24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Steissi

Koko vuorokausi ihan steissillä

 

 

Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen päivänä, alkamassa on kahdenkymmenenneljän tunnin päivystys Helsingin rautatieasemalla.

Pieni kahvila asemahallissa, tarjoaa täydellisen paikan asemalaiturin tarkkailuun sisältä käsin. Laitureilla on hiljaista verrattuna asemahallin hälinään. Silloin tällöin lähijuna saapuu asemalle ja lauma ihmisiä kipittää kukin omaan suuntaansa. Pään päällä pomppiva pulu tuo viihdettä aseman hiljaiseloon. Kahvilan linnunkakkainen lasikatto tarjoaa mahdollisuuden tutkia pulujen pelit ja vehkeet alhaalta päin.

Lasiseinän toisella puolella nahkatakkinen mies on jo puolen tunnin ajan puhunut puhelimeensa. Mies siirtyy aseman kulmaan luullen olevansa katseilta suojassa, ottaa huikan viinapullosta ja katoaa matkalaukkuineen sisälle asemahalliin.

Hetkeä myöhemmin kaksi miestä kävelee ohi kun heidän muovikassinsa yllättäen hajoavat ja tavarat leviävät ympäri laituria. Toinen miehistä häipyy hakemaan uusia muovipusseja, toisen jäädessä lukemaan Mannerheimista kertovaa kirjaa Helsinki-pipo pääsään. Miehillä sattuu olemaan mukanaan rikkaharja, jolla pipopäinen herrasmies alkaa harjata laiturille levinnyttä purua.

Kello yhden aikaan rautatieaseman aulassa on vipinää. Perässä vedettävien matkalaukkujen määrästä päätellen turistit ovat liikenteessä. Lipunmyyntiautomaatin vieressä päivystää kaksi VR:n palveluneuvojaa.

”Työskentelemme lipunmyynnissä, mutta välillä on vuoroja jolloin tulemme tänne päivystämään. Opastamme muun muassa lippuautomaattien käytössä, ihmiset ovat hyvin arkoja käyttämään niitä”, toinen naisista, Helena kertoo.

Rakkaudentunnustuksia ja serenadeja rautatieasemalla

Puoli kahdelta kauppakujan tasaiseen rauhaan tullee säpinää. ”Mä rakastan sua yli kaiken”, yksinäinen nainen kailottaa taukoamatta. Muutama ihminen luikkii karkuun ja pian paikalle saapuvat vartijat. Pienen suostuttelun jälkeen nainen siirtyy ulos, mutta heti vartijoiden lähdettyä nainen hiipii takaisin ja katoaa kauppakujaa vastakkaiseen suuntaan. Lattialle jää naisen saalis iltapäivälehti, pari tyhjää viinapulloa ja kahdet sulkakorvakorut.

Kello tulee puoli kolme – aika tutustua rautatieaseman ravintola Elielin tarjontaan. Maksamani ruoka on loppu, ja jostain syystä pöydässäni tuulee. Lopulta nautin haaleaa tomaattipiirakkaa hiukset hulmuten. Ravintolaan saapuu myös kolmen hengen kameraryhmä ihastelemaan vanhan salin arkkitehtuuria. Naiset tutkivat koristeellisia pylväitä niin, että kasvot ovat revetä hymystä. Stressaantuneen oloinen vuoropäällikkö juoksee ympäriinsä puhelin kädessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aika rientää, kello on jo neljä kun istun lipunmyyntihallin penkille Johanna Vuoriston kanssa. Vuoristo on yksi noin kahdestatoista vuorossa olevasta palveluneuvojasta. VR:llä hän on työskennellyt jo reilut 29 vuotta ”kesätöissä”.

”Pääasiassa työtehtäviini kuuluu lipunmyyntiä, mutta työ on varsinkin kesäisin ja nyt venäläisten loma-aikaan paljon myös turistineuvontaa. Kysymyksiä tulee muustakin kuin junista, esimerkiksi hotelleista”, Vuoristo kertoo.

Juuri tähän aikaan, kolmen ja kuuden välillä on yleensä päivän vilkkain ajankohta.

