24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Koko vuorokausi ihan steissillä

 

 

Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen päivänä, alkamassa on kahdenkymmenenneljän tunnin päivystys Helsingin rautatieasemalla.

Pieni kahvila asemahallissa, tarjoaa täydellisen paikan asemalaiturin tarkkailuun sisältä käsin. Laitureilla on hiljaista verrattuna asemahallin hälinään. Silloin tällöin lähijuna saapuu asemalle ja lauma ihmisiä kipittää kukin omaan suuntaansa. Pään päällä pomppiva pulu tuo viihdettä aseman hiljaiseloon. Kahvilan linnunkakkainen lasikatto tarjoaa mahdollisuuden tutkia pulujen pelit ja vehkeet alhaalta päin.

Lasiseinän toisella puolella nahkatakkinen mies on jo puolen tunnin ajan puhunut puhelimeensa. Mies siirtyy aseman kulmaan luullen olevansa katseilta suojassa, ottaa huikan viinapullosta ja katoaa matkalaukkuineen sisälle asemahalliin.

Hetkeä myöhemmin kaksi miestä kävelee ohi kun heidän muovikassinsa yllättäen hajoavat ja tavarat leviävät ympäri laituria. Toinen miehistä häipyy hakemaan uusia muovipusseja, toisen jäädessä lukemaan Mannerheimista kertovaa kirjaa Helsinki-pipo pääsään. Miehillä sattuu olemaan mukanaan rikkaharja, jolla pipopäinen herrasmies alkaa harjata laiturille levinnyttä purua.

Kello yhden aikaan rautatieaseman aulassa on vipinää. Perässä vedettävien matkalaukkujen määrästä päätellen turistit ovat liikenteessä. Lipunmyyntiautomaatin vieressä päivystää kaksi VR:n palveluneuvojaa.

”Työskentelemme lipunmyynnissä, mutta välillä on vuoroja jolloin tulemme tänne päivystämään. Opastamme muun muassa lippuautomaattien käytössä, ihmiset ovat hyvin arkoja käyttämään niitä”, toinen naisista, Helena kertoo.

Rakkaudentunnustuksia ja serenadeja rautatieasemalla

Puoli kahdelta kauppakujan tasaiseen rauhaan tullee säpinää. ”Mä rakastan sua yli kaiken”, yksinäinen nainen kailottaa taukoamatta. Muutama ihminen luikkii karkuun ja pian paikalle saapuvat vartijat. Pienen suostuttelun jälkeen nainen siirtyy ulos, mutta heti vartijoiden lähdettyä nainen hiipii takaisin ja katoaa kauppakujaa vastakkaiseen suuntaan. Lattialle jää naisen saalis iltapäivälehti, pari tyhjää viinapulloa ja kahdet sulkakorvakorut.

Kello tulee puoli kolme – aika tutustua rautatieaseman ravintola Elielin tarjontaan. Maksamani ruoka on loppu, ja jostain syystä pöydässäni tuulee. Lopulta nautin haaleaa tomaattipiirakkaa hiukset hulmuten. Ravintolaan saapuu myös kolmen hengen kameraryhmä ihastelemaan vanhan salin arkkitehtuuria. Naiset tutkivat koristeellisia pylväitä niin, että kasvot ovat revetä hymystä. Stressaantuneen oloinen vuoropäällikkö juoksee ympäriinsä puhelin kädessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aika rientää, kello on jo neljä kun istun lipunmyyntihallin penkille Johanna Vuoriston kanssa. Vuoristo on yksi noin kahdestatoista vuorossa olevasta palveluneuvojasta. VR:llä hän on työskennellyt jo reilut 29 vuotta ”kesätöissä”.

”Pääasiassa työtehtäviini kuuluu lipunmyyntiä, mutta työ on varsinkin kesäisin ja nyt venäläisten loma-aikaan paljon myös turistineuvontaa. Kysymyksiä tulee muustakin kuin junista, esimerkiksi hotelleista”, Vuoristo kertoo.

