24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Koko vuorokausi ihan steissillä

 

 

Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen päivänä, alkamassa on kahdenkymmenenneljän tunnin päivystys Helsingin rautatieasemalla.

Pieni kahvila asemahallissa, tarjoaa täydellisen paikan asemalaiturin tarkkailuun sisältä käsin. Laitureilla on hiljaista verrattuna asemahallin hälinään. Silloin tällöin lähijuna saapuu asemalle ja lauma ihmisiä kipittää kukin omaan suuntaansa. Pään päällä pomppiva pulu tuo viihdettä aseman hiljaiseloon. Kahvilan linnunkakkainen lasikatto tarjoaa mahdollisuuden tutkia pulujen pelit ja vehkeet alhaalta päin.

Lasiseinän toisella puolella nahkatakkinen mies on jo puolen tunnin ajan puhunut puhelimeensa. Mies siirtyy aseman kulmaan luullen olevansa katseilta suojassa, ottaa huikan viinapullosta ja katoaa matkalaukkuineen sisälle asemahalliin.

Hetkeä myöhemmin kaksi miestä kävelee ohi kun heidän muovikassinsa yllättäen hajoavat ja tavarat leviävät ympäri laituria. Toinen miehistä häipyy hakemaan uusia muovipusseja, toisen jäädessä lukemaan Mannerheimista kertovaa kirjaa Helsinki-pipo pääsään. Miehillä sattuu olemaan mukanaan rikkaharja, jolla pipopäinen herrasmies alkaa harjata laiturille levinnyttä purua.

Kello yhden aikaan rautatieaseman aulassa on vipinää. Perässä vedettävien matkalaukkujen määrästä päätellen turistit ovat liikenteessä. Lipunmyyntiautomaatin vieressä päivystää kaksi VR:n palveluneuvojaa.

”Työskentelemme lipunmyynnissä, mutta välillä on vuoroja jolloin tulemme tänne päivystämään. Opastamme muun muassa lippuautomaattien käytössä, ihmiset ovat hyvin arkoja käyttämään niitä”, toinen naisista, Helena kertoo.

Rakkaudentunnustuksia ja serenadeja rautatieasemalla

Puoli kahdelta kauppakujan tasaiseen rauhaan tullee säpinää. ”Mä rakastan sua yli kaiken”, yksinäinen nainen kailottaa taukoamatta. Muutama ihminen luikkii karkuun ja pian paikalle saapuvat vartijat. Pienen suostuttelun jälkeen nainen siirtyy ulos, mutta heti vartijoiden lähdettyä nainen hiipii takaisin ja katoaa kauppakujaa vastakkaiseen suuntaan. Lattialle jää naisen saalis iltapäivälehti, pari tyhjää viinapulloa ja kahdet sulkakorvakorut.

Kello tulee puoli kolme – aika tutustua rautatieaseman ravintola Elielin tarjontaan. Maksamani ruoka on loppu, ja jostain syystä pöydässäni tuulee. Lopulta nautin haaleaa tomaattipiirakkaa hiukset hulmuten. Ravintolaan saapuu myös kolmen hengen kameraryhmä ihastelemaan vanhan salin arkkitehtuuria. Naiset tutkivat koristeellisia pylväitä niin, että kasvot ovat revetä hymystä. Stressaantuneen oloinen vuoropäällikkö juoksee ympäriinsä puhelin kädessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aika rientää, kello on jo neljä kun istun lipunmyyntihallin penkille Johanna Vuoriston kanssa. Vuoristo on yksi noin kahdestatoista vuorossa olevasta palveluneuvojasta. VR:llä hän on työskennellyt jo reilut 29 vuotta ”kesätöissä”.

”Pääasiassa työtehtäviini kuuluu lipunmyyntiä, mutta työ on varsinkin kesäisin ja nyt venäläisten loma-aikaan paljon myös turistineuvontaa. Kysymyksiä tulee muustakin kuin junista, esimerkiksi hotelleista”, Vuoristo kertoo.

Juuri tähän aikaan, kolmen ja kuuden välillä on yleensä päivän vilkkain ajankohta.