”Eräs mies osti tänään kuusi autopakettia. Kassalla meni 45 minuuttia ja myöhästyin ruokatunnilta. Muuten tänään on ollut ihan tavallinen ja rauhallinen päivä”, Johanna kertoo.

Parasta palveluneuvojan työssä on Johannan mukaan asiakaspalvelu, kiire tosin asettaa työlle haasteita.

”Vaikeita tilanteita tulee kun on kiire ja sata ihmistä on jonossa. Vartijoiden apua tarvitaan silloin tällöin. Fyysistä väkivaltaa ei ole esiintynyt, mutta joskus huutamista ja häirintää”, Johanna kertoo työn varjopuolista.

Pitkään VR:llä työskennelleen Johannan uraan mahtuu myös hauskoja hetkiä.

”Entisillä pikakassoilla myynti tapahtui mikrofoninen kautta. Kerran viisi italialaista nuorta miestä lauloi minulle yhteen ääneen serenadin mikrofoniin. Halli oli täynnä ihmisiä”, Vuoristo nauraa.

Ihan tavallinen ilta

Viiden aikaan ulkona on jo pimeää. Lippuhallin penkillä näkyy yhtäkkiä tuttu naama. Aiemmin rakkaudesta pakahtunut nainen on siirtynyt halliin jupisemaan itsekseen.

 Elielinaukiolle johtavassa hallissa seisoo ranskalainen nuoripari kantamustensa kanssa.

”Saavuimme juuri Helsinkiin, olemme Suomessa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustamme Jyväskylään tapaamaan ystäväämme”, Pierre ja Mathilde kertovat.

Rautatieaseman alakerran tavarasäilytyksessä on hiljaista.

”Ihan tavallinen iltavuoro tässä on meneillään, teemme töitä kahdessa vuorossa. Kiireisintä on elokuussa, mutta muuten on ihan tasainen rytmi päällä. Tavarasäilytyksen lisäksi vastaamme vammaispalveluista”, tiskin takana asiakkaita odottava Jorma kertoo.

Puoli seitsemän aikaan istahdan asemahalliin odottamaan vuoronvaihtoa. Päivä kääntyy illaksi ja Helsingin rautatieasemalla alkavat iltarutiinit.

 

 

 

 

 

Iltavuoro astuu kehiin

Rautatieasema, tuo Helsingin keskustan liittymäkohta. Tuo yöaikaan kartettu rakennus jossa liikkuu ties ketä. Onko tämä kuitenkaan totta?

Toimittaja lähti seisoskelemaan kuuluisalle steissille kello 19–02 välisenä aikana, ja katsoi mitä tapahtui.

18.58 Toimittaja näkee vartin katselun jälkeen ensimmäiset vartijat, jotka kävelevät kiireettömästi ihmisvilinässä. Tähän aikaan näkyy vielä paljon teiniporukoita, jotka joko ovat matkalla jonnekin, tai vain viettävät aikaansa sisätiloissa lämpimässä. Ihmisvilinä ei näytä vähentyvän ollenkaan.

20.00 toimittaja istuu pöytään Pullman Barissa, ja litkii hienosta kupista laihahkoa kahvia. Vastapäätä istuu mies, joka kertoo tulevansa paikalle muuten vain.

- Tulin tänne leikkaamaan musiikkia, ikkunasta näkee hyvin ja voi bongailla ihmisiä. Se on inspiroivaa.

 The Pullman Bar sijaitsee Rautatieaseman toisessa kerroksesta, josta tosiaan on hyvät näkymät aseman sisätiloihin.

- Käy sinäkin valittamassa tuosta mainostarrasta!  Se peittää näkyvyyttä liikaa, mies kehottaa pilke silmäkulmassa.

Hän kertoo asema-alueella näkyvän vaikka minkälaisia ihmisiä

- Kerran näin ihmisen, joka käveli selkä menosuuntaan edestakaisin.

Väki vähenee

22.00 Viereen istahtaa miesten nahkatakkiin ja hieman vinossa olevaan peruukkiin sonnustautunut täti. Hän haluaa tietää uskonnollisesta kasvatuksesta, jonka toimittaja on tai ei ole saanut.

- Et pääse taivaaseen, jos sinua ei ole kastettu. Vieläkin kuule kerkiää. Jumala ei pelasta sinun sieluasi, ellei sinua ole kastettu. Raamattu on kuule tärkeä kirja, sitä pitäisi lukea päivittäin.