Juuri tähän aikaan, kolmen ja kuuden välillä on yleensä päivän vilkkain ajankohta.

”Eräs mies osti tänään kuusi autopakettia. Kassalla meni 45 minuuttia ja myöhästyin ruokatunnilta. Muuten tänään on ollut ihan tavallinen ja rauhallinen päivä”, Johanna kertoo.

Parasta palveluneuvojan työssä on Johannan mukaan asiakaspalvelu, kiire tosin asettaa työlle haasteita.

”Vaikeita tilanteita tulee kun on kiire ja sata ihmistä on jonossa. Vartijoiden apua tarvitaan silloin tällöin. Fyysistä väkivaltaa ei ole esiintynyt, mutta joskus huutamista ja häirintää”, Johanna kertoo työn varjopuolista.

Pitkään VR:llä työskennelleen Johannan uraan mahtuu myös hauskoja hetkiä.

”Entisillä pikakassoilla myynti tapahtui mikrofoninen kautta. Kerran viisi italialaista nuorta miestä lauloi minulle yhteen ääneen serenadin mikrofoniin. Halli oli täynnä ihmisiä”, Vuoristo nauraa.

Ihan tavallinen ilta

Viiden aikaan ulkona on jo pimeää. Lippuhallin penkillä näkyy yhtäkkiä tuttu naama. Aiemmin rakkaudesta pakahtunut nainen on siirtynyt halliin jupisemaan itsekseen.

 Elielinaukiolle johtavassa hallissa seisoo ranskalainen nuoripari kantamustensa kanssa.

”Saavuimme juuri Helsinkiin, olemme Suomessa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustamme Jyväskylään tapaamaan ystäväämme”, Pierre ja Mathilde kertovat.

Rautatieaseman alakerran tavarasäilytyksessä on hiljaista.

”Ihan tavallinen iltavuoro tässä on meneillään, teemme töitä kahdessa vuorossa. Kiireisintä on elokuussa, mutta muuten on ihan tasainen rytmi päällä. Tavarasäilytyksen lisäksi vastaamme vammaispalveluista”, tiskin takana asiakkaita odottava Jorma kertoo.

Puoli seitsemän aikaan istahdan asemahalliin odottamaan vuoronvaihtoa. Päivä kääntyy illaksi ja Helsingin rautatieasemalla alkavat iltarutiinit.

 

 

 

 

 

Iltavuoro astuu kehiin

Rautatieasema, tuo Helsingin keskustan liittymäkohta. Tuo yöaikaan kartettu rakennus jossa liikkuu ties ketä. Onko tämä kuitenkaan totta?

Toimittaja lähti seisoskelemaan kuuluisalle steissille kello 19–02 välisenä aikana, ja katsoi mitä tapahtui.

18.58 Toimittaja näkee vartin katselun jälkeen ensimmäiset vartijat, jotka kävelevät kiireettömästi ihmisvilinässä. Tähän aikaan näkyy vielä paljon teiniporukoita, jotka joko ovat matkalla jonnekin, tai vain viettävät aikaansa sisätiloissa lämpimässä. Ihmisvilinä ei näytä vähentyvän ollenkaan.

20.00 toimittaja istuu pöytään Pullman Barissa, ja litkii hienosta kupista laihahkoa kahvia. Vastapäätä istuu mies, joka kertoo tulevansa paikalle muuten vain.

- Tulin tänne leikkaamaan musiikkia, ikkunasta näkee hyvin ja voi bongailla ihmisiä. Se on inspiroivaa.

 The Pullman Bar sijaitsee Rautatieaseman toisessa kerroksesta, josta tosiaan on hyvät näkymät aseman sisätiloihin.

- Käy sinäkin valittamassa tuosta mainostarrasta!  Se peittää näkyvyyttä liikaa, mies kehottaa pilke silmäkulmassa.