”Eräs mies osti tänään kuusi autopakettia. Kassalla meni 45 minuuttia ja myöhästyin ruokatunnilta. Muuten tänään on ollut ihan tavallinen ja rauhallinen päivä”, Johanna kertoo.

Parasta palveluneuvojan työssä on Johannan mukaan asiakaspalvelu, kiire tosin asettaa työlle haasteita.

”Vaikeita tilanteita tulee kun on kiire ja sata ihmistä on jonossa. Vartijoiden apua tarvitaan silloin tällöin. Fyysistä väkivaltaa ei ole esiintynyt, mutta joskus huutamista ja häirintää”, Johanna kertoo työn varjopuolista.

Pitkään VR:llä työskennelleen Johannan uraan mahtuu myös hauskoja hetkiä.

”Entisillä pikakassoilla myynti tapahtui mikrofoninen kautta. Kerran viisi italialaista nuorta miestä lauloi minulle yhteen ääneen serenadin mikrofoniin. Halli oli täynnä ihmisiä”, Vuoristo nauraa.

Ihan tavallinen ilta

Viiden aikaan ulkona on jo pimeää. Lippuhallin penkillä näkyy yhtäkkiä tuttu naama. Aiemmin rakkaudesta pakahtunut nainen on siirtynyt halliin jupisemaan itsekseen.

 Elielinaukiolle johtavassa hallissa seisoo ranskalainen nuoripari kantamustensa kanssa.

”Saavuimme juuri Helsinkiin, olemme Suomessa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustamme Jyväskylään tapaamaan ystäväämme”, Pierre ja Mathilde kertovat.

Rautatieaseman alakerran tavarasäilytyksessä on hiljaista.

”Ihan tavallinen iltavuoro tässä on meneillään, teemme töitä kahdessa vuorossa. Kiireisintä on elokuussa, mutta muuten on ihan tasainen rytmi päällä. Tavarasäilytyksen lisäksi vastaamme vammaispalveluista”, tiskin takana asiakkaita odottava Jorma kertoo.

Puoli seitsemän aikaan istahdan asemahalliin odottamaan vuoronvaihtoa. Päivä kääntyy illaksi ja Helsingin rautatieasemalla alkavat iltarutiinit.

 

 

 

 

 

Iltavuoro astuu kehiin

Rautatieasema, tuo Helsingin keskustan liittymäkohta. Tuo yöaikaan kartettu rakennus jossa liikkuu ties ketä. Onko tämä kuitenkaan totta?

Toimittaja lähti seisoskelemaan kuuluisalle steissille kello 19–02 välisenä aikana, ja katsoi mitä tapahtui.

18.58 Toimittaja näkee vartin katselun jälkeen ensimmäiset vartijat, jotka kävelevät kiireettömästi ihmisvilinässä. Tähän aikaan näkyy vielä paljon teiniporukoita, jotka joko ovat matkalla jonnekin, tai vain viettävät aikaansa sisätiloissa lämpimässä. Ihmisvilinä ei näytä vähentyvän ollenkaan.

20.00 toimittaja istuu pöytään Pullman Barissa, ja litkii hienosta kupista laihahkoa kahvia. Vastapäätä istuu mies, joka kertoo tulevansa paikalle muuten vain.

- Tulin tänne leikkaamaan musiikkia, ikkunasta näkee hyvin ja voi bongailla ihmisiä. Se on inspiroivaa.

 The Pullman Bar sijaitsee Rautatieaseman toisessa kerroksesta, josta tosiaan on hyvät näkymät aseman sisätiloihin.

- Käy sinäkin valittamassa tuosta mainostarrasta!  Se peittää näkyvyyttä liikaa, mies kehottaa pilke silmäkulmassa.

Hän kertoo asema-alueella näkyvän vaikka minkälaisia ihmisiä

- Kerran näin ihmisen, joka käveli selkä menosuuntaan edestakaisin.

Väki vähenee

22.00 Viereen istahtaa miesten nahkatakkiin ja hieman vinossa olevaan peruukkiin sonnustautunut täti. Hän haluaa tietää uskonnollisesta kasvatuksesta, jonka toimittaja on tai ei ole saanut.