Ennen kuin toimittaja kerkeää vastaamaan mitään kovin nasevaa, siirtyy nainen tenttaamaan keski-ikäistä miestä aiheesta.

Yritän päästä mukavannäköisen vartijan juttusille, hän kuitenkin äyskähtää tylysti takaisin.

- Kyllä kaikki tietää, minkälaista tämä meno täällä on. Siitä voi lukea lehdistä.

Rautatieasema hiljenee koko ajan, yhä vähemmän ihmisiä liikkuu ympäriinsä, ja juniakin kulkee vähemmän.

Missä kaikki ovat?

Kello lähestyy puolta yötä ja viimeisetkin kioskit ja baarit sulkevat ovensa, ja työntekijät herättävät niissä torkkuvat matkalaiset. Pääovet suljetaan ja sisään asemalle pääsee vain sivuovista. Ensimmäinen toimittajaa lähestyvä ihminen on Aliksi esittäytynyt mies, joka kovasti haluaa olla ystäviä. Ali kuitenkin katoaa tummenevaan yöhön ja toimittaja palaa sisään lämpimään.

Sisälläkään ei ole enää kuin kourallinen ihmisiä. Nuori mies harjoittelee tanssiaskelia peilaten itseään R-kioskin lasista, hän kerää paljon katseita, jotka eivät kuitenkaan tunnu haittaavan kuvioihin uppoutunutta miestä.

00.40 Ainoat hieman uhkaaviksi luokiteltavat ihmiset ovat kaksi iloista laitapuolen kulkijaa, jotka alkavat laulaa iskelmiä, vieläpä yllättävän hyvin. Pian laulut vaihtuvat maa on niin kauniiseen, sekä kaikkien tuntemaan Ihhahhaa-renkutukseen.

01.10 Rautatieasemalla aikaansa viettävät ihmiset voi laskea omilla raajoilla, jo sormetkin riittävät. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoo möreä-ääninen pikkukoira, sekä hilpeä HIFK-fani, joka kehottaa kirjoittamaan sanelun mukaan ylös.

- Kirjoita sinne, että tapasit oudon tyypin, joka oli oikeastaan ihan hauska, ja että Blues – HIFK 2-1!

Siivoojat alkavat pyöriä käytävillä, ja vartijat katsovat ihmisiä merkitsevästi, pian asema suljetaan kolmeksi tunniksi. On kotiinlähdön aika, seuraava vuorolainen tulee päivystämään viidestä lähtien.

Mitä bongasin:

Laitapuolen kulkijat: 10
Koirat: 11
Hauskat päähineet: 19

Viimeinen vahtivuoro käynnistyy

Rautatieaseman ovet aukeavat aamulla kello viisi. Paikanpäällä on vielä pimeää ja hiljaista, vaikka ensimmäisiä matkustajia lipuukin paikalle. Haukotuksia ja väsyneitä ilmeitä on kaikkialla paitsi taksitolpalla. Levoton ja kiireinen aika on hetkeksi ohitse kun yön juhlijat ovat jo suunnanneet koteihinsa. Autoissa luetaan kirjaa, näprätään kännykkää ja yritetään saada aikaa kulumaan työmatkaliikenteen alkua odotellessa.

”Näin viiden ja kuuden välillä on niin sanottu kuollut hetki, mutta kuudelta alkaa ruuhka ensimmäisten junien saapuessa” Mankkaan taksia renkinä ajava Tuomas Sallinen kertoo.

Kellon lähestyessä kuutta takseilla riittää kysyntää ja pitkä autojono on lähes jatkuvassa liikkeessä. Kyytejä odottelee myös isäntänä toimiva Jari.

”Asemalta tulee kyytejä laidasta laitaan, liikemiehistä mummoihin ja pappohin” monta kertaa päivässä aseman tolpalla istuva Jari kuvailee.

Sää rautatieasemalla alkaa muuttua sateiseksi ja lisääntyvä ihmismassa kaivaa esiin sateenvarjoja. Taksikuskeja eivät sääolot haittaa, päinvastoin.

”Huonolla säällä on enemmän kyytejä” Jari perustelee.