Hän kertoo asema-alueella näkyvän vaikka minkälaisia ihmisiä

- Kerran näin ihmisen, joka käveli selkä menosuuntaan edestakaisin.

Väki vähenee

22.00 Viereen istahtaa miesten nahkatakkiin ja hieman vinossa olevaan peruukkiin sonnustautunut täti. Hän haluaa tietää uskonnollisesta kasvatuksesta, jonka toimittaja on tai ei ole saanut.

- Et pääse taivaaseen, jos sinua ei ole kastettu. Vieläkin kuule kerkiää. Jumala ei pelasta sinun sieluasi, ellei sinua ole kastettu. Raamattu on kuule tärkeä kirja, sitä pitäisi lukea päivittäin.

Ennen kuin toimittaja kerkeää vastaamaan mitään kovin nasevaa, siirtyy nainen tenttaamaan keski-ikäistä miestä aiheesta.

Yritän päästä mukavannäköisen vartijan juttusille, hän kuitenkin äyskähtää tylysti takaisin.

- Kyllä kaikki tietää, minkälaista tämä meno täällä on. Siitä voi lukea lehdistä.

Rautatieasema hiljenee koko ajan, yhä vähemmän ihmisiä liikkuu ympäriinsä, ja juniakin kulkee vähemmän.

Missä kaikki ovat?

Kello lähestyy puolta yötä ja viimeisetkin kioskit ja baarit sulkevat ovensa, ja työntekijät herättävät niissä torkkuvat matkalaiset. Pääovet suljetaan ja sisään asemalle pääsee vain sivuovista. Ensimmäinen toimittajaa lähestyvä ihminen on Aliksi esittäytynyt mies, joka kovasti haluaa olla ystäviä. Ali kuitenkin katoaa tummenevaan yöhön ja toimittaja palaa sisään lämpimään.

Sisälläkään ei ole enää kuin kourallinen ihmisiä. Nuori mies harjoittelee tanssiaskelia peilaten itseään R-kioskin lasista, hän kerää paljon katseita, jotka eivät kuitenkaan tunnu haittaavan kuvioihin uppoutunutta miestä.

00.40 Ainoat hieman uhkaaviksi luokiteltavat ihmiset ovat kaksi iloista laitapuolen kulkijaa, jotka alkavat laulaa iskelmiä, vieläpä yllättävän hyvin. Pian laulut vaihtuvat maa on niin kauniiseen, sekä kaikkien tuntemaan Ihhahhaa-renkutukseen.

01.10 Rautatieasemalla aikaansa viettävät ihmiset voi laskea omilla raajoilla, jo sormetkin riittävät. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoo möreä-ääninen pikkukoira, sekä hilpeä HIFK-fani, joka kehottaa kirjoittamaan sanelun mukaan ylös.

- Kirjoita sinne, että tapasit oudon tyypin, joka oli oikeastaan ihan hauska, ja että Blues – HIFK 2-1!

Siivoojat alkavat pyöriä käytävillä, ja vartijat katsovat ihmisiä merkitsevästi, pian asema suljetaan kolmeksi tunniksi. On kotiinlähdön aika, seuraava vuorolainen tulee päivystämään viidestä lähtien.

Mitä bongasin:

Laitapuolen kulkijat: 10
Koirat: 11
Hauskat päähineet: 19

Viimeinen vahtivuoro käynnistyy

Rautatieaseman ovet aukeavat aamulla kello viisi. Paikanpäällä on vielä pimeää ja hiljaista, vaikka ensimmäisiä matkustajia lipuukin paikalle. Haukotuksia ja väsyneitä ilmeitä on kaikkialla paitsi taksitolpalla. Levoton ja kiireinen aika on hetkeksi ohitse kun yön juhlijat ovat jo suunnanneet koteihinsa. Autoissa luetaan kirjaa, näprätään kännykkää ja yritetään saada aikaa kulumaan työmatkaliikenteen alkua odotellessa.