- Et pääse taivaaseen, jos sinua ei ole kastettu. Vieläkin kuule kerkiää. Jumala ei pelasta sinun sieluasi, ellei sinua ole kastettu. Raamattu on kuule tärkeä kirja, sitä pitäisi lukea päivittäin.

Ennen kuin toimittaja kerkeää vastaamaan mitään kovin nasevaa, siirtyy nainen tenttaamaan keski-ikäistä miestä aiheesta.

Yritän päästä mukavannäköisen vartijan juttusille, hän kuitenkin äyskähtää tylysti takaisin.

- Kyllä kaikki tietää, minkälaista tämä meno täällä on. Siitä voi lukea lehdistä.

Rautatieasema hiljenee koko ajan, yhä vähemmän ihmisiä liikkuu ympäriinsä, ja juniakin kulkee vähemmän.

Missä kaikki ovat?

Kello lähestyy puolta yötä ja viimeisetkin kioskit ja baarit sulkevat ovensa, ja työntekijät herättävät niissä torkkuvat matkalaiset. Pääovet suljetaan ja sisään asemalle pääsee vain sivuovista. Ensimmäinen toimittajaa lähestyvä ihminen on Aliksi esittäytynyt mies, joka kovasti haluaa olla ystäviä. Ali kuitenkin katoaa tummenevaan yöhön ja toimittaja palaa sisään lämpimään.

Sisälläkään ei ole enää kuin kourallinen ihmisiä. Nuori mies harjoittelee tanssiaskelia peilaten itseään R-kioskin lasista, hän kerää paljon katseita, jotka eivät kuitenkaan tunnu haittaavan kuvioihin uppoutunutta miestä.

00.40 Ainoat hieman uhkaaviksi luokiteltavat ihmiset ovat kaksi iloista laitapuolen kulkijaa, jotka alkavat laulaa iskelmiä, vieläpä yllättävän hyvin. Pian laulut vaihtuvat maa on niin kauniiseen, sekä kaikkien tuntemaan Ihhahhaa-renkutukseen.

01.10 Rautatieasemalla aikaansa viettävät ihmiset voi laskea omilla raajoilla, jo sormetkin riittävät. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoo möreä-ääninen pikkukoira, sekä hilpeä HIFK-fani, joka kehottaa kirjoittamaan sanelun mukaan ylös.

- Kirjoita sinne, että tapasit oudon tyypin, joka oli oikeastaan ihan hauska, ja että Blues – HIFK 2-1!

Siivoojat alkavat pyöriä käytävillä, ja vartijat katsovat ihmisiä merkitsevästi, pian asema suljetaan kolmeksi tunniksi. On kotiinlähdön aika, seuraava vuorolainen tulee päivystämään viidestä lähtien.

Mitä bongasin:

Laitapuolen kulkijat: 10
Koirat: 11
Hauskat päähineet: 19

Viimeinen vahtivuoro käynnistyy

Rautatieaseman ovet aukeavat aamulla kello viisi. Paikanpäällä on vielä pimeää ja hiljaista, vaikka ensimmäisiä matkustajia lipuukin paikalle. Haukotuksia ja väsyneitä ilmeitä on kaikkialla paitsi taksitolpalla. Levoton ja kiireinen aika on hetkeksi ohitse kun yön juhlijat ovat jo suunnanneet koteihinsa. Autoissa luetaan kirjaa, näprätään kännykkää ja yritetään saada aikaa kulumaan työmatkaliikenteen alkua odotellessa.

”Näin viiden ja kuuden välillä on niin sanottu kuollut hetki, mutta kuudelta alkaa ruuhka ensimmäisten junien saapuessa” Mankkaan taksia renkinä ajava Tuomas Sallinen kertoo.

Kellon lähestyessä kuutta takseilla riittää kysyntää ja pitkä autojono on lähes jatkuvassa liikkeessä. Kyytejä odottelee myös isäntänä toimiva Jari.

”Asemalta tulee kyytejä laidasta laitaan, liikemiehistä mummoihin ja pappohin” monta kertaa päivässä aseman tolpalla istuva Jari kuvailee.