 

Aamuruuhkaa

Ensimmäisenä rautatieaseman kahviloista ovensa avaa Baguette & Co. Puoli kuudesta ilta yhdeksään auki olevan kahvilan edessä on jonoa jo ennen kuin lasiovet saadaan pois asiakkaiden tieltä. Myös R-kioskeilta kerrotaan aseman arjen muotoutuvan ihmisten työaikojen mukaan.

”Joka aamu on ruuhkaa, ihmisiä on paljon myös lounasaikaan ja ihmisten päästessä töistä” Baguette kahvilan työntekijä Tara kertoo.

Kahvilan ympärillä leijuu houkutteleva kahvin ja tuoreen pullan tuoksu ja ihmisten väsyneille kasvoille alkaa ilmestyä hymyjä.

”Eniten myydään kahvia ja patonkeja, näin aamuisin menee myös pullaa” Tara hymyilee.

Aamun ensimmäiset junat saapuvat ja lähtevät. Asema täyttyy ulko-oven kolahtelusta ja puheensorinasta. Ihmiset säntäilevät kuka mihinkin, vain harvalla tuntuu olevan aikaa juoda kahvinsa istuen. Myös patongit ja pullat otetaan enimmäkseen mukaan.

Myös aseman ulkopuolella alkaa tapahtua. Katuja pestään, pyörätelineet ovat täyttyneet ja Metro-lehden jakajalla riittää töitä. Monelle lehden luku on osa joka aamusta rutiinia ja se luetaan asemalla, työmatkalla tai työpaikalla joka ikinen päivä.

”Lehtiä menee paljon, kaikki ketkä lehdestä tykkäävät ottavat sen. Jaan lehtiä koko aamuruuhkan ajan kuudesta yhdeksään” englantia puhuva Sharma sanoo.

Pimeys alkaa väistyä ja aamu kääntyy sateiseksi aamupäiväksi

Aseman tiloista löytyy matkustavien tarpeeseen lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ruuan ja virvokkeiden lisäksi matkustajat löytävät asemalta muun muassa pankkeja, apteekin, vaatekauppoja, kuntosalin ja kirjakaupan.

Kirjakauppa Pocket Shopin on löytänyt rautatieasemalta noin kahden vuoden ajan. Matkalukemiseksi on saatavana kirjoja eri kategorioista ja myös uutuudet löytyvät valikoimasta. Erityisesti naiset ovat löytäneet aseman kirjakaupan.

”Naiset ostavat n. 70% myydyistä kirjoista, eniten myydään kaunokirjallisuutta” lähes koko kahden vuoden ajan kaupassa työskennellyt Teemu Gustafsson sanoo.

Jos tarjonta on värikästä, niin on matkustajien kirjokin. Ulkona piiskaava tuuli ja sade on ajanut aseman täyteen ihmisiä. Bisnesmiehet puhuvat puhelimissa tai istuvat läppärit käsissään eripuolilla asemaa. Nuorisoa ja laitateiden kulkijoita hortoilee siellä täällä. Jotkut odottavat junia isoissa porukoissa, jotkut yksin. Myös tänään perjantaina alkavat SkiExpo messut alkavat näkyä.

”Tultiin yöjunalla Rovaniemeltä asti. Matka sujui mukavasti, vaikka olikin kallis. Ehkä olisi tullut jopa halvemmaksi tulla autolla” erilaisia lasketteluvälineitä raahaavat nuoret miehet Jesse Numminen ja Joni Särmö kertovat.

Kello lähenee kahtatoista ja vuorokauden kestänyt reportaasimme on saatu päätökseen. Aseman pulut nyökyttävät päätään kuin moikatakseen vesisateeseen katoavaa toimittajaa. Elämä asemalla jää rullaamaan tavalliseen tapaansa.

Ensimmäisenä Aino Saarenmaa
Toisessa vuorossa Maria Räsänen
Jutun päättää Johanna Rautoja

 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_2588: Many thanks, this website is extremely valuable.

«link»
Guest_7441: I enjoy this website - its so usefull and helpfull.


«link»
Guest_4895: What's up, good webpage you have got here.

«link»
Guest_5967: Thank you so much! This is definitely an impressive web page.