”Näin viiden ja kuuden välillä on niin sanottu kuollut hetki, mutta kuudelta alkaa ruuhka ensimmäisten junien saapuessa” Mankkaan taksia renkinä ajava Tuomas Sallinen kertoo.

Kellon lähestyessä kuutta takseilla riittää kysyntää ja pitkä autojono on lähes jatkuvassa liikkeessä. Kyytejä odottelee myös isäntänä toimiva Jari.

”Asemalta tulee kyytejä laidasta laitaan, liikemiehistä mummoihin ja pappohin” monta kertaa päivässä aseman tolpalla istuva Jari kuvailee.

Sää rautatieasemalla alkaa muuttua sateiseksi ja lisääntyvä ihmismassa kaivaa esiin sateenvarjoja. Taksikuskeja eivät sääolot haittaa, päinvastoin.

”Huonolla säällä on enemmän kyytejä” Jari perustelee.

 

Aamuruuhkaa

Ensimmäisenä rautatieaseman kahviloista ovensa avaa Baguette & Co. Puoli kuudesta ilta yhdeksään auki olevan kahvilan edessä on jonoa jo ennen kuin lasiovet saadaan pois asiakkaiden tieltä. Myös R-kioskeilta kerrotaan aseman arjen muotoutuvan ihmisten työaikojen mukaan.

”Joka aamu on ruuhkaa, ihmisiä on paljon myös lounasaikaan ja ihmisten päästessä töistä” Baguette kahvilan työntekijä Tara kertoo.

Kahvilan ympärillä leijuu houkutteleva kahvin ja tuoreen pullan tuoksu ja ihmisten väsyneille kasvoille alkaa ilmestyä hymyjä.

”Eniten myydään kahvia ja patonkeja, näin aamuisin menee myös pullaa” Tara hymyilee.

Aamun ensimmäiset junat saapuvat ja lähtevät. Asema täyttyy ulko-oven kolahtelusta ja puheensorinasta. Ihmiset säntäilevät kuka mihinkin, vain harvalla tuntuu olevan aikaa juoda kahvinsa istuen. Myös patongit ja pullat otetaan enimmäkseen mukaan.

Myös aseman ulkopuolella alkaa tapahtua. Katuja pestään, pyörätelineet ovat täyttyneet ja Metro-lehden jakajalla riittää töitä. Monelle lehden luku on osa joka aamusta rutiinia ja se luetaan asemalla, työmatkalla tai työpaikalla joka ikinen päivä.

”Lehtiä menee paljon, kaikki ketkä lehdestä tykkäävät ottavat sen. Jaan lehtiä koko aamuruuhkan ajan kuudesta yhdeksään” englantia puhuva Sharma sanoo.

Pimeys alkaa väistyä ja aamu kääntyy sateiseksi aamupäiväksi

Aseman tiloista löytyy matkustavien tarpeeseen lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ruuan ja virvokkeiden lisäksi matkustajat löytävät asemalta muun muassa pankkeja, apteekin, vaatekauppoja, kuntosalin ja kirjakaupan.

Kirjakauppa Pocket Shopin on löytänyt rautatieasemalta noin kahden vuoden ajan. Matkalukemiseksi on saatavana kirjoja eri kategorioista ja myös uutuudet löytyvät valikoimasta. Erityisesti naiset ovat löytäneet aseman kirjakaupan.

”Naiset ostavat n. 70% myydyistä kirjoista, eniten myydään kaunokirjallisuutta” lähes koko kahden vuoden ajan kaupassa työskennellyt Teemu Gustafsson sanoo.

Jos tarjonta on värikästä, niin on matkustajien kirjokin. Ulkona piiskaava tuuli ja sade on ajanut aseman täyteen ihmisiä. Bisnesmiehet puhuvat puhelimissa tai istuvat läppärit käsissään eripuolilla asemaa. Nuorisoa ja laitateiden kulkijoita hortoilee siellä täällä. Jotkut odottavat junia isoissa porukoissa, jotkut yksin. Myös tänään perjantaina alkavat SkiExpo messut alkavat näkyä.