Sää rautatieasemalla alkaa muuttua sateiseksi ja lisääntyvä ihmismassa kaivaa esiin sateenvarjoja. Taksikuskeja eivät sääolot haittaa, päinvastoin.

”Huonolla säällä on enemmän kyytejä” Jari perustelee.

 

Aamuruuhkaa

Ensimmäisenä rautatieaseman kahviloista ovensa avaa Baguette & Co. Puoli kuudesta ilta yhdeksään auki olevan kahvilan edessä on jonoa jo ennen kuin lasiovet saadaan pois asiakkaiden tieltä. Myös R-kioskeilta kerrotaan aseman arjen muotoutuvan ihmisten työaikojen mukaan.

”Joka aamu on ruuhkaa, ihmisiä on paljon myös lounasaikaan ja ihmisten päästessä töistä” Baguette kahvilan työntekijä Tara kertoo.

Kahvilan ympärillä leijuu houkutteleva kahvin ja tuoreen pullan tuoksu ja ihmisten väsyneille kasvoille alkaa ilmestyä hymyjä.

”Eniten myydään kahvia ja patonkeja, näin aamuisin menee myös pullaa” Tara hymyilee.

Aamun ensimmäiset junat saapuvat ja lähtevät. Asema täyttyy ulko-oven kolahtelusta ja puheensorinasta. Ihmiset säntäilevät kuka mihinkin, vain harvalla tuntuu olevan aikaa juoda kahvinsa istuen. Myös patongit ja pullat otetaan enimmäkseen mukaan.

Myös aseman ulkopuolella alkaa tapahtua. Katuja pestään, pyörätelineet ovat täyttyneet ja Metro-lehden jakajalla riittää töitä. Monelle lehden luku on osa joka aamusta rutiinia ja se luetaan asemalla, työmatkalla tai työpaikalla joka ikinen päivä.

”Lehtiä menee paljon, kaikki ketkä lehdestä tykkäävät ottavat sen. Jaan lehtiä koko aamuruuhkan ajan kuudesta yhdeksään” englantia puhuva Sharma sanoo.

Pimeys alkaa väistyä ja aamu kääntyy sateiseksi aamupäiväksi

Aseman tiloista löytyy matkustavien tarpeeseen lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ruuan ja virvokkeiden lisäksi matkustajat löytävät asemalta muun muassa pankkeja, apteekin, vaatekauppoja, kuntosalin ja kirjakaupan.

Kirjakauppa Pocket Shopin on löytänyt rautatieasemalta noin kahden vuoden ajan. Matkalukemiseksi on saatavana kirjoja eri kategorioista ja myös uutuudet löytyvät valikoimasta. Erityisesti naiset ovat löytäneet aseman kirjakaupan.

”Naiset ostavat n. 70% myydyistä kirjoista, eniten myydään kaunokirjallisuutta” lähes koko kahden vuoden ajan kaupassa työskennellyt Teemu Gustafsson sanoo.

Jos tarjonta on värikästä, niin on matkustajien kirjokin. Ulkona piiskaava tuuli ja sade on ajanut aseman täyteen ihmisiä. Bisnesmiehet puhuvat puhelimissa tai istuvat läppärit käsissään eripuolilla asemaa. Nuorisoa ja laitateiden kulkijoita hortoilee siellä täällä. Jotkut odottavat junia isoissa porukoissa, jotkut yksin. Myös tänään perjantaina alkavat SkiExpo messut alkavat näkyä.

”Tultiin yöjunalla Rovaniemeltä asti. Matka sujui mukavasti, vaikka olikin kallis. Ehkä olisi tullut jopa halvemmaksi tulla autolla” erilaisia lasketteluvälineitä raahaavat nuoret miehet Jesse Numminen ja Joni Särmö kertovat.

Kello lähenee kahtatoista ja vuorokauden kestänyt reportaasimme on saatu päätökseen. Aseman pulut nyökyttävät päätään kuin moikatakseen vesisateeseen katoavaa toimittajaa. Elämä asemalla jää rullaamaan tavalliseen tapaansa.