«link»
Guest_2789: Just needed to stress I am just thankful that i happened upon your website.


«link»
Guest_5030: Thanks intended for giving like awesome info.

«link»
Guest_3517: You've got among the best web-sites.

«link»
Guest_7126: «link» atmospheric water generator project «link» portable atmospheric water generator «link» atmospheric water generator reviews
«link» portable atmospheric water generator «link» passive atmospheric water generator «link» commercial atmospheric water generator
«link» nube water from air generator «link» portable atmospheric water generator «link» atmospheric water generator project
«link» nube water from air generator «link» commercial atmospheric water generator «link» portable atmospheric water generator
«link» commercial atmospheric water generator «link» passive atmospheric water generator «link» portable atmospheric water generator
«link» nube water from air generator «link» commercial atmospheric water generator «link» passive atmospheric water generator
«link» atmospheric water generator project «link»
Guest_3865: I am glad to be one of fail the exam (Chassidy ( «link» )) visitants on this great website (:, appreciate it for posting.
Guest_6962: Great website! It looks really expert! Keep up the great job!


«link»
Guest_9863: You've gotten terrific information on this website.


«link»
Guest_5690: Simply wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply cool and i could assume you're an expert on this subject.

Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

«link»
Guest_9425: Keep up the amazing work !! Lovin' it!

«link»
Guest_6813: What alⅼ of this discuss the main adᴠantages of hemp, just how much faith or emphasis will we really place on havіng scientific evidence for items like skin care.
Hemp is regardеd as tһe beneficіal crop about the eartһ, supplying the basіc needs of clothing, shelter, food and medicine. Therе is hemp protein powder, hemp cookieѕ, hemp flour, һemp ѕeеds, amongst others.

«link»
Guest_3844: Maintain the remarkable job !! Lovin' it!

«link»
Guest_6383: The cost-effectiveneѕs of these systems haѕ helped level the game bеtween small and larɡe fleet operators.
House moving is never easy and it is usually stressful because of the much cⲟordinatіon between companies needed and also the packing of things inside house. Fleet pгessure ѡashing is easiⅼy the most effective waү to hold company vehicles clean.

«link»
Guest_8190: They are saying we manage having a a number of attitude within the Midwest.
Slow and consistent a number of and secure. Running a business and also in daily life, the Midwest features a reputation for effort, responsibility, dependability, and lower danger-taking.

«link»
Guest_4938: You've got among the finest web pages.

«link»
Guest_5954: They have been investing Fund I since late 2014 and are now in the process of raising Fund II.

7percent claims that while they are sector agnostic, going forward they are interested in enterprise and consumer SaaS (especially sectors ripe for transformation, such as banking, farming, movie making) as well as internet of things and mobile applications.


«link»
Guest_7655: (tһis may be a little difficult while using cork ball in the mаnner - you need to be caрaЬle to whip it around once and knot it tһerefore tһe 2lb line and cork ball follow completely from the back of the hook shank)Now I acquired four maggots with one hand, holding the taper end of wһich, with my other һand I have a tube of super glue whiсh I just dab on the maggots with the other end and stick these ⲣhones the cork ball.
MJNA coսld be the first publicly operated company within the Medical Marijuana industry. Kombucha tea is used as a detox teɑ helрing maintain the boԀy's p - H balance.

«link»
Guest_7957: Great looking internet site. Presume you did a whole lot of your very own html coding.


«link»
Guest_2518: Great post. I used to be checking continuously this blog and I'm inspired!
Very useful information specifically the last phase :) I take care of such info much. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

«link»
Guest_7558: Wow, lovely website. Thnx ...

«link»
Guest_6154: Unquestionably believe that that you stated. Your favorite reason seemed to be at the web the easiest thing to be aware of.
I say to you, I certainly get irked while folks consider concerns that they just do not understand about. You managed to hit the nail upon the top as well as outlined out the whole thing without having side-effects , folks could take a signal. Will likely be back to get more.

Thanks!

«link»
Guest_5916: Very good content you possess here.

«link»
Guest_6032: Wow such a advantageous site.

«link»
Guest_5062: موسسه کنکوری حرف اخر، بعنوان تنها موسسه پیشتاز در زمینه تولید و تدریس محصولات کنکوری به صورت دیجیتال و پویانمایی فعالیت آموزشی خود را در سال 1390 با تلاش و زحمت بهترین مدرسان تهران آغاز کرد.