”Tultiin yöjunalla Rovaniemeltä asti. Matka sujui mukavasti, vaikka olikin kallis. Ehkä olisi tullut jopa halvemmaksi tulla autolla” erilaisia lasketteluvälineitä raahaavat nuoret miehet Jesse Numminen ja Joni Särmö kertovat.

Kello lähenee kahtatoista ja vuorokauden kestänyt reportaasimme on saatu päätökseen. Aseman pulut nyökyttävät päätään kuin moikatakseen vesisateeseen katoavaa toimittajaa. Elämä asemalla jää rullaamaan tavalliseen tapaansa.

Ensimmäisenä Aino Saarenmaa
Toisessa vuorossa Maria Räsänen
Jutun päättää Johanna Rautoja

 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_4094: Keep up the amazing job !! Lovin' it!

«link»
Guest_4816: Thanks a lot for sharing this good web site.

«link»
Guest_3757: Step-By-Step Training Course Reveals How To Make $154.37 Per Day By Uploading Our' Done For You' Recurring Profit Funnel Recurring Profit Machine Review- This guide takes you by the hand and shows you EXACTLY how this simple method works. It's easy for anyone, even newbies, to follow this training, get things setup quickly, and start making money in as little as 24 hours from RIGHT NOW! If you're looking for a simple way to create a $100 -$ 300 per day, recurring income, this guide will show you how to get there fast. No stones are left unturned, and you get everything you need to make this work for you. Here's A Preview Of Just A Few Things You'll Discover Inside This Step-By-Step Training ... How to scale your income past $200 per day ... $300 per day ... or more without working any harder ...( I work less now than I ever have and make more money with this recurring income method than I ever have) The simple steps to get everything running smoothly so you can make you as much money as possible with the' done for you' recurring income funnel that you get inside ... don't worry ... no "tech" skills are required ... everything is super EASY. How to quickly get traffic flowing fast using and start building your passive income stream today. How to get to a consistent $100 per day income stream quickly. The simple automation tools and techniques to make you money while you sleep. How to get started and get things setup TODAY, even if you're a total newbie and have no prior experience. What is inside the Front End offer? Recurring Profit Machine is a newbie friendly PDF training course. Building a list is one of the most crucial aspects of internet marketing...Recurring Profit Machine will show you the fastest way to acheive this! The front end offer also comes with a fully functional done for you funnel to get you up and running straight away. These kind of done for you campaigns usually have to be purchased seperate as one of the upsells. The fact you get a done for you campaign on the front end offer, your getting amazing value for money. The 39 page PDF provides tones and tones of value showing you a step by step process how to set up funnels and start driving traffic using solo ads. Tools to eliminate bot traffic- This is a great section as you want to get every bit of value from you solo ad campaigns. The best places and sellers to purchase solo ads. Email Marketing- building excellent relationships with your subscribers. Price: $5.95- This is an early bird offer for the first 3 hours, and then a dime sale increasing up to $9.95. So this EARLY! Upsell/ OTO 1 WordPress site version of" DFY campaign ". Plus 9 FREE traffic sources and a case study of the traffic sources so you can drive additional traffic to your offers. Price: $17 Upsell/ OTO 2 49 prewritten emails plus 6 PLR Rights ebook reports on internet marketing for you to give away in your campaigns Price: $27 Upsell/ OTO 3 FB Recurring Profit Ads- A PDF report showing
Guest_2282: «link»
Guest_8388: Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

Is it tough to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thank you

«link»
Guest_2257: Bill Van's Auto Tags a Notary in Warminster, PA. Have questions? Give us a call 215-672-9905. Our convenient business hours are: Monday–Friday, 9:00 A.M. to 9:00 P.M, Saturday, 9:00 A.M. to 5:00 P.M. and Sunday, 12:00 P.M. to 4:00 P.M. Give us a call 215-672-9905. To better meet the needs of our customers in addition, to our notary and auto registration services we are happy to offer our customers insurance quotes!
Notary Warminster ( «link» )
Guest_6022: Surprisingly individual friendly site. Huge details readily available on couple of clicks.«link»
Guest_5633: Simply just want to mention I am pleased that i came upon your internet page!