Ensimmäisenä Aino Saarenmaa
Toisessa vuorossa Maria Räsänen
Jutun päättää Johanna Rautoja

 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_1334: It's amazing to go to see this website and reading the views of all colleagues regarding this article, while I am also zealous of getting experience.«link»
Guest_8365: There are literally motion pictures that are not even worth the time it takes to watch Captain Marvel online ( «link» ) them, let alone pay to see them.
Guest_8468: Astonishingly individual pleasant site. Enormous information available on couple of clicks.


«link»
Guest_7920: Astonishingly individual friendly website.
Huge info offered on couple of clicks.

«link»
Guest_7450: Wow, attractive website. Thnx ...

«link»
Guest_8361: I like reading your site. Appreciate it!

«link»
Guest_3663: How goes it, great web page you've gotten in here.


«link»
Guest_9623: Think the method that you may begin your essay, develop your thinking and make a bright end to it.

Once you invest time to master it - it is second nature, like riding a bike. In this short article I am going to handle a lot of things you're able to do as a parent to assist your son or daughter succeed at essay writing.

«link»
Guest_8087: Thanks a lot! This is definitely an astonishing webpage.

«link»
Guest_6914: what does cialis pill look like
viagra online ( «link» )
is buying levitra online safe

«link»
Guest_5366: Especially enlightening....look onward to coming back.


«link»
Guest_1835: porno duingue hentai sex ( «link» ) porno gabon eve angeli sex ( «link» ) gros cul leche baiser une indienne ( «link» ) film porno grtuit video cul amateur gratuit ( «link» ) teen beurette baise la raie de mon cul ( «link» ) fond d ecran sex rebeu baise ( «link» ) sexe au toilette le cul poilu de ma femme ( «link» ) video de beurette x plan cul dans l aube ( «link» ) sexe avec scenario amateur webcam sexe ( «link» ) je lui bouffe le cul vudeo sexe ( «link» ) dessin cul porno jeune teen ( «link» ) belle soeur baise comment faire une bonne baise ( «link» ) francaise baise fils grosse femme salope ( «link» ) sex teen hd film amateur porno ( «link» ) grosse fesse porno voir film porno gratuit ( «link» ) salope cul je baise une femme ( «link» ) sex video game baise bien ( «link» ) beurette citer sexe faible ( «link» ) culi fr salope mature francaise ( «link» ) definition plan cul beurette tube 8 ( «link» ) porno up comment baiser gratuitement ( «link» ) une belle baise vieilles salopes sodomisees ( «link» ) j ai un plan cul gros cul en rut ( «link» ) beurette squirt baise entre travestis ( «link» ) sex tape de collegienne francaise baise ( «link» ) vagin et cul
Guest_4563: How are you, very good websites you've got there.

«link»
Guest_4337: However, being 'too close' in your writing is among the reasons that book editors exist, and lastly exactly the same relates to essay writing.
Considering the off-road conditions and terrain of several in the places in Costa Rica, it usually is far better to engage a 4x4 Suv Renting an SUV coming from a credible rental service allows you travel deeper and farther into pleasant regions within the country.
Just as inside a lyric, the poet pours out his whole heart delighting in the passing mood in the moment, so the literary English essay writing carries a pre-eminently subjective character.

«link»
Guest_6177: Maintain the great work and generating the group!

«link»
Guest_3564: Whoa, such a valuable websites.

«link»
Guest_6994: « Aux jours du Prophète Mohamed, les Musulmans de Médine ont essayé islam de france chevènement ( «link» ) coexister avec les Juifs qui vivaient là-bas.
Guest_8632: Unbelievably individual pleasant website. Tremendous info available on couple of clicks on.

«link»
Guest_9637: Maintain the helpful work and generating the crowd!«link»
Guest_8105: Especially educational, look frontward to coming back again.

«link»
Guest_2782: Hi there! Somebody in my Myspace group shared this website with us so I came to take a look.
I’m surely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and great style and design.