تا قبل از شروع فعالیت موسسه کنکوری حرف اخر هیچ موسسه و سازمانی در زمینه آموزش و تدریس دروس کنکوری به شیوه پویانمایی و درگیر کردن حافظه بلندمدت دانش آموزان با مطالب درسی و کنکوری فعالیت نکرده بود و همه موسسات و انتشارات کنکوری بر همان روال سنتی و قدیمی آموزش خود را پیش میبرند.


عرصه آموزشی و درسی نیز مانند سایر ابعاد زندگی انسان امروزی در ایران نیازمند تغییر و تحولات اساسی بر پایه روش های علمی و هوشمند بود. که خوشبختانه در سایه پشتکار و تلاش دبیران و مدرسان نخبه کشور برای اولین بار،روش پویانمایی و تصاویر سه بعدی به صورت دیجیتال پا به عرصه آموزش دروسی کنکور گذاشت و در واقع میتوان از آن به عنوان انقلاب آموزشی در کشور یاد کرد.
چون قبل از این در سطح آموزش کشور از دبستان تا دانشگاه، دانش آموزان و دانشجویان برای آمادگی آموزشی مجبور به حفظ کردن مطالب بودند اما با روش پویا نمایی دانش آموزان و دانشجویان به روش کاملا مفهومی و شهودی حتی دروس محاسباتی را یاد میگیرند و نیاز به حفظ کردن مطالب نیست.
خوشبختانه امروزه همه اساتید دانشگاه، مدرسان و مربیان آموزشی بر اهمیت و تاثیر گذاری روش پویانمایی در آموزش کاملا واقف هستند و بر اجرای آن در همه سطوح درسی و آموزشی تاکید دارند.
که در اینجا به اختصار مهمترین ویژگی های این روش در موسسه حرف اخر را ذکر خواهیم کرد.

o برانگیختن انگیزه
o ایجاد زمینه یادگیری
o ایجاد داربست ذهنی و درک کلی از مفاهیم
o تعریف کلی یا جزئی برای ویژگی ها
o گسترش موضوع اصلی
o ایجاد دیدگاه های فردی
o تقویت متن با ایجاد ارتباط و انسجام
o ارتقای خلاقیت
o آموزش مفهومی – شهودی
o تقویت حافظه بلندت مدت و تصویری

«link»
Guest_4434: техосмотр онлайн купить ( «link» ) онлайн законно
Guest_7109: I actually am a vegan. I just am not really saying this kind of to always be political, mainly because for myself it's not really about governmental policies.
It's really all regarding overall health and wellness so I'm certainly not relating to striving to inflict my method of existence on other people. I just mention this kind of as I realize that the majority of vegans are extremely politically motivated of the diet.
I as well appreciate animals and currently have a significant esteem for all life. For what reason am I not saying this on a Visitor Blog? I'm not looking to use your website for a podium for disseminating politically-motivated views. I am aware this actually seriously possibly relevant, always, but it really is highly relevant to me personal life.

You may take in in another way without it being a political action. In the event that people try to color me personally as a hippy-dippy variation, it's partially authentic. I love nature and backpacking. Nonetheless in terms of national politics proceed, how can i find wedding spa packages ( «link» href=http://www.med.nu.ac.th/index.php?a[]=%3Ca%20href=http://njmassage.info/weddings%3EMountainside%20On-Site%20Massage%20Therapy%3C/a%3E>wedding massage packages nj</a> ) am not really seriously about that.
I just am concerned even more about understanding concepts of, therefore my checking-out of the site.
Guest_6965: Great looking website. Assume you did a whole lot of your very own coding.


«link»
Guest_3203: I appreciate the knowledge on your websites. Thank you so much.«link»
Guest_7901: I like this website - its so usefull and helpfull.카지노 ( «link» )
Guest_8695: «link» fill that seat shirts «link» fill that seat tee «link» fill the seat shirt
«link» fill the seat «link»
Guest_9875: Great looking internet site. Think you did a lot of your very own coding.


«link»
Guest_5714: Thanks meant for providing this sort of superior articles.

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)