«link»
Guest_1044: Wow, lovely portal. Thnx ...

«link»
Guest_9985: There's a surge of Indian gamers logging on to the internet with actual money buy-ins for cash video games and tournaments.
The Indian Poker Affiliation (IPA), in petitions filed before the High Court docket of Karnataka, had alleged that the town police were humiliating and harassing aspiring poker gamers by submitting circumstances towards them. This is why many Indians discover it difficult to deposit at websites from their financial institution or by utilizing a credit card.
This growing popularity has been standard mainly because of the Supreme Court docket's ruling that legalized poker and rummy card video games in India. Online poker bonuses are mechanically triggered when players click on certainly one of our really helpful Internet Texas Hold'em rooms.Earlier than he knew it, he was making much more cash enjoying poker than he was at his day job as a enterprise growth supervisor. You are assured of excessive privacy standards when playing your sport of Rummy and Poker on Pokabunga. Get the Cartamundi James Bond poker set and engage in a fun poker sport with Skyfall impressed poker chips and playing cards.
The approval of the Nagaland invoice is expected to lead to further regulated on-line poker in India. You possibly can redistribute or modify it beneath the phrases of the GNU Lesser Common Public License as published by the Free Software Basis.

Welcome bonuses you may get as a new player can differ from poker web site to poker website. In October 2013, The Indian Poker Affiliation, in petitions filed before the Karnataka High Court, complained that the police have been harassing poker gamers by filing circumstances towards them and raiding poker clubs.
There is also relevant penalties imposed on such person by the respective state governments or the central authorities of India as the case possibly. It will take you a couple of minutes to register with us and you can begin taking part in poker sport online with none interference.


Poker bonus and promotions are one of the crucial attractive parts which bring extra gamers to register on the web site. Also the second match i.e. the IPC 10k Friday Evening Event is the basic Freezeout which really begins off the weekend so many players had been expected to fly in after work that evening.
This fashion many rookies who wish to participate in tournaments and poker leagues can fulfil their dream to play in a championship and see what is in retailer for them. There are hardly one or two on-line card video games providers which are complying with these techno legal necessities.

In this vein, India's favorite online poker web site, Khelo365 is officially India's first legal on-line poker web site.

Because Poker Nation addresses the pulse of the online poker market like none different. Each group will have a captain, two 'professional gamers' who will probably be chosen on the premise of their achievements in poker to this point, two 'dwell qualifiers' who shall be chosen
Guest_5424: A recent Supreme Courtroom verdict on rummy has given a fillip to a different skill-based mostly card game.

That's the reason the World Collection of Poker attracts in hundreds of players who compete for millions of dollars (enjoyable fact: the final 7 champions have been all beneath 30). Whereas lottery is out there on-line to many Indians, there is no sign of actual progress in on-line gambling site licensing either by India's central government or by any of the states.
Let's take without any consideration that India competing with Macau is as possible because the sun scorching the sky and Santa Claus coming to save us. On-line is where this poker factor goes to exist here. Spartan Poker has been a pioneer in beginning on-line tourney culture in India, this can be a true example of selling the game in occasions which might be being deliberate and executed are just getting better by the day, I remember just logging in to earlier than an IPC reside occasion to play total event package deal online satellites that were hosted on TheSpartanPoker.