«link»
Guest_2363: We recommend two models of teaching: (a) joint disease awareness with regard to paid carers and (b) a detailed training package regarding senior carers.
very popular as it can pay reasonable amount for an hour or maybe more of your time.|Seeing Your individual Data: I realize that, anytime, I can demand a full composed log of all my personal information held by Vocal Views.|A well known consumer screen who are usually looking for newbies to be involved in market research research for rewards.|Real time projects will be paid at the conclusion of the meeting, telephone plus online focus groups are actually paid within just 2-6 several weeks.|Just 16% of autistic adults in the UK are in full-time paid work, and only 32% are in some type of paid work7.|Unlike on-line market research, focus groups place greater focus on key research objectives simply by expanding on views expressed.|Whenever selecting your own course from a drop-down menu, students external to Psychology
Guest_9384: So useful look onward to coming back.

«link»
Guest_2928: Thanks extremely handy. Will share site with my pals.


«link»
Guest_3453: Sustain tһe excellent ᴡork and producing in the group!


«link»
Guest_3919: Sustain the excellent work and bringing in the crowd!

«link»
Guest_4757: Sustain the good work and generating the group!

«link»
Guest_6638: Hi! I was interested to know if setting up a site such your own: «link» is tough to do for inexperienced people?
I have been hoping to develop my own website for a while now but have been turned off mainly because I've always assumed it required tons of work. What do you think? Kudos

«link»
Guest_9493: itarot sur pc tirage tarots gratuit aufeminin ( «link» ) combinaison tarot diable tirage tarot gratuit au feminin ( «link» ) carte tarot marseille fnac tarot oui non gratuit iza ( «link» ) tarot gratuit immediat travail tirage tarot gitan ( «link» ) tarot oui non gratuit avenir facile salem tarot ( «link» ) tirage tarot divinatoire oui non tarot divinatoire gratuit reponse oui non ( «link» ) osho zen tarot satori apprendre voyance carte tarot ( «link» ) tirage tarot arabe gratuit tirage tarot amour du jour ( «link» ) tirage du tarot gratuitement en ligne tirage tarot reponse immediate ( «link» ) tirage en croix tarot signification tirage gratuit du tarot gitan ( «link» ) tarot persan jeu du tarot gratuit en ligne ( «link» ) tarot blogspot distribution tarot a 2 ( «link» ) femme actuelle tarot tirage du tarot divinatoire gratuit en ligne ( «link» ) carte tarot marseille fnac tarot live ( «link» ) tarot hermite et diable tarot sentimental gratuit marie claire ( «link» ) comptage tarot a 5 tarot en ligne gratuit a 5 ( «link» ) jeu tarot gratuit en ligne sans inscription tirage tarot divinatoire travail ( «link» ) tarot egyptien silvana alasia tarot imperatrice et ermite ( «link» ) secret du tarot tirage en croix tirage gratuit tarot amour en ligne ( «link» ) regle du tarot officiel tarot multijoueur gratuit ( «link» ) tarot journee tarot cristal ( «link» ) oui non tarot gratuit tarots jeux ( «link» ) tarot gratuit du jour taureau logiciel tarot nano ( «link» ) tirage tarot jour tirag tarot gratuit ( «link» ) apprendre le tarot divinatoire apprendre tarot voyance ( «link» ) tarot gratuit pour savoir si je suis enceinte
Guest_1735: Alexandre Del Valle : Un des pôles les plus modérés de l'islam de france fondation ( «link» ) de France est depuis longtemps l'Islam algérien de la Grande Mosquée de Paris.
Guest_4328: Wohh precisely what I was searching for, thanks for posting.


«link»
Guest_7850: Regards for sharing this good web-site.

«link»
Guest_5996: thnx for sharing your very good web-site.

«link»
Guest_3467: Crafting your arguments is another story which you will need to use the best evidence to guide it.
James Bond not simply travels to class, but also he'd sit inside front row and participate actively in class discussions. In this article I am going to cope with some things that you can do as a parent to help you your son or daughter succeed at essay writing.«link»
Guest_6946: Good day, great web page you've got presently.«link»
Guest_3798: And also make sure that she feels comfortable in it. Wearing dress according to occasion simply enhance your show.
Wedding dresses ( «link» ) in UK mainly use the taffeta for skirted gowns or in other forms of structured wedding gowns. Fashions are intended for a nonexistent perfect body. These mind blowing exclusive formal wears are progressing incredibly at a greater pace.
It is a rule that you should make sure the gown can show off the best features of the wearers.

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)