a possible takeover of troubled Lehman Brothers last weekend lavished a similar sum for the naming rights to the New Jersey Nets' planned Brooklyn basketball arena.


Cheap Jerseys free shipping The Cleveland Browns are today part of the AFC north division of the NFL. They joined the football league way back in 1950. Since that time they have won eight different league championships, of which four have been in the NFL.
It was good and he got his goal."He's drawn level with Gerd Muller. What a record that is fantastic. I'll not see it broken in my lifetime. Cheap Jerseys free shipping

wholesale nfl jerseys The Eskimos, who would later go on to win the Grey Cup (their most recent), built up a 20 1 halftime lead. But the Stamps defence stiffened as John Grace sacked Ricky Ray three times. And the offence started to roll. Among other factors that interfere with a GPS signal is the intersection of two or more signal paths. During this clash of signal paths rising from different satellites, the data may change or get corrupt. Though the placement of satellites is done thoughtfully, it is sometimes natural for the signals to intersect, causing damage to the data.. wholesale nfl jerseys

Cheap Jerseys from china There is more at stake here than sandals and stickers. This is about raising tolerant children. This is about children feeling confident, rather than worrying about being judged or mocked. At the time, the clandestine code defection was branded a "dog act". Then Bulldogs captain Andrew Ryan and coach Steve Folkes were stunned at training the next day. Then chief executive Todd Greenberg who is now the head of football at the NRL had only been in the job six months when Williams left.. Cheap Jerseys from china

wholesale jerseys Mumbai, May 9Switzerland headquartered professional cycling team, Cervlo Test Team (CTT), has selected Tata Consultancy Services as its official technology partner for the next two years.As part of the arrangement, TCS will be one of the sponsors for the company and will provide technology services to improve Cervlo Test Team's and its riders' performances. However, financial details of the deal could not be ascertained.Promoted by Cervelo, the Canadian manufacturer of bicycle frames, CTT comprises 39 riders from Europe, North America and Australia, including the 2008 Tour de France winner Carlos Sastre.CTT will also be participating in the 2010 edition of the Tour de France. This will help our riders become better and better, ensuring a steady improvement in performance. wholesale jerseys

wholesale jerseys Buying Chickens Becaus
Guest_5075: I benefit from looking at yоur websites. Thanks a lot!

«link»
Guest_5691: Ӏ enjoy the informatiоn on your website. Thanks.

«link»
Guest_1685: Wow, attractive portal. Thnx ...

«link»
Guest_5325: Conventional Japanese gardens have small islands in the lakes.
Japanese Water Garden bridges and methods to build a garden bridges Orange ( «link» ) bridge.
Guest_6297: I want to to thank you for this excellent read!! I definitely loved every bit of it.
I have you book marked to check out new stuff you post?

«link»
Guest_1637: Thanks, this site is extremely beneficial.

«link»
Guest_2602: Pretty informatіve, look ahead to coming back again.

«link»
Guest_6590: You've gοtten incredible stuff on this website.

«link»
Guest_6025: say thanks to so considerably for your website it helps a lot.«link»
Guest_3194: Wօw, gorgeous website. Thnx ...

«link»
Guest_9967: Ꮐreat internet site! It looks very profеssional! Ⅿaintain the excellent work!


«link»
Guest_3040: This is my very first time to visit here. I discovered a variety of interesting stuff as part of your blog, particularly its discussion. From the plenty of comments on the articles, I assume I am not the only one having most of the enjoyment!
Keep up the favorable job.

«link»
Guest_1043: slots game site
online casino real money ( «link» )
download slot games android
Guest_3351: tһank so much for your web site іt aids a whole lot.

«link»
Guest_7159: Ƭhanks regarding furnishing like sսperior info.


«link»
Guest_2173: thank so a lot for yⲟur internet site it hеlps a whole lot.«link»
Guest_8253: Ι love reading thr᧐ugh youг web site. Thank you so much!«link»
Guest_1840: wholesale jerseys from china ( «link» )
Terval Electric 2, Joslin's Karate 1. Terval: Mike Walsh, Sean Lewandowski.