Here you may get your each day dose of poker news from India and abroad, poker room critiques and exclusive videos and poker promotions. I sometimes feel although there is a misconception that poker is directly connected to playing. Since then, there have been several Indian court docket rulings pertaining to the standing of poker.
Two Indian states, Goa and Sikkim, produce other types of gambling, so India differs from a whole lot of different countries, this manner, and due to this fact we can't speak of a typical apply or laws in India in the direction of gambling as we usually do. It's all about poker and there is no greater brand on the market to check one's skills than at the India Poker Championship.
In that regard, one of the video games being carried out within the membership premises is that of poker.

To remain absolutely within the authorized framework in India, you'll have to play at an in-nation operated website. The game play has to be easy and the deposit and withdrawal methods straightforward for me. The promotions don't matter a lot, as I'm a poker player and not just looking for freebies.
Once you might be used to taking part in free poker video games, you'll be able to choose a poker kind and play poker for cash. Players hardly ever encounter issues with our recommended Web playing sites, but in the event you do, we propose first contacting that site's customer support directly.
One sequence presently working is the India Poker Championship , with the most recent event being held in Goa. Together with Burman's PSL, there may be one other tour that's looking to do one thing related but online.

Enjoying poker on PokerBaazi is legally permissible in India and we adjust to Indian legal guidelines like Indian Penal Code, 1860, Code of Felony Process, 1973, Indian Information Technology Act, 2000, the Public Taking part in Act, 1867, khelo365 poker india Foreign Exchange Admi
Guest_4081: I value the information on your websites. With thanks.


«link»
Guest_8639: More healthy weight loss less lonely and more enjoyment.
Regarding they buy another one out of find out that this process is actually work? Be realistic when starting an diet plan.

«link»
Guest_4837: Hello! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

«link»
Guest_7931: Whether you'd wish to pay your payments over the phone or want support with the billing course of, telephone the billing hotline (freephone 0800 260 0400) and a pleasant, devoted Sky worker can be on hand to help.


«link»
Guest_5915: «link»
Guest_4664: Putting a website together these days is fairly simple, cost effective and absolutely essential to having a business these days.


«link»
Guest_2401: «link»
Guest_6320: Une superЬe viѕion de ce thème qui ne semble pɑs toսjours ausѕi bien déveloрpé.


«link»
Guest_8912: «link»
Guest_4026: Many thanks extremely useful. Will certainly share site with my buddies.


«link»
Guest_2360: I love this website - its so usefull and helpfull.


«link»
Guest_7382: say thanks to a lot for your site it aids a great deal.


«link»
Guest_8309: Nice web page you've right here.

«link»
Guest_7501: Hey, well put together online site you have got here.


«link»
Guest_4521: Just simply needed to state I'm just pleased I came upon your site.


«link»
Guest_3012: Passion the website-- extremely individual friendly and lots to see!


«link»
Guest_7542: Sustain the excellent work and generating the group!


«link»
Guest_7275: So useful looking ahead to visiting again.

«link»
Guest_8102: Wow cuz this is very great job! Congrats and keep it up.

«link»
Guest_8811: With the close integration between Pocket and the Android sharing tools, you can pocket just about anything from your phone.«link»
Guest_7806: The curriculum features an in-depth marketing foundation, while offering a broad range of electives that allow students to tailor the program more specifically to their areas of interest in support of career goals.


«link»
Guest_8170: In this example, the Truth campaign would be responsible for nearly 640 000 young people not starting to smoke; this would result in millions of added life years and reductions in healthcare costs and other social costs.


«link»
Guest_2042: Many thanks extremely useful. Will share site with my friends.


«link»
Guest_6939: 朝鲜半岛友邦之交,韩国时尚女装已是中国青年的追求。我们是韩国本土网站,期待你买到原版的韩式瑜伽服。谢谢!

韩国瑜伽服 ( «link» )
Guest_2038: Al contratar una de nuestras oficinas tendrá acceso a salas de juntas, asistente, y todos los servicios más profesionales.


«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)