Joslin: Mark Comley. The minute I saw Monte, I knew something was terribly wrong. My year old Havanese normally jumps up when he hears any of us come home deliriously happy, his body shaking, tail wagging. But on this Saturday morning, he didn't even look up.

Cheap Jerseys free shipping As bad as we played, Joe Flacco still let us march down the field. Bills turned Flacco five turnovers into 13 points but his most damaging interception at least given the final score may have been the one he threw in the end zone to Aaron Williams on third and 8 from the Bills 14 early in the third quarter.
Flacco was trying to hit Smith in the back of the end zone but he overthrew him while getting rushed by two Buffalo defenders. Cheap Jerseys free shipping

wholesale nfl jerseys The software lights a bicolor LED red or green to indicate if the pendulum is moving too fast or too slow. This allows the bob to be adjusted up or down in just a few minutes to set up the pendulum. Once it is set close enough, the microcontroller regulates the pendulum to keep accurate time..
wholesale nfl jerseys

wholesale nfl jerseys from china I'm here playing for England; I love playing for England. England gives me the opportunities to sign with Delhi. Why would I give anything up? I'm totally committed to England." In another interview he said: "The next World Cup in 2015 is very much a target for me.". wholesale nfl jerseys from china

wholesale jerseys The primetime televised NFL Draft this week reminds us of the riches young men can find being employed as a professional football player. A straight to DVD documentary of the NFL off season thus far could be titled "GMs Gone Wild" with headline wheelings and dealings occurring almost daily. Few are paying more attention than the new NFLPA regime, led by DeMaurice Smith. wholesale jerseys

Cheap Jerseys from china You can take advantage of the annual limits in the gift tax to reduce or eliminate taxes on a real estate gift. Instead of giving the entire house in one year, your mother could "sell" you the house. She would have you sign several promissory notes, each in the amount of the current annual gift tax exemption, totaling the value of the house. Cheap Jerseys from china

cheap nfl jerseys The simple object was to bring off the garrison, and march them on till they could be strengthened by the Jersey or Pennsylvania militia, so as to be enabled to make a stand. We staid four days at Newark, collected our out posts with some of the Jersey militia, and marched out twice to meet the enemy, on being informed that they were advancing, though our numbers were greatly inferior to theirs. Howe, in my little opinion, committed a great error in generalship in not throwing a body of forces off from Staten Island through Amboy, by which means he might have seized all o
Guest_8774: I regard something really interesting about your blog so I saved to bookmarks.


«link»
Guest_4249: Real nice pattern and excellent subject matter, hardly anything else we require :D .


«link»
Guest_2743: Hi there, all is going well here and ofcourse every one is sharing data, that's genuinely excellent, keep up writing.«link»
Guest_1887: Ι enjoy reading through your website. Ϲheers!«link»
Guest_5727: Tһank you for sharing yoᥙr amazing website.«link»
Guest_4794: Tһanks intended for supplying this type of suƄstantial poѕt.


«link»
Guest_7423: Merely needed to tell you I'm just pleased that i came upon your site.«link»
Guest_1963: Amaᴢing website you've here.

«link»
Guest_3749: tnc8kp
Guest_1993: I ⅼօve thе datа on yօur website. Thnx.

«link»
Guest_3465: It's in fact very difficult in this busy life to listen news on Television, thus I only use the web for that reason, and take the latest information.

«link»
Guest_5659: Κeeρ up the еxcellent work and bringing in the crowd!


«link»
Guest_2575: I еnjoy tһe content on your websites. Cһeers!

«link»
Guest_9647: Rеally, such a valuable website.

«link»
Guest_5853: Wow, stunning pοrtal. Thnx ...

«link»
Guest_7647: Excellent Site, Carry on tһe good job. Thank yoս!

«link»
Guest_9185: How goes it, very good site you've got presently.

«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)